Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištienos karbonadai

parašė Asta 13 Kov ’25
Vištienos karbonadai

Kar-bo-na-dai! Ploni vištienos kepsneliai traškioje džiūvėsėlių plutelėje, patiekti su švelnia bulvių koše ir grietinėlės-garstyčių padažu. Galima prigalvoti dešimtis prašmatnių gurmaniškų patiekalų, štai toks paprastas, jaukus, ūkiškas maistas – tiesiausias kelias į žmonių širdis. Ar sutinkate?

Vištienos karbonadai saulėtoje virtuvėje čirška, būna, net kelis kartus per savaitę, – niekaip nesuprantu, kodėl tik dabar rašau apie juos pirmąkart, šypt. Geriau vėliau nei niekad – tikiuosi, šiuo pasidalinimu sugundysiu ką nors išsikepti karbonadų gal net šiandien pat!

Vištienos karbonadai be vištienos – niekaip. Turbūt nenustebinsiu: patys skaniausi pavyksta su lietuviška vištiena tiesiai iš ūkių. Užauginta natūraliai, ji yra puikaus skonio ir tekstūros, sultinga ir labai gardi.

Keli patarimai kepantiems karbonadus:

  • Vištieną pjaustykite plonais kepsneliais ir išmuškite muštuku ar subadykite šakute, kad būtų minkštesnė ir geriau įgertų prieskonius.
  • Kiaušinių, česnakų ir prieskonių plakinyje marinuokite bent valandą ar per naktį.
  • Kukurūzų džiūvėsėliai suteikia ypatingą traškumą, rekomenduoju!

Kone visus ingredientus šiam receptui radau „Rupūs miltai” parduotuvėje, kurios asortimente – sertifikuotų Lietuvos ekologinių ūkių produkcija.

Visi produktai į „Rupūs miltai“ parduotuvę keliauja tiesiai iš ekologinių ūkių, o iš parduotuvės – tiesiai pas pirkėją. Tai užtikrina aukštą produktų kokybę, saugumą ir šviežumą – pačias svarbiausias ūkininkų bendruomenės vertybes.

Ekologiška vištiena – vienas iš pagrindinių produktų „Rupūs miltai“ asortimente. Kad ir ką iš jos gamintumėt, būtų labai gardu; bet mano šiandienos pasiūlymas akivaizdus – kepkim vištienos karbonadus!

Vištienos karbonadai

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Karbonadams:
800 g vištos krūtinėlės (dviejų didesnių puselių)
3 kiaušinių
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
džiūvėsėlių

aliejaus (kepimui)

Padažui:
1 valg. š. sviesto
1 skiltelės česnako
½ stiklinės (125 g) vištienos sultinio
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
1 valg. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
bulvių košės

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite karbonadus. Vištos krūtinėlę supjaustykite plonais pjausniais. Pamuškite mėsos muštuku, kad pjausniai būtų plonesni ir karbonadai iškeptų minkštesni. Atidėkite į šalį.
2. Dubenyje išplakite kiaušinius, smulkiai pjaustytas česnako skilteles ir prieskonius. Sudėkite į plakinį supjaustytą vištieną ir išmaišykite. Indą uždenkite ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar pernakt.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
4. Į dubenį įberkite džiūvėsėlių. Imkite po vieną vištienos gabalėlį ir guldykite į džiūvėsėlius iš abiejų pusių. Stenkitės, kad džiūvėsėliais vištiena pasidengtų kuo tolygiau.
5. Dėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol vištiena iškeps, o džiūvėsėliai apskrus iki traškios plutelės.

6. Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnako skiltelę ir kepkite, kol ims skrusti.
7. Supilkite sultinį ir grietinėlę, pagardinkite garstyčiomis, druska ir pipiras. Kaitinkite, kol užvirs, ir leiskite kelias minutes pavirti. Nukaiskite.

8. Patiekite kabonadus su bulvių koše ir padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Rupūs Miltai” ir žemės ūkio kooperatine bendrove „BIO LEUA“.
#reklama #rupusmiltaivertingomaistonamai #bioleua

bulvėsčesnakaidžiūvėsėliaigarstyčiosgrietinėlėkiaušiniaisultinyssviestasvištiena
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais
kitas įrašas
Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Tobulas varškės apkepas (II)

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Paprastas tuno pyragas

Varškės apkepas su moliūgais

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

1 komentaras

Laima 23 Kov ’25 - 12:19 pm

O dievai, kaip skaniai gavosi 🤪 Labai fainas receptas, ačiū! 🤤 Labai seniai beruošiau karbonadus, o čia toooks skanus variantas! Padažiukan supyliau 250 mp grietinėlės, tiesa, nes mums padažo niekada nebūna per daug!

Reply

Komentuoti: Laima Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Meduolių desertas su bananais

    5 Vas ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų