Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniai

Rudeniškas veršienos troškinys

parašė Asta 14 Rgs ’22
Rudeniškas veršienos troškinys

Sutikit, gyvenimas gražesnis (ir lengvesnis, ir džiaugsmingesnis!), kai vakarienei paruošti užtenka vienintelio puodo, o ją noriai valgo visa šeima. Be to, ūkiška virtuvė yra pati mieliausia pasaulio virtuvė, tad jaukūs troškiniai šį rudenį mūsų namuose kunkuliuoja visai dažnai. Lėtai nukeliu troškintuvo dangtį, o ten – pilnas puodas šildančių aromatų, sezoninių daržovių, gardžių skonių. Tikiu, kad paruošus tokią vakarienę, prie stalo kviesti nereikės – sekdami iš virtuvės sklindančius kvapus, prie stalo visi susirinks patys.

Tai kas gi šiandien vakarienei? Rudeniškas veršienos troškinys! Jį paruošite paprastai ir greitai, o tuomet – į orkaitę dviem valandoms, kol veršienos gabaliukai taps tobulai minkšti. Tokie patiks net mažiesiems valgytojams – išbandyta, patikrinta, saulėto virtuviuko įvertinta!

Kone visi šiam troškiniui reikalingi produktai į mano namus atkeliavo iš internetinės ūkininkų produktų parduotuvės „Pilnas puodas“: šviežia veršiena, sezoninės daržovės, natūralus sultinys.

  • „Pilnas puodas“ savo parduotuvėje subūrė smulkius ūkininkus iš visos Lietuvos, tad jų produktus įsigyti dabar dar paprasčiau – užtenka išsirinkti iš plataus asortimento ir visi jie atkeliauja iš skirtingų ūkių viename bendrame pirkinių krepšyje.
  • „Pilnas puodas“ rūpinasi, kad ūkininkų produktai kiekvienus namus pasiektų ne tik greitai, bet ir būtų patys šviežiausi bei kokybiškiausi; jie nėra kažkur sandėliuojami, priešingai – iš ūkininkų surenkami tik tuomet, kai jūs užsisakote.
  • Nuo mėsos ir pieno produktų iki šviežiai keptos duonos ir įvairiausių uogų bei daržovių – „Pilno puodo“ asortimentas tikrai labai platus ir įvairus.
  • Kokybė, šviežumas ir atvirumas yra svarbiausios „Pilno puodo“ vertybės, artimos daugeliui šeimų.

Nuostabiai geras jausmas pilną puodą pripildyti produktų, užaugintų vien Lietuvos ūkiuose. Užsukit, aplankykit ir palaikykit – „Pilno puodo“ parduotuvę rasite ČIA.

Tokie šildantys troškiniai, kaip kad šis, – maistas, kuris patinka ir mažiems, ir dideliems, ir į svečius netikėtai užklydusiems. Maistinga, sezoniška, aromatinga, labai gardu!

Šiam receptui tiktų žodžiai „mažiau yra daugiau“, bet jei vis tik norisi daugiau:

  • galite įmaišyti pievagrybių, žaliųjų žirnelių ar kitų mėgstamų daržovių;
  • bulves galite keisti saldžiosiomis bulvėmis arba kruopomis: perlinėmis kruopomis, griliai;
  • galite ieškoti umami skonio, papildydami troškinį sojos padažu ar įpildami šlakelį balzaminio acto;
  • trečdalį sultinio galite keisti sausu raudonuoju vynu, bet jis nėra privalomas – ir vien kokybiškame natūraliame sultinyje troškinta veršiena bus itin gardi!

Rudeniškas veršienos troškinys

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. + troškinsite 2 val.

INGREDIENTAI

500 g veršienos kumpio
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
5 česnako skiltelių
2 valg. š. pomidorų pastos
3 stiklinių (750 ml) jautienos sultinio
2 lauro lapelių
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
3 vidutinio dydžio (ar 6 mažų) bulvių

Patiekti:
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
2. Veršienos kumpį supjaustykite didesniais gabalėliais. Apvoliokite miltuose, jų perteklių nupurtykite.
3. Troškintuve (kurį galite naudoti ir orkaitėje) virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite du šaukštus aliejaus. Sudėkite veršienos gabalėlius ir iš vidų pusių apskrudinkite po kelias minutes. Gabalėlių nereikia pilnai iškepti, tačiau jų išorė turėtų gardžiai apskrusti.
4. Iškeptus veršienos gabalėlius išimkite iš troškintuvo į lėkštę ir atidėkite į šalį.
5. Į tą patį troškintuvą supilkite likusius du šaukštus aliejaus. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, stambiomis riekelėmis supjaustytas morkas ir salierus. Vis pamaišydami kepkite kelias minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
6. Suberkite smulkiai kapota česnaką ir pakepinkite minutę. Įmaišykite pomidorų pastą ir pakepinkite dar minutę.
7. Supilkite jautienos sultinį, sudėkite lauro lapelius, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais.
8. Sudėkite stambiais gabalėliais supjaustytas bulves, grąžinkite į puodą apkeptus veršienos gabalėlius. Išmaišykite.
9. Uždenkite troškintuvą dangčiu, dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite joje apie 2 valandas, kol mėsa bus visai minkšta.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su internetine Lietuvos ūkininkų produktų parduotuve „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas

bulvėsčesnakaičiobreliaicomfort fooddaržovėsjaukus maistasmorkossalieraisultinystroškinysveršiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla de Patatas
kitas įrašas
Rikotos vafliai su šilauogėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės apkepas su moliūgais

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Tiramisu Affogato

Nealkoholinis karštas vynas

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Žemės riešutų sviesto ledai

Imbierinis pyragas

Vaniliniai keksiukai su mėlynėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Grybų lazanija

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Tobulas varškės apkepas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

    28 Bal ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų