Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištiena su pievagrybiais

parašė Asta 9 Kov ’10
Vištiena su pievagrybiais

Tavo svajonės vieną dieną ims ir išsipildys, tyliai šnibžda veidą šildantis saulės spindulėlis. Pagaliau vieną dieną žiema tikrai pasibaigs, viltimi žiba praeivių gatvėje akys. Ateina spalvų, skonių ir kvapų metas – garsiai skelbia net prekybos centrų naujų kolekcijų pristatymai.
Ir nori ar nenori, nusišypsai ir patiki.
Kad niekas yra tie šalčiai – juk jie praeis, niekas yra tie šlapi nuo netikėtų snaigių plaukai – juk jie išdžius, niekas yra net baloms neatsparūs batai – nereikia daryti problemų ten, kur jos tokios mažytės, kad beveik nematai.
Šypsokis, ir pasaulis šypsosis tau atgal. Asta, ar girdi? 🙂

Net pirmadienis nebaisus tada, kai prisimeni, jog po keleto dienų – vėl penktadienis. Ne! Šįkart – valio valio – užtenka sulaukti tik ketvirtadienio, o tada ilgas keturias dienas bus galima mėgautis poilsiu, išsvajota veikla, kuriai nelikdavo laiko, gerėjančiu oru, kvapais ir ypatingais skoniais…
Jeigu kurią dieną norėsite kažko skanaus, bet niekaip nesugalvosite, kas tas kažkas galėtų būti, pasiūlysiu puikiai savaitgaliui (ir jam, ir jai) tinkantį variantą – beprotiškai skanią vištieną su pievagrybiais.

Šimtas balų!

Skonis: 10/10. Labai aromatinga ir sultinga vištiena, labai vykęs padažas, ir labai nuostabi skonių gama. Abejingų neliko. Tikrai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Confessions of a Tart

Vištiena su pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

6 vištos šlaunelės
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 valg.š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, kapotas
450 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
½ puodelio sauso vyno
1 ½ valg.š. grietinėlės

GAMINIMO EIGA

Vištos šlauneles perpjauti į dvi dalis ir įtrinti druska ir pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinti vištieną, kol gražiai apskrus – kiekvieną pusę po maždaug 4 minutes. Perdėti vištieną į lėkštę ir atidėti į šalį.
Į keptuvę su ten likusiais riebalais sudėti svogūnus ir pakepinti apie 3 minutes, kol visiškai suminkštės. Suberti pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes, kol jie išleis sultis. Įmaišyti vyną ir grietinėlę.
Vištos šlauneles sudėti atgal į keptuvę tarp grybų ir svogūnų, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 – 25 minutes, kol vištiena bus paruošta.

grietinėlėgrybaipievagrybiaisvogūnaivištienavynas
12 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
68 Saulėtos Virtuvės Tiesos
kitas įrašas
Naminė ruginė duona

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Žiedinių kopūstų blyneliai

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Varške įdaryti pomidorai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Cukinijų apkepas

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica „Margarita“

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Imbierinė granola

Šiltos bulvių salotos su skumbre

12 komentarai

Juliana 9 Kov ’10 - 8:38 am

I like it! Vištiena + pievagrybiai + grietinėlė… argi gali išeit neskaniai? 🙂 Dažnai gaminuosi kažką panašaus, tik mėsą supjaustau smulkiau. Labai skanu! 🙂

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 4:31 pm

Juliana, I like it too, really 😀
O vištienos gabalėlių dydis, manau, neturi lemiamos reikšmės, vis tiek labai laaabai skanu! 🙂

Reply
Aušra 9 Kov ’10 - 11:50 am

Noriuuu!!! Taip skaniai atrodo. Bet ech… ir kodėl šeimoj tik aš viena mėgstu grybus… Pasmerkta kankintis ir varvinti seiles žiūrėdama į tokias nuotraukas.

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 4:32 pm

Aušra, va čia tai bėda… Bet labai lengvai išsprendžiama – juk galima taip pasiruošti tik vieną šlaunelę, pavyzdžiui 🙂 Laiko tikrai daug neužima, o papietausi, neabejoju, kad tikrai labai skaniai 🙂 Neverta juk kankintis 😉

Reply
Aušra 9 Kov ’10 - 6:34 pm

na kad tokiu atveju tenka gaminti du patiekalus – vieną sau, kita likusiems… kažkaip tada ne taip smagiai viskas atrodo 🙂

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 10:58 pm

Vaje, koks jausmas pažįstamas – čia eilinė diena iš mano gyvenimo 🙂 Aišku, nėra labai jau malonu taip, bet kažkokį kompromisą labai labai laaabai norint visada galima taikiai surast 😉

Reply
egidija 9 Kov ’10 - 5:17 pm

mažais gabaliukai supjaustyti mėsytę ir su kokiais nors makaronais… mmm… kaip gardu

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 5:41 pm

Va va, kiekvienas pagal savo skonį, linkt linkt 🙂

Reply
Diana 9 Kov ’10 - 5:34 pm

Puikios nuotraukos )

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 5:41 pm

Diana, tokio komplimento aš visada mažiausiai tikiuosi 🙂 Labai ačiū už šitokį netikėtumą! 🙂

Reply
ugne 1 Sau ’11 - 3:52 pm

aš skaniau moku padaryt

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:36 pm

Ugne, na, jei taip sakai, aš net neabejoju. Puiku, džiaugiuosi dėl tavęs 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų