Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių cepelinai su varške

parašė Asta 1 Vas ’24
Virtų bulvių cepelinai su varške

Šią savaitę pirmą kartą gyvenime viriau cepelinus. Taip, taip, pirmą kartą!

Sakoma, kiek šeimininkių – tiek receptų. Aš vis dar nesijaučiu pakankamai „didelė“ tradiciniams žalių bulvių cepelinams virti (lai lieka ši privilegija mano mamai, šypt), bet štai virtų bulvių cepelinai su varške – pamaniau, kad net ir man įveikiamas iššūkis. Už kadro liko turbūt jau nepataisomai sulankstytas bulvių grūstuvas, siaubingai sujaukta virtuvė ir visai daug gilių atodūsių. Bet net ir po viso šito – PAVYKO! Vaizdui kritikos tikrai turėčiau, bet skonis – puikus! Minkšti, švelnūs ir be galo gardūs cepelinai.

Kaip ir priklauso bulviniams patiekalams, šalia greit paruošiau spirgučių padažą. Ne pietūs, o šventė!

Produktų krepšelį susirinkau „Lidl Lietuva“ – parduotuvėse rasite gausų pasirinkimą Lietuvos gamintojų ir augintojų prekių; jas visas žymi specialus ženklinimas. Puiki kokybė, patrauklios kainos, gausus pasirinkimas – priežastys, dėl kurių kas savaitę keliauju į „Lidl Lietuva“ ir su džiaugsmu į savo prekių sąrašą įtraukiu lietuviškus produktus.

Beje, ar žinot, kad sekmadienį bus minima Pasaulinė cepelinų diena? Nuostabiausia diena cepelinams gaminti ir šeimai prie stalo suburti! Net jei netyčia ir jums tai bus pirmas kartas, kai leisitės į tokį nuotykį virtuvėje, šypt.

Virtų bulvių cepelinai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 10-12 cepelinų Paruošimo laikas: 2 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Bulvių masei:
1 kg bulvių
6-8 valg. š. bulvių krakmolo
1 kiaušinio
1 arb. š. druskos

Varškės įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
žiupsnio druskos

Virimui:
bulvių krakmolo
druskos

Padažui:
300 g šaltai rūkytos šoninės
2 svogūnų
200 ml riebios grietinėlės
ryšelio krapų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite bulvių masę. Bulves su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite bulvių grūstuvu.
2. Suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite.

3. Paruoškite varškės įdarą. Varškę išmaišykite su kiaušiniu ir druska. Atidėkite į šalį.

4. Formuokite cepelinus. Imkite po šaukštą bulvių masės ir tarp pamiltuotų ar vandenyje suvilgytų delnų formuokite apvalius paplotėlius. Į centrą dėkite po šaukštą varškės įdaro ir paplotėlio kraštus gražiai užspauskite, kad įdaras liktų viduje. Tarp delnų suformuokite cepelinus.
5. Suformuotus cepelinus apvoliokite bulvių krakmole.

6. Išvirkite cepelinus. Puode užvirkite pasūdyto vandens. Šaukštą krakmolo ištirpinkite puodelyje šalto vandens, ir šį vandenį supilkite į puodą su karštu vandeniu.
7. Po vieną atsargiai įleiskite cepelinus. Virkite juos po kelis, dalimis, kad nesiliestų. Cepelinams iškilus į vandens paviršių, virkite dar 6-7 minutes, priklausomai nuo cepelinų dydžio.

8. Atsargiai išgriebkite kiaurasamčiu ir patiekite su spirgučių ir grietinėlės padažu.

9. Kol verdate cepelinus, paruoškite padažą. Šoninę ir svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į keptuvę ir kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol šoninė apskrus ir svogūnai suminkštės.
10. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Leiskite užvirti ir nukaiskite. Įmaišykite kapotus krapus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #lietuviskumas

bulvėsbulvių krakmolascepelinaigrietinėlėkrapailietuvaLietuvos virtuvėšoninėvarškė
0 komentaras
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir kava
kitas įrašas
Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Belgiški pusryčių vafliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų