Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Grybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištiena su pievagrybiais

parašė Asta 9 Kov ’10
Vištiena su pievagrybiais

Tavo svajonės vieną dieną ims ir išsipildys, tyliai šnibžda veidą šildantis saulės spindulėlis. Pagaliau vieną dieną žiema tikrai pasibaigs, viltimi žiba praeivių gatvėje akys. Ateina spalvų, skonių ir kvapų metas – garsiai skelbia net prekybos centrų naujų kolekcijų pristatymai.
Ir nori ar nenori, nusišypsai ir patiki.
Kad niekas yra tie šalčiai – juk jie praeis, niekas yra tie šlapi nuo netikėtų snaigių plaukai – juk jie išdžius, niekas yra net baloms neatsparūs batai – nereikia daryti problemų ten, kur jos tokios mažytės, kad beveik nematai.
Šypsokis, ir pasaulis šypsosis tau atgal. Asta, ar girdi? 🙂

Net pirmadienis nebaisus tada, kai prisimeni, jog po keleto dienų – vėl penktadienis. Ne! Šįkart – valio valio – užtenka sulaukti tik ketvirtadienio, o tada ilgas keturias dienas bus galima mėgautis poilsiu, išsvajota veikla, kuriai nelikdavo laiko, gerėjančiu oru, kvapais ir ypatingais skoniais…
Jeigu kurią dieną norėsite kažko skanaus, bet niekaip nesugalvosite, kas tas kažkas galėtų būti, pasiūlysiu puikiai savaitgaliui (ir jam, ir jai) tinkantį variantą – beprotiškai skanią vištieną su pievagrybiais.

Šimtas balų!

Skonis: 10/10. Labai aromatinga ir sultinga vištiena, labai vykęs padažas, ir labai nuostabi skonių gama. Abejingų neliko. Tikrai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Confessions of a Tart

Vištiena su pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

6 vištos šlaunelės
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 valg.š. sviesto
1 vidutinio dydžio svogūnas, kapotas
450 g pievagrybių, supjaustytų griežinėliais
½ puodelio sauso vyno
1 ½ valg.š. grietinėlės

GAMINIMO EIGA

Vištos šlauneles perpjauti į dvi dalis ir įtrinti druska ir pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinti vištieną, kol gražiai apskrus – kiekvieną pusę po maždaug 4 minutes. Perdėti vištieną į lėkštę ir atidėti į šalį.
Į keptuvę su ten likusiais riebalais sudėti svogūnus ir pakepinti apie 3 minutes, kol visiškai suminkštės. Suberti pievagrybius ir pakepinti apie 5 minutes, kol jie išleis sultis. Įmaišyti vyną ir grietinėlę.
Vištos šlauneles sudėti atgal į keptuvę tarp grybų ir svogūnų, uždengti dangčiu ir troškinti apie 20 – 25 minutes, kol vištiena bus paruošta.

grietinėlėgrybaipievagrybiaisvogūnaivištienavynas
12 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
68 Saulėtos Virtuvės Tiesos
kitas įrašas
Naminė ruginė duona

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Bulviniai blynai su vištiena

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žalieji sumuštiniai su humusu

Sėklų duona

Lašišos paštetas

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Pikantiški krepšeliai su tepamuoju sūriu ir lašiša

Pikantiški varškės ir žalumynų vafliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Moliūgų kava

12 komentarai

Juliana 9 Kov ’10 - 8:38 am

I like it! Vištiena + pievagrybiai + grietinėlė… argi gali išeit neskaniai? 🙂 Dažnai gaminuosi kažką panašaus, tik mėsą supjaustau smulkiau. Labai skanu! 🙂

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 4:31 pm

Juliana, I like it too, really 😀
O vištienos gabalėlių dydis, manau, neturi lemiamos reikšmės, vis tiek labai laaabai skanu! 🙂

Reply
Aušra 9 Kov ’10 - 11:50 am

Noriuuu!!! Taip skaniai atrodo. Bet ech… ir kodėl šeimoj tik aš viena mėgstu grybus… Pasmerkta kankintis ir varvinti seiles žiūrėdama į tokias nuotraukas.

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 4:32 pm

Aušra, va čia tai bėda… Bet labai lengvai išsprendžiama – juk galima taip pasiruošti tik vieną šlaunelę, pavyzdžiui 🙂 Laiko tikrai daug neužima, o papietausi, neabejoju, kad tikrai labai skaniai 🙂 Neverta juk kankintis 😉

Reply
Aušra 9 Kov ’10 - 6:34 pm

na kad tokiu atveju tenka gaminti du patiekalus – vieną sau, kita likusiems… kažkaip tada ne taip smagiai viskas atrodo 🙂

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 10:58 pm

Vaje, koks jausmas pažįstamas – čia eilinė diena iš mano gyvenimo 🙂 Aišku, nėra labai jau malonu taip, bet kažkokį kompromisą labai labai laaabai norint visada galima taikiai surast 😉

Reply
egidija 9 Kov ’10 - 5:17 pm

mažais gabaliukai supjaustyti mėsytę ir su kokiais nors makaronais… mmm… kaip gardu

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 5:41 pm

Va va, kiekvienas pagal savo skonį, linkt linkt 🙂

Reply
Diana 9 Kov ’10 - 5:34 pm

Puikios nuotraukos )

Reply
Asta 9 Kov ’10 - 5:41 pm

Diana, tokio komplimento aš visada mažiausiai tikiuosi 🙂 Labai ačiū už šitokį netikėtumą! 🙂

Reply
ugne 1 Sau ’11 - 3:52 pm

aš skaniau moku padaryt

Reply
Asta 1 Sau ’11 - 6:36 pm

Ugne, na, jei taip sakai, aš net neabejoju. Puiku, džiaugiuosi dėl tavęs 🙂

Reply

Komentuoti: Aušra Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų