Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Virti varškėtukai

parašė Asta 26 Lap ’23
Virti varškėtukai

Metai bėga, bet kai kurie dalykai nesikeičia – virti varškėtukai vis dar yra mėgstamiausias Jorio maistas, o aš vis dar verdu juos bent porą kartų per savaitę, šypt. Na, gerai, šis tas pasikeitė – atsirado dar dvi rankos, vis dažniau norinčios padėti: įmušti kiaušinius, išmaišyti tešlą, „surutuliuot“ volelius ar supjaustyti juos mažais varškėtukais. Trys minutės kunkuliuojančiame puode – ir varškėtukai keliauja į dubenėlius. Valgom juos kaip savo vaikystėj – su padažiuku iš gabalėlio sviesto ir trupučio cukraus.

Gaminant varškėtukus, labai svarbu nepadauginti miltų. Geriau jau lipnesnė tešla ir daugiau miltų kočiojimui ant stalo, o ne atvirkščiai. Tokių varškėtukų skonyje dominuos varškė, jie bus minkšti, švelnūs. Tokie, kokie ir turi būti skaniausi varškėtukai!

Varškėtukus gaminom iš lietuviškos ekologiškos „AUGA“ varškės. Drėgna, pusriebė varškė puikiai tinka varškiniams valgiams – ne tik virtiems, bet ir keptiems varškėčiams, varškės apkepui, varškės pyragams, praktiškai viskam.

Tvaresnių ekologiškų „AUGA“ produktų linijoje – ne tik varškė, bet ir pienas, sviestas, kefyras, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Žaliavos šiems produktams atkeliauja iš „AUGA“ ekologinių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią aukščiausią kokybę. Produktų pakuotes tikrai atpažinsite iš tolo – jos išsiskiria minimaliu dizainu ir žalia spalva.

O dabar – tai ar išsivirsit varškėtukų? Bus labai jauku, skanu ir tikrai labai nostalgiška!

 

Virti varškėtukai

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

360 g varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
2-3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Patiekti:
sviesto
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Visus varškėtukams skirtus produktus suminkykite į minkštą kibią tešlą. Jei tešla labai lipni, įberkite dar šaukštą ar porą šaukštų miltų.
2. Tešlą padalinkite į kelias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite volelius. Supjaustykite juos gabalėliais – varškėtukais.
3. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį dalimis (kad nesiliestų ir nesukibtų) ir, varškėtukams iškilus į paviršių, virkite dar apie dvi minutes.
4. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite. Patiekite su gabalėliu sviesto ir cukrumi.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga #bekainosgamtai

sviestasvanilėvarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu
kitas įrašas
Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Varškės apkepas su brokoliais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Moliūgų risotto su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Varškės pyragas „Gintarėlis”

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Kokosinis obuolių pyragas

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Belgiški vafliai

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų