Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

PyragaiSALDUMYNAI

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

parašė Asta 15 Bir ’10
Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Kartais tiesiog labai norisi tikėti.

Paprastais dalykais.
Ypatingomis akimirkomis.
Mažais stebuklais.
Netikėtomis staigmenomis.
Šviesiu rytojumi.
Nuoširdžiomis šypsenomis.

Kartais be proto norisi patikėti tuo, kas neįmanoma. Ir įtikinti save, kad tai gali nutikti. Kad tu tai gali. Kad galiu aš. Jei labai norėsiu, jei labai tikėsiu. Jei pakelsiu nosį aukštyn, žengsiu žingsnį į priekį ir nepabijosiu tų akmenų, kurių tikrai bus. Ne vienas.

Kartais be galo norisi tikėti, jog įmanoma pasiekti tuos dalykus, kurių bijojai ilgai. Labai ilgai – taip ilgai, jog kartais pasirodydavo, jog jau per ilgai. Pasinaudoti galimybėmis, kurias sutikai savo kelyje ne kartą, bet sėkmingai užmerkdavai akis. Iš baimės, o gal ir nežinomybės.

Kartais labai norisi tikėti, jog net dangų gali pasiekti, jei tik pasistiebsi pakankamai stipriai. Ant pačių pačių pirštų galiukų. Iš visų jėgų.

Skonis: 8,5/10. Ak, juk jūs žinote – crumble yra gėris. Dar didesnis gėris yra šviežios uogos, ką tik nuskintos – žemuogės žemuogėlės. Na o desertas šis tikrai skanus, bet būtų dar skaniau, jei į uogas įbertume kiek daugiau cukraus.  Mat žemuogės jau iš savęs čiut čiut karstelėjusios, tai bent man – saldomanei, kaip žinia – norėtųsi šiek tiek daugiau saldumo 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Technicolor kitchen

Žemuogių trupiniuotis (Crumble)

Atsispausdinti
Porcijos: 3 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

185 g žemuogių
1 valg.š. cukraus (dėčiau daugiau)
½ valg.š. citrinos sulčių
3 ½ valg.š. (49 g) šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
½ puodelio + 1 valg.š. (80 g) miltų
3 ½ valg.š. (42 g) cukraus pudros
žiupsnelis druskos

GAMINIMO EIGA

Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
Sviestu ištepti 3 puodelio dydžio kepimo indelius ir į juos suberti uogas. Kiekvieną apibarstyti po 1/3 valg.š. cukraus ir apšlakstyti citrinų sultimis.
Nedideliame dubenyje pirštais iki smulkių trupinukų sutrinti sviestą, miltus, cukrų ir druską. Apibarstyti žemuoges. Dėti indelius ant kepimo popieriaus į kepimo indą ir kepti apie 25 – 30 minučių, kol gražiai pagels.
Patiekti šiltą su grietinėle ar ledais. Skanaus!

citrinospyragassaldumynaiuogosžemuogės
18 komentarų
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marmurinis pieniško šokolado keksas
kitas įrašas
Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Saldus vyniotini su varške

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

LENGVI KĄSNELIAI

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Prancūziškas batonas (Baguette)

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

18 komentarų

aguona 15 Bir ’10 - 11:19 pm

Beje, kam tie anglicizmai? Manau, kad lietuviškai “crumble” atitinka linksmas žavus žodelis “trupiniuotis” 😉 arba tiesiog trupininis pyragas. Ar dar kaip sugalvokite, “trapus desertas” ir pan.

Reply
Asta 15 Bir ’10 - 11:25 pm

Aguona, net nepagalvojau 🙂 Čia kaip ir smoothie.. kažkaip sunkiais verčias liežuvis vadinti jį glotnučiu, net nežinau, kodėl 🙂 Bet štai, iš karto atsižvelgiau į pastabą ir sulietuvinau pavadinimą 🙂

Reply
Lina 15 Bir ’10 - 11:31 pm

mmm… kadangi pas mus salta, tai puodelis karstos skanios arbatos, siltas zemuogiu trupiniuotis, balkonas, pledas… tiesiog tobulas vakaras 🙂 kaip skanu turetu buti 🙂 uz sviezias uogas nera nieko gardziau, jau vien tik jei patiekalo recepte reikia deti sviezias uogas, braskes, melynes, zemuoges ir visokias kitokias, desertui pagaminti tiesiog nera galimybes kad nepasiseks 🙂
Nieko nebus teks greitu metu bandyti gaminti 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 8:37 am

Lina, žinoma, kad pabandyk 😉 Skanaus! 🙂
O šviežios uogytės, pritariu, tikrai yra didelis gėris :))

Reply
duonosirzaidimu 15 Bir ’10 - 11:32 pm

Aš jį irgi trupiniuočiu vadinu 🙂 O glotnutis – vienas baisiausių pavadinimų, kas tokį ir sumąstė, čia tas pats, kas daugiaryžis, fui. Vaisinis kokteilis ir taškas 🙂

Žodžiu, šitas tavo crumble fainas. Žemuogių nesu niekad kepus – nespėju :))

P.S. graži profilio nuotrauka 😉

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 8:40 am

Dabar jau ir aš vadinsiu – trupiniuotis gražiai skamba :)) Aš iš tiesų kažkaip linkusi nuleisti visiškai negirdomis tiek sulietuvinimus, tiek suanglinimus ar dar ką – na, kas čia tokio? :)) Juk svarbiausia, kad susikalbam 😀

O žemuoges aš irgi kepiau pirmą kartą. Nes – atvirkštinis variantas – pamačiau, jog galim nespėti suvalgyti pririnktų 🙂

P.S. Ačiū 🙂

Reply
Dainius 15 Bir ’10 - 11:32 pm

mmmmm, gerulis, čia kaip su obuoliais, tik mažesnis ir su žemuogėm..

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 8:41 am

Dainiau, aha :)) Jie ne tik su obuoliais ar žemuogėm gali būti, bet su visais vaisiais beveik – variantų milijonas! 🙂

Reply
Gamyklele 15 Bir ’10 - 11:33 pm

Man crumble skaniausia su braškėmis ir rabarbarais, tobulas derinukas:) mm… na bet čia kaip kam:)

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 8:42 am

Reik įsimint, jei netyčia kada rabarbarų namuose atsirastų :)) Turėtų tikrai būti skanu, manau 😉

Reply
Eglė 16 Bir ’10 - 7:09 am

O man glotnutis – tobulas žodis. Fainas. Ir iškart prigijo. Kaip ir trupiniuotis. O va, ko tikrai nekenčiu, tai žodžių tarta ir tartelelė. Man jie tokie baisiai neskambantys sulietuvinimai, kad dingsta visas to pyrago žavesys kur nors jį pamačius.

Na, bet čia jau ne į temą. Off topic, taip sakant ;D

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 8:46 am

Nieko tokio, prašom prašom, off topic būna irgi įdomūs :))

O kadangi dėl tartų ir tartalečių – irgi jaučiu, nukrito akmenukas mano daržan – tai kaip jas vadinti? Pyragas su nesaldžiu įdaru? Pet pridėjus dar “su vištiena”, “su špinatais” ar t.t., labai jau apsunksta pavadinimas… Tiesa, tikriausiai galima sakyti tiesiog “pyragas su špinatais” 🙂

Žodžiu, bet jei rimtai, tai man tartaletė – gražus žodis 🙂 Tarta tikrai nelabai, grubiai labai skamba, bet… kaip jau sakiau, aš dažnai nekreipiu į tai pernelyg didelio dėmesio 🙂

Reply
Eglė 16 Bir ’10 - 9:04 am

Asta, tikrai ne tavo daržan 🙂 Visų kepėjėlių daržan :)) Kita vertus, anoks čia ir akmenukas, tik šiaip mano asmeninis ir niekam neperšamas pastebėjimas.

Žinau, kad lietuviškai niekaip dailiai neskamba, kalbininkai kiek žinau, siūlo vadinti pyragu, krepšeliu, bet kažkaip tikrai neskamba. Angliškai man labai gražūs žodžiai ‘tart’ ir ‘tartelette’.

Beje, ‘tarta’ – tikrai nebūtinai su nesaldžiu įdaru. What about chocolate tart, apricot tart or raspberry tart, etc.? 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 9:20 am

Pajuokavau, Eglut, dėl to akmenuko ;))

Dėl saldžių tartų – tai žinoma, bet saldžiąsas aš visiškai ramia sąžine vadinu pyragais 😀 Nes pyragas kažkaip nesąmoningai man siejasi su saldumu 🙂 O va su nesaldžiais pyragais (nesaldžiomis tartomis) ir kyla problema.

P.S. Krepšelis tai jau išvis.. Iš karto akyse pintinė stovi 😀 Ne ne, nepatink man 🙂

Reply
Jurga 16 Bir ’10 - 8:49 pm

nujaučiu, jog iš nurodyto kiekio produktų tikrai ne tris porcijas šitokio gėrio pagaminsi 😀

Reply
Asta 17 Bir ’10 - 10:08 am

Na, tris 🙂 Būtent tokias, kokios matosi nuotraukose 😉

Reply
Irena 22 Bal ’11 - 6:42 pm

laba, man tai klausimelis iskilo – kur tokiu metu zemuogiu randat? :/ saldytas naudojat? ar yra pirkti?

Reply
Asta 22 Bal ’11 - 9:46 pm

Irena, juk receptas šis publikuotas anų metų birželio mėnesį – tuomet šviežių žemuogių tikrai buvo 🙂 Bet galima ir su šaldytom – ar namie sušaldytom nuo vasaros, ar pirktinėm 😉

Reply

Komentuoti: Eglė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu sūriu

    11 Gru ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

    24 Sau ’21
  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (486)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų