Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

parašė Asta 16 Bir ’10

Kartais būna taip gerai, kad nelieka žodžių išreikšti tam jausmui. Norisi lyg ir šaukti visam pasauliui iš laimės, lyg ir šokinėti lig dangaus, lyg ir pasislėpt nuošaliam kamputy ir… apsiverkt iš laimės. Ir pirmas akimirkas tas jausmas… labiau keistas, nei ypatingai džiugus. Labiau gluminantis, nei fantastiškai nuostabus. Bet tiesa yra ta, kad šiandien aš labai laiminga.
Saulė šiandien man šviečia šimtąkart ryškiau, žmonės šiandien šypsosi nuoširdžiau. Ir net žingsniai lengvesni, lyg sklęstum oru – kaip ant sparnų!

Kaip ant sparnų!

Ir tai privaloma atšvęsti. Pavyzdžiui, su žemuoginiu tęsiniu. Ką jūs manote apie pyragėlius su žemuogių įdaru? Pažadu, jie puikūs. Kodėl gi ne? 🙂 Imkit, skanaukit, ir džiaukitės su manim! :)))

Skonis: 10/10.  Trapi tešla ir pakankamai saldus žemuoginis įdaras. Nuostabiai skanūs pyragėliais. Dešimt balų! :)))

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? First look, then cook

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 10 pyragėlių Paruošimo laikas: 1 val. + 1 val. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai + 2 valg.š. (350 g) miltų (plius papildomai pabarstymui ir kočiojimui)
1 arb.š. druskos
1 arb.š. cukraus
1 puodelis (230 g) sviesto, šalto ir supjaustyto kubeliais
4 valg.š. ledinio vandens
200 g šviežių žemuogių
80 g cukraus

GAMINIMO EIGA

Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir arbatinį šaukštelį cukraus. Sudėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir su pirštais ar naudojantis šakute sutrinti viską iki smulkių trupinukų. Supilti ledinį vandenį ir suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, suvynioti jį į maistinę plėvelę ir pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlą ir supjaustyti į 20 lygių stačiakampių.
Žemuoges sutrinti su 80 gramų cukraus.
Ant kepimo popieriaus lakštų, paliekant tarpus, išdėlioti 10 stačiakampių. Ant kiekvieno stačiakampio centro dėti mažgaug po 1 valg.š. trintų žemuogių, ir jas uždengti kitu tešlos stačiakampiu. Stačiakampių kraščiukus gerai apspaudyti pirštais, kad kepant uogienė neišbėgtų. Tuomet pakartotinai juos užspaudyti ir šakutės dantukais. Naudojantis dantų krapštuku, stačiakampio viršuje įdurti kelias nedideles skylutes.
Įkaitinti orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepti pyragėlius, kol gražiai pagels, apie 25 -30 minučių. Pyragėliams iškepus, nedelsiant perkelti juos ant grotelių ir atvėsinti.

pyragėliaisaldumynaisausainiaiuogosžemuogės
33 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žemuogių trupiniuotis (Crumble)
kitas įrašas
Bandelės su cinamonu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sūrio – brownie tortas

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Pyragas su citrinų kremu

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Tortas „Medutis”

Biskvitinis pyragas su nektarinais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morkų pyragas su graikiniais riešutais ir varškės kremu

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Šokoladinis migdolinis pyragas

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Tortas „Braškinė Svajonė”

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudens daržovių blyneliai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Bananinis varškės apkepas

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis kokteilis su persikais

33 komentarai

Gamyklele 16 Bir ’10 - 6:46 pm

Džiugu skaityti tokį gerai nuteikiantį įrašą ir net seilė nutyso pamačius tokius pyragėlius :))) !!!!

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 7:05 pm

Ačiū ačiū :)) Pyragėliai tikrai verti nemenko seilėtekio (:D), o įrašas… ak, gyvenimas gražus :)))

Reply
Karolina 16 Bir ’10 - 7:06 pm

Ooo ir vėl žemuogės 😀 manosios dar tik noksta viena po kitos, bet aš jas slapčia suvalgau 😀

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 7:10 pm

Aha, vėl :)) Na, kol sezonas, tai reikia rodyti žmogiukams, ką gi skanaus iš jų galima pasigaminti 😛 Na, jeigu, aišku, neatsitinka netyčia taip, kad jos visos slapčia suvalgomos 😀
O pas mus žemuogės jau raudonos raudonos, reikalaujančios dėmesio 🙂

Reply
Eglė 16 Bir ’10 - 7:08 pm

oooo, hand pies :)) Aš irgi ruošiuos tokius kept, tik laukių saldžių vyšnių šiems pyragėliams 😉

Puikiai 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 7:11 pm

Ačiū 🙂 O man, žinok, taip labai patiko, kad aš jau planuoju juos kepti su braškėm, su vyšniom ir su mėlynėm 😀 Na, kad per maža tikrai nepasirodytų :)))

Reply
Eglė 16 Bir ’10 - 7:41 pm

Čia aš keistuolė šitoj vietoj, bet keptos braškės ir žemuogės? – ne ne ne… 😀

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 7:54 pm

Egle, rimtai? 😮 O kaip pyragai? Su braškėm? Na, ar žemuogėm? Irgi ne ne ne? 😀

Reply
Eglė 16 Bir ’10 - 9:12 pm

irgi ne ne ne. Nebent tai būtų kokia per žiemą užlaikyta uogienė arba nekeptos uogos ir nekepti pyragai.

Mano kuklia nuomone, šitom uogom reikia mėgautis, kol jos žalios ir tikros, o iškepus – skonis visai nebe toks…

Asta 17 Bir ’10 - 10:07 am

Matai kaip :)) Na, kiekvieno žmogaus skoniai skirtingi, tai nelabai čia ką daugiau ir pridiskutuosi 🙂
O mano kukli nuomonė kaip ir tavo – šviežios uogytės yra labai gerai 🙂 Bet gerai ir keptos, aš ne tokia kategoriška 😀 O iš tiesų, tai šitų žemuogių mes nebespėjam valgyti, nes laaaabai prinokusių prisirinkom 🙁 Tai čia jau beveik kilni gelbėjimo akcija gavosi 😛 :))

Lina 16 Bir ’10 - 7:41 pm

Labai sudomino sausainukai, tik neaisku kam cukrus recepte du kartus parasytas 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’10 - 7:55 pm

Tikriausiai neaiškiai parašiau, tuoj pataisysiu – arbatinis šaukštelis cukraus keliauja į tešlą, o kiti 80 gramų – sutrinami su žemuogėmis įdarui 😉

Reply
AJ 17 Bir ’10 - 10:59 am

Asta, geriau buciau po pietu i SM ilindus ir pamacius tavo pyragelius. Dabar sedziu seiles ryju… Kopijuojuos recepta ir vaziuoju i kaima uogu rinkti :))) Nu laaaabai skaniai atrodo 🙂 Tu kaip visada – šaunuolė 🙂

Reply
Asta 18 Bir ’10 - 2:50 pm

Ačiū labai labai už gražius žodžius :)) Sėkmės renkant uogytes ir kepant pyragėlius! Lauksiu atsiliepimų 😉
Ir vienas sutapimas – ir aš šiandien išvažiuoju savaitgaliui ten, kur uogų daug daug, ech.. :))

Reply
M. 18 Bir ’10 - 1:09 pm

aš ne visai į temą, bet nesugalvojau kur paklaust :)) tai gal labai nesupyksit.
per savo gimtadienį dariau Raffaelo tortą ir jis buvo įvertintas neįtikėtinai puikiai :)) dabar jau draugė švenčia gimtadienį, vėlgi laukia tie patys svečiai ir jie vėl nori torto, bet jau šįkart kitokio reikėtų :>
gal gali parekomenduot kurį iš savo tortukų, kad irgi būtų labai skanus? 🙂

Reply
Asta 18 Bir ’10 - 2:52 pm

M., viskas puiku, kur randi, ten ir klausk :))
Žinok, su tais parekomendavimais man labai sunku… juk žmonių skoniai skirtingi, o visa našta už rekomendavimą man ant pečių gula 😀 Šiaip ar taip, neprimygtinai, bet siūlyčiau išbandyti:
1. jei norit tokio tikro, nuodėmingo, riebaus, bet labai skanaus torto – „Snickers” (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/22/tortas-snickers/);
2. jei, priešingai, norit lengvutėlio, vasariško tortuko – neabejotinai „Jogurtinis musas” (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/22/tortas-jogurtinis-musas/);
3. o jei norit tarpinio varianto – varškės tortas su šokoladukais (http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/20/varskes-tortas-su-snickers-sokoladukais/).

Tikiuosi, išsirinksi ir pagaminsi tokį, kuris tikrai maloniai nustebins 🙂 Ir paskui būtiniausiai lauksiu pasakojimo, kas ir kaip!!! :)))

Reply
M. 20 Bir ’10 - 5:28 pm

Išmėginau tą trečiąjį :))
Tikrai viskas puikiai pavyko! Ir gaminau labai sklandžiai, be jokių netikėtumų, na ir svarbiausia visiems labai labai patiko! Tikrai buvo sužavėti, tuo labai ir džiaugiuosi 🙂
Dėkui už puikų receptą!!

Reply
Asta 20 Bir ’10 - 7:42 pm

Nėra už ką, M. 🙂 Puikus pasirinkimas ir labai džiaugiuosi, kad viskas puikiai bei skaniai pavyko ;))

Reply
Vita 21 Bir ’10 - 4:47 pm

Kaip tik ieškojau, kur čia išnaudojus pradarytą juodųjų serbentų uogienę. Ačiū už puikią idėją!

Reply
Asta 21 Bir ’10 - 7:57 pm

Nėra už ką 🙂

Reply
Indre 21 Bir ’10 - 6:25 pm

Šitie žaviai atrodo 🙂 į sąrašą 😉

Reply
Asta 21 Bir ’10 - 7:58 pm

Oi, kokio pasisekimo pyragėliai sulaukė :)) Į sąrašą, tikriausiai begalinį sąrašą… Kadangi žinau, ką tai reiškia, tai tik palinkėsiu, jog spėtumei pagamint per artimiausius penkerius metus 😀 Juokauju, žinoma ;))

Reply
Mazmona 28 Bir ’10 - 3:14 pm

Tešla jau šala. Tik kodėl 20 stačiakampių, o nat skardos išdėlioti 8? 2*8=16…

Reply
Asta 29 Bir ’10 - 5:11 pm

Ačiū už pastabą, klaida ištaisyta 🙂 Skanių pyragėlių 😉

Reply
Lina 29 Bir ’10 - 11:16 pm

kepiau siand situs trapius pyragelius, tik svieziu uogu neturejau tai avieciu uogiene dejau, skani nuodeme gavosi :))) tik sausoki, bet su arbata tai pirstus galima apsilaizyti :)))

Reply
Asta 30 Bir ’10 - 12:43 pm

Lina, džiaugiuos, kad patiko 🙂 Na, nėra jie labai drėgni tikrai, bet man gavos labai trapūs, mat pasistengiau tešlą gana plonai iškočioti 😉 Nors pritariu, kad su arbata jie tikrai patys pačiausi :))

Reply
Mazmona 30 Bir ’10 - 4:07 pm

Šeima įvertino puikiai 🙂 Ačiū

Reply
Asta 30 Bir ’10 - 4:15 pm

Nėra už ką 😉

Reply
Saimonas 5 Lie ’10 - 5:12 pm

Niam, niam. 😉

Reply
Asta 6 Lie ’10 - 6:24 pm

Saimonai, tu visiškai teisus 😀

Reply
Pyragėliai su mėlynėmis « Saulėta virtuvė… 16 Lie ’10 - 11:20 am

[…] 9,5/10. Kartą aš jau kepiau ir gyriau išsijuosus labai panašius trapius pyragėlius, tik tąkart jie buvo su žemuogių įdaru. Šie taip pat labai skanūs. Kuriuos rinktis? Galima […]

Reply
Preta 18 Lie ’10 - 2:40 pm

Hmm, idomu, kaip gautusi su vysniomis. 😉 Ar geriau butu kepti su svieziomis, sumaisytomis su cukrumi, ar reiketu pavirti, kad gautusi uogiene.

Reply
Asta 19 Lie ’10 - 10:37 pm

Preta – visiškai jokio skirtumo, čia jau pagal norus. Manau, gautųsi labai skaniai abiejais būdais, tik jei naudotum šviežias, rekomenduočiau pjaustyti bent per pusę 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų