Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Labai šokoladinis pyragas

parašė Asta 12 Gru ’10
Labai šokoladinis pyragas

Liko 12 dienų. Pora egzaminų, pora darbų pristatymų, kelios dienos paskaitų. Eglutės puošimas, Meduolių Dekoravimo Diena, Pyragų ieškojimo ir Didžiosios Kepimo Dienos.
Liko 12 dienų laukimo ir šventės belsis į duris.

Šįvakar sėdžiu prie uždegtos žvakutės ir iš balto popieriaus karpau snaiges. Kabinsiu jas ant langų, kad ir mūsų kambaryje būtų žiupsnelis baltos žiemos. Klausau bent vienuolika mėnesių neklausytų kalėdinių dainų ir tyliai niūniuoju kartu…

Man patinka laukti.

O laukimui pagardinti labai tinka ultra šokoladinis pyragas. Pyragas, kurio vienas kąsnelis gali pasaldinti visą dieną.

Skonis: 8,5/10. Jeigu jūsų mėgstamiausias šokoladas – juodasis, į vertinimą nekreipkite dėmesio, jums jis bus vertas vienuolikos balų. Jei jūs esate pamišę dėl pieniško (ar balto), o juodas buvo-nebuvo, tuomet į vertinimą žiūrėkite ir gal net pasikliaukite 🙂 Pyragas sodriai soooodriai šokoladinis, pats šokoladiškiausias iš gamintų ir nesunku tai atspėti, pažiūrėjus į šokolado kiekį produktų stulpelyje. Drėgnas ir sunkus. Daug jo tikrai nesuvalgysite, net jei pasistatysite šalia puodelį nesaldžios kavos ar arbatos. Bet mažas gabalėlis pasaldinti dienai tinka puikiai.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Žaidimų aikštelėje

Labai šokoladinis pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

400 g juodojo šokolado
4 šaukštai brendžio arba romo (aš pyliau brendį)
4 kiaušiniai
120 g cukraus pudros
180 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
4 valg.š. cukraus pudros

Šokoladiniam glajui:
100 g sviesto
100 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.
2. Kepimo indą (20 – 22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu.
3. Šokoladą sudėti į nedidelį puodą, dėti jį ant didesnio puodo su vandeniu (taip, kad mažesniojo puodo dugnas nesiliestų prie didesniame puode esančio vandens). Puodą kaitinti ant silpnos ugnies, kad vanduo tik garuotų, o ne virtų. Tokiu būdu sudarytoje garų vonelėje maišant ištirpinti šokoladą.
4. Ištirpusį šokoladą sumaišyti su brendžiu arba romu. Atidėti į šalį, kol atvės.
5. Į kitą dubenį įmušti kiaušinius, supilti cukraus pudrą ir taip pat statyti į garų vonelę. Kaitinant plakti elektriniu plaktuvu apie 3 minutes, kol mišinys sušils. Nuimti dubenį nuo puodo su vandeniu ir dar plakti apie 7 minutes, kol masė sutirštės ir taps puri.
6. Dar kitame dubenyje išplakti grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.
7. Kiaušinių mišinį atsargiai sumaišyti su tirpinti šokoladu. Nepermaišyti, stengtis, kad masė išliktų puri. Tuomet į šią masę įmaišyti plaktą grietinėlę.
8. Paruoštą masę supilti į kepimo indą ir kepti orkaitėje apie 50 minučių.
9. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Aplieti šokoladiniu glajumi (garų vonelėje ištirpintu šokoladu su sviestu), tuomet dar kelias valandas palaikyti šaldytuve ir pasiruošti beprotiškai šokoladinėms akimirkoms.
10. Pastaba: pjaustyti pyragą reikia su po karšto vandens srove pašildytu ir gerai nusausintu peiliu. Jei norite atpjauti gražų gabalėlį, peilį reikia šildyti ir sausinti po kiekvieno pjūvio.

brendisgrietinėlėpyragasromassaldumynaišokoladas
24 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kalėdinės meduolinės eglutės
kitas įrašas
Sumuštinukai su pievagrybiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ananasų ir bananų duona su kariu

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Pyragėliai su obuoliais

Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

Saldieji piršteliai

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Tortilijų suktinukai su vištiena

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Sviestinė duona „Brioche“

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis avokadų kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

24 komentarai

Eglė 12 Gru ’10 - 9:04 pm

Nešokoladinė Asta :))) Tiksliau ne juodai šokoladinė 🙂 nieko keista. Aš irgi ne(be)šokoladinė.

Bet darbe šis pyragas gavo aukščiausią balą 🙂 namie irgi – nors mano K. šokolado ‘nevartoja’ beveik visai.. sakė, geriausias ever ;D

O tau viskas gerai gavosi? nes komentaruose žmonės pasakoja, kad jiems tai tas, tai anas nepavyko…

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 12:28 am

Šokoladinė, tikrai šokoladinė, ale vat pienšokoladinė 😀
Aš nesakau, kad neskanu man, tikrai skanu, tik tiek, kad man pernelyg juodai-saldžiai-net-karstelėjusiai-šokoladiška trupučiuką. Bet trupučiuką tik. O tai nereiškia, kad šis pyragas nuo stalo nepranyko per… pusantros dienos. Pranyko :))

Skaičiau pas tave, kad yra nepasisekimų žmonėms, bet man viskas čiki pavyko. Na, tik su tuo peilio kaitinimu.. patingėjau, jei sąžiningai, tąkart, todėl tokie nelabai išvaizdūs tie gabalėliai galbūt 🙂

Reply
peleda 12 Gru ’10 - 9:30 pm

o miltu nereik?

Reply
Eglė 12 Gru ’10 - 10:14 pm

Nereikia 🙂

Reply
Kotryna 12 Gru ’10 - 11:25 pm

Reiks pasigaminti, nes teoriškai neįsivaizduoju, kaip šitokio pyrago gali tik vieno gabaliuko pakakti. Mmm dabar sapnuosiu pyragą…

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 12:29 am

Kotryna, saldžių sapnų :))
Kai pasigaminsi ir paragausi, papasakok būtinai, kokį gabaliukų rekordą sumušei :))

Reply
Karolina 12 Gru ’10 - 11:43 pm

Čia vienas iš tokių pyragų, kuris yra vertas nuodėmės ir nors aš esu labiau pieniško šokolado mėgėja, kepiniuose priešingai – tik juodasis 🙂

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 12:31 am

Aš juodo apskritai nevalgau tiesiog šokolado pavidalu. Kepiniuose – tinka ir dažnai net labai tinka. Čia irgi tikrai tinka, tik čia jo pusė kilogramo! Tai man, kaip jau sakiau, buvo čiut per daug juoda(s) juoda(s) šokoladas, kur dairais… 😀
Bet čia visiems netaikoma, tikrai 🙂

Reply
gpmagija 13 Gru ’10 - 12:53 am

Nuo finansų varvančioms smegenims dabar būtų pats tas…

Reply
Asta 13 Gru ’10 - 1:51 am

Indre, oi, kaip suprantu. Manęs finansai dar tik laukia, bet jau dabar net nuo to žodžio purto. Laikykis! 🙂

Reply
gintare 13 Gru ’10 - 11:07 am

labai idomu, nors juodojo sokolado nelabai valgau…ale del idomumo pameginsiu, nes idomu koks jis gaunasi, slapias, sokoladinis, dregnas ar kaip saldi salti sokolado plytele 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:14 pm

Gintare, pabandyti tikrai verta 🙂
Gaunasi jis, kaip ir rašiau, drėgnas ir labai šokoladinis 🙂

Reply
gpmagija 13 Gru ’10 - 11:12 am

Nėra už ko – poryt galutinį kursinio atiduodu. O mokaus aš tai viešą administravimą ir man ši tema visiškai nauja 😀

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:15 pm

Na, nežinau, gal ne už orkaitės durelių šįkart, bet bent už žinojimo, kad tuoj viskas baigsis, ateis šventės ir bus galima atsipūūūūsti.. 🙂

Reply
Saldi reklama 13 Gru ’10 - 7:42 pm

Žiauriai skaniai atrodo 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:15 pm

Ačiū 🙂

Reply
Sima 14 Gru ’10 - 3:11 pm

Aš mėgstu Kalėdų laukimą dėl lygiai to pačio: snaigių, muzikos ir kepimo…daug daug kepimo. Be to, puikūs orai tinkami šventinei nuotaikai 🙂
Pyragas atrodo puikuoliškai 🙂

Reply
Asta 14 Gru ’10 - 5:17 pm

Dėkui, Sima 🙂 Aš jau pradedu nerimauti dėl tų orų – kad vėl jie pokštą iškrės. Dabar balta, sninga ir taip šventiška… reik laikyt kumščius, kad Kalėdų (kaip jau ne pirmą kartą) netektų švęst purvinose balose 🙂

Reply
evelina 16 Gru ’10 - 4:26 pm

vaziuosiu pas sese i svecius, ji- juodojo sokolado prisiekusi gerbeja 🙂 bandysiu ja pradziuginti 🙂 ziuresim koks bus rezultatas kepinio….ir vertinimas koks 🙂

Reply
Asta 19 Gru ’10 - 12:05 am

Evelina, tikiuosi, kad įvertinimas bus kuo geriausias 🙂 Skanios ir šokolaaadinės jums dienos su sese! 🙂

Reply
evelina 22 Gru ’10 - 11:02 am

na, tikraaaaaai sokoladinis pyragas 🙂 Man net kiek per sokoladinis”, bet sesuo liko apzaveta 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’10 - 11:57 pm

Evelina, smagu, kad sesei patiko 🙂 Taaaip, jis šokoladinis be proto, todėl reikia būti šiek tiek šokoladoholiku, kad pasiryžti jį išsikepti :))

Reply
Inga 7 Bal ’13 - 6:21 pm

Išbandyta.. Jubiliatės įvertinimas: tobulas :} Draugas sakė, net „šokoladema” susirgo 😀

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:45 pm

Inga, superinis įvertinimas! Labai gera tokius skaityti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų