Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAISalotos

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

parašė Asta 23 Bal ’18
Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Tinklaraščiai, socialiniai tinklai – tai tikrovės iliuzija, masinanti savo ryškiomis spalvomis ir nuotaikomis. Tai – dailūs paveikslėliai, už kurių slepiasi ta eilinė realybė, neaplenkianti nei vieno iš mūsų. Rutina, dulkės, vaiko verksmas, stirta nelygintų drabužių ir balažin kokiais trupiniais nuklota sofa, dėmė ant palaidinės, vis dar neišplauti rytinės kavos puodeliai, vandens purslais aptaškytas vonios veidrodis, po namus išsibarstę žaislai, savo vietą pametę daiktai. Apsidairykite. Visa tai, daugiau ar mažiau, – čia pat, šalia mūsų. Aplink mane ir tikriausiai aplink Tave.

Tas aplinkos spaudimas – ar jis tikrai egzistuoja? Lengva kaltinti aplinką ir Instagram paveikslėlius, blizgančias nuotraukas, viliojančias savo tobulumu. Tačiau ar spaudimą sau sukuriame ne mes patys? Rinkdamiesi idealizuoti tai, ką matome žurnalų viršeliuose ar išmaniųjų ekranuose, mes skubame pamiršti, kad visa tai – lyg išeiginiai drabužiai, kuriais ir patys pasipuošiame, keliaudami į geriausių draugų vestuves. Tai nublizginti bateliai ir makiažo sluoksnis, po kuriuo vis dar slepiasi nelygi veido oda. Bet ar tai blogai? Ar blogai, kad socialiniuose tinkluose yra tai, kas gražu? Ar blogai, kad realybė ten yra šiek tiek nudailinta?

Aš į socialinius tinklus einu ieškoti įkvėpimo. Pamaloninti akis gražiais, skaniais, įkvepiančiais vaizdais. Pailsėti nuo realybės, kurioje sukuosi kiaurą parą. Yra išimčių, bet dažniausiai nenoriu ten matyti nei nešvarių indų, nei suplyšusių kojinių; visa tai, jei norėčiau, galiu rasti savo namuose. Nepykstu, jei kažkas vardan gero kadro, prie kurio šįvakar stabtelėsiu ilgiau nei trims sekundėms, skyrė daug laiko – galbūt nuvalė dulkes, iššveitė namus, triskart persirengė ar perrengė savo vaiką, tris valandas plušėjo virtuvėje ar net nukeliavo į studiją ir įsijungė dirbtinį apšvietimą. Tiesą sakant, aš apie tai net negalvoju; ir gal nebūčiau pagalvojusi, jei ne vaikųreikalai įrašas, paskatinęs pamąstyti šie tema daugiau ir giliau – ko mes ieškome socialiniuose tinkluose ir kaip tai priimame?

Dar labai neseniai buvo laikas, kai ir aš pati būdavau linkusi kaltinti aplinką. Juk kaltinti kažką yra daug lengviau nei užduoti klausimą sau; ir tikrai kur kas lengviau nei atrasti atsakymą į tą klausimą.

Vis dar mokausi suprasti ir įsisąmoninti: spaudimą sau sukuriame mes patys.

Tada, kai nužvelgę žurnalų viršelius ir dailias figūras ant jų, nutariame nebevalgyti.
Tada, kai susipykstame su vyru dėl to, kad mūsų namai nepakankamai gražūs, o vonios plytelės nepakankamai brangios.
Tada, kai vengiame išeiti iš namų vien todėl, kad drabužinės turinys neatnaujintas ne vienerius metus.
Tada, kai pradedame naršyti neprotingai brangių vaikiškų drabužėlių parduotuves, nes trumpam patikime, kad prekės ženklas yra kur kas daugiau nei etiketė, o to prekės ženklo drabužiai turi kur kas didesnę reikšmę nei tik pridengti ir sušildyti kūną.
Tada, kai pradedame sportuoti dėl to, jog reikia, o ne dėl to, kad norime ir tikrai patys jaučiame tą poreikį.
Tada, kai tampame veganais, nes tai dabar madinga.
Ar tada, kai pradedame bijoti savo minčių ir nuomonės, nes ji gali būti nemadinga.

Tada, kai pamirštame, jog visi mes esame skirtingi ir tikrai nereikia siekti būti vienodais.

Keista būtų gyventi pasaulyje, kuriame niekas nevalgo nei kvietinių miltų, nei cukraus, neskaito banalių meilės romanų ir nežiūri televizoriaus, iš namų pakampių nerenka dulkių kamuolėlių, ir niekada paskubomis vakarienei neverda šaldytų koldūnų. Aš visa tai darau; tai daro ir žmonės, esantys už blizgančių nuotraukų.

Tiesiog viskas taip paprasta – gera ir norisi dalintis tuo, kas gražu, gera, teigiama, šviesu ir įkvepia. Ir gera, kai visu tuo dalijasi kiti, nes gali pasisemti to gėrio, grožio, šviesos ir įkvėpimo dar daugiau. Kad ir kaip giliai bebūtum įkritęs į rutiną, slinkdamas nuotraukomis per dešimt minučių gali bent trumpam nusipurtyti tą visą pilkumą ir pamiršti betvarkę, kuria kartais labai lengvai virsta tikroji reali kasdienybė.

Galvodama apie tą „aplinkos spaudimą“, kuriam taip lengva pasiduoti, imu suprasti dar ir štai ką: mano, kaip mamos, pareiga yra užauginti žmogų, kuris turėtų pakankamai tvirtą stuburą ir teisingas vertybes; žmogų, kuris nesistengtų sekti paskui minią; žmogų, kuris nebijotų užduoti klausimų ir išgirsti atsakymų; žmogų, kuris būtų savimi, o ne žurnalo viršelio, filmo ar socialinių tinklų herojaus šešėlis. Žmogų, kuris rinktųsi džiaugtis, užuot rinkęsis ieškoti priežasčių supykti, pavydėti ar nusivilti.

Labai tikiuosi, kad galėsiu tą padaryti savo pavyzdžiu.

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

 Rausva dviejų dalių pietų dėžutė

Rausvą dviejų dalių pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Skonis: 9/10. Puikios salotos! Sočios, maistingos, turtingos daržovių ir įvairiaspalvių skonių. Galite jas ruošti ir be vištienos, daržoves galite keisti kitomis, savo mėgstamiausiomis. Kaip ir daugelis panašaus tipo salotų, šios tiesiog idealiai tinka kūrybinėms improvizacijoms!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 40 min. + 2 val. vištienos marinavimas

INGREDIENTAI

Vištienai:
1 vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. sojų padažo
žiupsnio mėgstamų vištienos prieskonių
žiupsnio džiovintų itališkų žolelių

Daržovėms:
3 morkų
1 vidutinio dydžio brokolio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio prieskonių mišinio (česnakai, kmynai, kalendra, petražolės, paprika, pipirai, muskatai)

Kuskusui:
1 stiklinės (140 g) perlinio kuskuso
žiupsnio druskos

Padažui:
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. česnako granulių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlės puseles įtrinkite alyvuogių aliejaus, sojų padažo, prieskonių ir žolelių mišiniu. Padėkite į šaldytuvą ir leiskite porą valandų pasimarinuoti.
2. Morkais supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, brokolius supjaustykite žiedynais. Daržoves sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskonių mišiniu.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Įkaitintoje orkaitėje brokolius kepkite apie 15-20 minučių (jei žiedynėliai maži – dar trumpiau), morkas ir vištieną – apie 25-30 minučių.
4. Puode užvirkite 3 stiklines pasūdyto vandens. Suberkite perlinio kuskuso kruopas ir virkite virš silpnos ugnies apie 7-8 minutes, kol išvirs. Nupilkite vandenį.
5. Sumaišykite perlinį kuskusą, brokolius ir morkas. Padažui visus produktus suplakite iki vientisos masės. Užpilkite juo kruopas ir daržoves, išmaišykite.
6. Vištieną supjaustykite riekelėmis ir patiekite kartu su kuskuso salotomis. Skanios tiek šiltos, tiek jau atvėsę.

 Perlinio kuskuso salotos su vištiena

brokoliaičesnakaicitrinosgarstyčioskruoposmorkosperlinis kuskusassalotossojų padažasvištiena
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai
kitas įrašas
Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žaliasis humusas

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Avižiniai blynai

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Vištiena su pievagrybiais

Grikių blyneliai

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Žiedinių kopūstų pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šokoladiniai blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Pusryčių keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Moliūgų ir varškės pyragas

Tortas „Mėnulis”

Rudeniniai sausainiai

Naminiai „Snickers“ batonėliai

4 komentarai

Ruta 25 Bal ’18 - 4:55 pm

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. 🙂

Reply
Asta 25 Bal ’18 - 7:36 pm

Rūta, labai tikiuosi, kad Jums taip pat patiks, skanaus! 🙂

Reply
laima 14 Lap ’18 - 2:56 pm

kaip angliskai vadinasi perlinis kuskusas ir kuo jis skiriasi nuo siaip kuskuso?

Reply
Asta 18 Lap ’18 - 8:08 am

Laima, angliškai perlinis kuskusas – pearl couscous 🙂 Jo kruopelės yra daug stambesnės, panašesnės į perlines kruopas nei į dažniau įprastą smulkų perlinį kuskusą.

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Žagarėliai

    3 Kov ’11
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Migdolinis tortas su maskarpone

    28 Bir ’10
  • 4

    Avižiniai sausainiai

    11 Spa ’13
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

    10 Sau ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų