Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSumuštiniai

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

parašė Asta 11 Bal ’23
Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Pusryčiams po Velykų – sumuštiniai su kiaušinių salotom! Kas šiandien tokių mielai norėtų? Aš – tai jau tikrai!

Virtų kiaušinių, spėju, šiandien namuose turime daugelis. Tad – vienas, du! – ir skanūs pusryčiai 😍

Tai senas kaip pasaulis receptas, bet tikrai vertas prisiminti vėl ir vėl. Kelios idėjos, kad būtų įdomiau:

  • kartu su kiaušiniais sutrinkite gerai sunokusį avokadą – jis ir kiaušiniai dera tobulai!
  • norėdami pikantiškesnio skonio, įmaišykite garstyčių ir šiek tiek krienų.
  • žalumynai – visada gera mintis. Puikiai tiks svogūnų laiškai, laiškiniai česnakai, krapai, petražolės.
  • norisi gaiviau? Įmaišykite labai smulkiai pjaustytą raugintą agurkėlį.
  • sveikesnei versijai dalį majonezo keiskite graikišku jogurtu.
  • vietoje įprastų druskos ir pipirų, išbandykite įvairesnius prieskonių derinius: galite įmaišyti rūkytos paprikos, džiovintų česnakų granulių. Man čia labai patiko ir patiko natūralios sudėties „Vegeta natur“ prieskonių mišinys salotoms.

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 sumuštiniai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Kiaušinių-avokadų salotoms:
6 kietai virtų kiaušinių
½ didelio gerai sunokusio avokado
½ stiklinės (115 g) majonezo
2 arb. š. garstyčių
1 arb. š. krienų
1 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio salotoms (ar kitų mėgstamų prieskonių)

Sumuštiniams:
saujelės gražgarsčių (ar kitų žalumynų)
10-12 riekelių mėgstamos duonos

GAMINIMO EIGA

1. Į dubenėlį sudėkite nuluptus kietai virtus kiaušinius, gerai sunokusį avokadą, majonezą, garstyčias ir krienus. Pagardinkite prieskoniais. Sutrinkite šakute iki norimo dydžio gabaliukų.
2. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Ant pusės riekelių paskirstykite po porą šaukštų kiaušinių-avokadų salotų. Ant viršaus dėkite po keletą gražgarsčių lapelių, tuomet – po antrą duonos riekelę. Ragaukite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

avokadaiduonagarstyčiosgražgarstėskiaušiniaikrienaimajonezaspusryčiairukolasumuštiniai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis
kitas įrašas
Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Sveikuoliški krekeriai

Prieskoniniai riešutai

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Helovino šokoladainis

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Šokoladinis migdolinis pyragas

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Citrininiai keksiukai su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Piemenėlių pyragas

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20
  • 6

    Bulvių apkepas

    23 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų