Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KELIONĖS

SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU

parašė Asta 12 Bir ’23
SKONIŲ KELIONĖS: ŠALTIBARŠČIŲ KELIU

Ar šaltibarščius mėgstat, net neklausiu, – kas nemėgsta šaltibarščių, tiesa?! O ar žinojot, kad „Keliauk Lietuvoje“ sudarė šaltibarščių žemėlapį? Dešimtys Lietuvos restoranų šaltibarščius ruošia dešimtimis skirtingų būdų. Jie įdomūs, išskirtiniai, netikėti, kitokie – visi jie buvo surinkti į vieną bendrą žemėlapį, kad atrasti ir išragauti būtų dar lengviau.

Tikra tiesa, kad neretai naujų patirčių ieškom kur nors toliau nuo savo namų ir net nuo savo šalies, bet – kaip gera iš naujo atrasti tai, kas artima ir sava. Savaitgalį išsiruošėm į mažą kelionę ir išskirtinių šaltibarščių skonių išvykom ieškoti į ir aplink Šiaulius.

Pačiame Šiaulių centre užsukome į nuostabaus jaukumo restoraną „LEJA“. Čia paragavom šaltibarščių su ridikėliais ir krienais. Klasika, bet truputį kitaip. Jei dar niekad negardinot šaltibarščių krienais, pabandykit, jie – labai geras „cinkelis“. Patiks ir klasikai ištikimiems, ir naujų skonių ieškantiems.

Restorano adresas: Vilniaus g. 138, 76296 Šiauliai


Rėkyvos ežero pakrantėje esančio „Žvejų užeiga“ restorano meniu radome baltuosius šaltibarščius su dešrelėmis, ridikėliais ir keptomis bulvių skiltelėmis. Skamba ir naujai, ir intriguojančiai – tikras gastronominis turizmas nuo pirmo kąsnio. Visai nepanašu į mūsų tradicinius šaltibarščius, bet skanu.

Restorano adresas: Poilsio g. 16, 79228 Šiauliai


Galiausiai, užsukom į „Traktieriaus“ karčemą „Pakruojo dvaro“ pakraštyje. Nors lankėmės čia jau ne pirmą kartą, šaltsriubę ragavau pirmąkart. Ne bet kokią, o su… kepta silke. Net jei derinys skamba drąsiai, galiu atsakingai ir nuoširdžiai patvirtint, – dera gardžiai! Gaivu, charakteringa, netikėta. Lyg ir savas, bet tuo pačiu – visiškai naujas skonis.

Karčemos adresas: 83166 Pakruojo k.


Tai bent skonių kelionė buvo! Visiškai nereali patirtis ir kelionių Lietuvoje idėja – keliauti ir ragaut. Kviečiu pradėti nuo šaltibarščių kelio, juk vasara!

„Keliauk Lietuvoje“ rasite visą glėbį idėjų, kur šis kelias gali prasidėti ir kur nuvesti: www.keliauklietuvoje.lt

#reklama #saltibarsciai #gastronoministurizmas #gastronoministurizmasLietuvoje #keliaukLietuvoje #atrasktaikassava #savaLietuva

keliaujame lietuvojekeliauk lietuvojekelionėslietuvašaltibarščiaisaulėtos kelionėsšiauliaivasara
0 komentaras
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keliaujame Lietuvoje: Mūšos Tyrelio pažintinis takas
kitas įrašas
Lietiniai su rikota ir braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Automobiliu aplink Kroatiją. Kelionės fotoreportažas

Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per...

Kalnų žygis su kuprinėmis | ALTA VIA 2...

Žygis Zakopanėje: KOPA KONDRACKA & KASPROWY WIERCH

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

ALTA VIA 2 – žygis Dolomitinėse Alpėse |...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Medaus tortas

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis avokadų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Enčilados su vištiena ir sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų