Pesto, mocarelos ir pomidorų derinys skoniais nukelia į Italiją – tai klasika, kurią galima sutikti salotų dubenyje, makaronų lėkštėje ar daugelyje kitų patiekalų. Ši vištienos suktinukų interpretacija – labai gardi, lengva, švelni. Pesto padažas skoniui suteikia išraiškingumo, pomidorai – gaivumo, o viską apjungia gardžiai išsilydęs mocarelos sūris.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais pjausniais ir kruopščiai išmuškite, kad kepsniai būtų tikrai ploni – taip bus lengviau susukti, o suktinukai iškeps tolygiai.
- Mocarelos sūrį galite keisti kitu mėgstamu gerai besilydančiu sūriu.
- Jei norisi sočiau, suktinukus galite patiekti su bulvių koše, jei lengviau – ragaukite su mėgstamomis šviežių daržovių salotomis ar, pavyzdžiui, keptais smidrais.
Vištienos suktinukai su pesto, mocarela ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 vištienos krūtinėlių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. rūkytos paprikos
Įdarui:
¼ stiklinės (60 g) pesto padažo
6 riekelių mocarelos sūrio
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
Viršui:
200 g vyšninių pomidorų
100 g tarkuoto mocarelos sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Susukite suktinukus. Kiekvieną vištienos krūtinėlę perpjaukite į tris plonus pjausnius. Įtaisykite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir išmuškite mėsos muštuku ar kočėlu, kad jie taptų kuo plonesni.
3. Pabarstykite prieskonių (druskos, prieskoninių žolelių, česnakų granulių, juodųjų pipirų, rūkytos paprikos) mišiniu.
4. Kiekvieną vištienos kepsnelį aptepkite šaukštu pesto padažu.
5. Ant viršaus dėkite po riekelę mocarelos sūrio.
6. Susukite į suktinuką ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
7. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
8. Apkepkite. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite suktinukus po porą minučių iš abiejų pusių – krūtinėlė neturi iškepti, tik apskrusti išorėje.
9. Apkeptus suktinukus perdėkite į kepimo indą. Ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus. Apiberkite tarkuotu mocarelos sūriu.
10. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 13-15 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 74 °C. Patiekite iš karto.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.