Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

parašė Asta 26 Vas ’24
Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Į eterį ir vėl sugrįžta rubrika „ką turiu, tą valgau“, arba tiksliau – iš to, ką turiu, kažką gaminu. Iš spintelės traukiau paskutinį ano sezono moliūgą, iš šaldytuvo išgelbėjau ilgai užmirštus bulvių virtinukus, o šaldiklyje radau gabalėlį vištienos. Pridėjus dar šio bei to, pavyko nuostabaus gardumo pietūs, kuriuos – na, negaliu šio fakto praleisti – valgė net mano išrankusis šešiametis. Ir ne šiaip sau valgė, bet sakė, kad skanu!

Už lango jau beveik pavasaris, bet tokį maistą mėgstu visais metų laikais. Tai švelnus, jaukus, kremiškas patiekalas. Išbandykite!

  • Rekomenduoju naudoti vištienos šlaunelių mėsą be odos ir kaulo – ji yra minkštesnė, sultingesnė už vištienos krūtinėlę.
  • Galite naudoti ir šviežiai paruoštus bulvių virtinukus (gnocchi), bet greitesniam vakarienės variantui puikia ir jau paruošti virimui.
  • Patiekalo likutį skanu pašildyti tiesiog keptuvėje, maišant virš vidutinio dydžio kaitros.

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

500 g vištienos šlaunelių mėsos, be kaulų ir odos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. džiovintų česnakų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus

1 svogūno
3 skiltelių česnako
400 g moliūgų tyrės
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
½ stiklinės (125 ml) vištienos sultinio
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

500 g bulvių virtinukų (gnocchi)
100 g špinatų
50 g kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Vištienos gabalėlius įtrinkite prieskoniais.
2. Gilioje keptuvėje (ar troškintuve) virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol vištiena apskrus ir viduje bus iškepusi. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę ir joje likusius riebalus suberkite smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
4. Supilkite moliūgų tyrę, grietinėlę ir sultinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs.
5. Sudėkite bulvių virtinukus, gabalėliais supjaustytą keptą vištieną. Kaitinkite apie 4-5 minutes, kol bulvių virtinukai bus minkšti.
6. Suberkite pasmulkintus špinatus, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę, kol špinatai sukris.
7. Suberkite tarkuotą kietąjį sūrį. Išmaišykite ir nukaiskite.
8. Ragaukite pagardinę dar saujele tarkuoto kietojo sūrio, jei mėgstate aštriau – užberkite žiupsnelį aitriųjų paprikų dribsnių.

bulvėsbulvių virtinukaičesnakaignocchigrietinėlėmoliūgaišpinataisultinyssūrissvogūnaivištiena
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu
kitas įrašas
Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Falafeliai su Tahini padažu

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Graikiško jogurto tiramisu

Rudeniniai sausainiai

Kokosinis obuolių pyragas

Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Ananasų ir bananų duona su kariu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Špinatų sriuba su virtinukais

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Bulvės su šviežiais miško grybais

1 komentaras

Laima 5 Kov ’24 - 1:01 pm

Tobula! Labai gardu, kas nuspėjama vien iš ingredientų, bet pagaminus – mmmm, nesinori, kad ta porcija baigtųsi. Mano komforto maistas čia!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų