Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsSALDUMYNAI

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

parašė Asta 10 Lap ’23
Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Taip greitai ir paprastai paruošiamo deserto dar reikėtų paieškoti. Vienas, du, – ir šokoladiniai sukučiai! Minkšti, saldūs, traškūs ir labai skanūs. Kaip juos pagaminti? Net juokingai lengvai!

Čiupkit pakuotę sluoksniuotos bemielės tešlos. Atšildę ją šaldytuve, aptepkite „Dr. Oetker“ šokoladiniu glajumi. Viršų užkloję antru tešlos lakšteliu, supjaustykite juostelėmis, susukite jas į sukučius ir įtaisykite ant kepimo popieriaus. Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu, apiberkite trupučiu rudojo cukraus.

Kol orkaitėje sukučiai keps, kils ir gardžiai apskrus, teks kantriai luktelėti penkiolika minučių. Tiek, kad spėtumėte pasiruošti puodelį kavos ar arbatos.

Ragaukite dar šiltus – laužiant sukutį perpus, tešla gardžiai traškės po pirštų pagalvėlėmis. Jei netyčia liktų kitai dienai, laikykite sandariame indelyje kambario temperatūroje. O jei neliks, nieko tokio – pagaminti taip paprasta, kad kitą dieną galėsite išsikepti vėl!

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

Atsispausdinti
Porcijos: 18-20 sukučių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 pakuotės „Dr. Oetker“ šokoladinio glajaus

Viršui:
1 kiaušinio
1 valg. š. pieno
1 valg. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Šaldytą tešlą lėtai atšildykite šaldytuve (geriausiai, iš šaldiklio į šaldytuvą perkelkite vakare, ir leiskite atšilti per naktį).
3. Paruoškite „Dr. Oetker“ šokoladinį glaistą pagal instrukciją – pakuotę įmerkite į karštą (maždaug 75 °C) vandenį ir palaikykite apie 8-10 minučių, kol glaistas pakuotės viduje suminkštės.
4. Tešlos lakštelį šiek tiek pakočiokite. Tolygiai aptepkite glaistu. Ant viršaus užklokite antrą tešlos lakštelį, lengvai paspauskite delnais.
5. Supjaustykite tešlą maždaug 3-4 cm pločio juostelėmis. Galus paspauskite, kad geriau sukibtų, ir susukite. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Taip paruoškite visus sukučius.
6. Kiaušinį išplakite su šaukštu pieno, ir plakiniu aptepkite sukučių viršų. Apibarstykite ruduoju cukrumi.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol sukučiai taps gražiai auksinės spalvos. Leiskite kelias minutes atvėsti ant kepimo skardos, o tuomet – ragaukite!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

desertaskepiniaisaldumynaisluoksniuota tešlašokoladasšokoladinis glajus
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais
kitas įrašas
Jautienos ir makaronų troškinys

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Braškiniai ir citrininiai kvadratėliai

Kai pildosi svajonės… | Knyga!

Šokoladu glaistyti varškės sūreliai

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdoliniai pyragėliai su figomis

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Marmurinis pieniško šokolado keksas

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Karamelinė kavos panakota

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Žuvies pyragas su bulvių koše

Tiršta bulvių ir lašišos sriuba

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų