Nieko naujo po saule – laikas bėga septynmyliais žingsniais. Dar triskart mirktelėsim, ir bus vasara – šilumos, šviesių vakarų ir iki saldumo prisirpusių braškių pripildytas metų laikas.
Turėsim tris mėnesius vasaros norams pildyti. Gal pradėkim nuo pyrago su braškėm? Paprastai paruošiamas, minkštas ir purus, su traškiais trupiniais ir ryškiausiomis vasaros uogomis – jis nuostabiai skanus! Aš tikiu, kad jums labai patiks, bet sutarkime taip – pabandykite, o tuomet man parašykite.
Yra toks posakis „gero po truputį“, bet, žinot, paprieštarausiu – yra gerų dalykų, kurių verta turėti daugiau nei truputį. Visai neseniai „Dr. Oetker“ į savo asortimentą įtraukė kepimo miltelius ir vanilinį cukrų didesnėse pakuotėse. Lenkim pirštus ir skaičiuokim privalumus: patogiau naudoti, lengviau atidaryti ir uždaryti, ilgiau užtenka, tvarkingiau atrodo lentynoje. Apie produktų kokybę kalbėti tikriausiai nė nereikia – jau beveik šešiolika metų kepiniai saulėtoje virtuvėje kyla „Dr. Oetker“ kepimo miltelių dėka, šypt.
Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Trupiniams:
2/3 stiklinės (93 g) miltų
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
60 g tirpinto sviesto
Braškėms:
500 g braškių
2 valg. š. cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 valg. š. citrinų sulčių
3 valg. š. miltų
Tešlai:
200 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 didelių (arba 3 mažų) kiaušinių
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo mitelių
¼ arb. š. druskos
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų.
3. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite šakute, kol gausite lipnius trupinius. Atidėkite į šalį.
4. Paruoškite braškes. Supjaustykite jas gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi, nutarkuotomis citrinos žievelėmis, citrinų sultimis ir miltais. Atidėkite į šalį.
5. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą, cukrų ir vanilinė cukrų plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius.
6. Sudėkite graikišką jogurtą, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles ir dar kartą išplakite, kol produktai susimaišys.
7. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Įsijokite į šlapių produktų mišinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
8. Iškepkite. Paruoštą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo formoje.
9. Ant viršaus tolygiai paskleiskite braškes, ant jų – trupinius.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60-70 minučių. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
11. Dešimt minučių vėsinkite kepimo formoje, tuomet išimkite ir pilnai atvėsinkite arba patiekite dar šiltą. Labai gardu su rutuliuku vanilinių ledų, plakta grietinėle ar apibarsčius milteliniu cukrumi.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva