Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

parašė Asta 12 Rgs ’25
Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

Viena krekerių pakuotė – trys skirtingi, spalvingi ir labai gardūs užkandžiai! Ar jau žinote, kurį ragautumėt pirmąjį? Saldų ir jaukiai rudenišką skonių derinį su rikotos kremu, keptomis slyvomis, medumi ir graikiniais riešutais? Sodraus skonio ir aromato krekerius su keptais česnakiniais pomidoriukais ir bazilikais? O gal visada gardžią klasiką su lašiša ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis?

Gera naujiena negalintiems apsispręsti – visus juos pagaminti paprasta, o išragauti – tikrai verta! Pradėti derėtų nuo krekerių, apie kuriuos noriu papasakoti šiek tiek daugiau.
⠀
„Selga Nature“ krekeriai su sėlenomis, alyvuogių aliejumi ir jūros druska – šių metų naujiena „Selga“ asortimente. Jie išskirtiniai savo subtiliu skoniu, lengvumu ir traškumu, pagaminti iš atrinktų aukštos kokybės ingredientų, subalansuoti ieškantiems sveikesnių užkandžių – puikiai dera su saldžiais ir nesaldžiais ingredientais, tinka įvairiems užkandžiams ruošti ar tiesiog triaukšti vienus, kai norisi kažko skanaus ir traškaus.

Mane labiausiai nustebino krekerių lengvumas – jie išties sutirpsta burnoje, palikdami malonų, švelniai jaučiamą alyvuogių aliejaus skonį. Jūros druskos kristalų sūrumo – lygiai tiek, kad sustiprintų natūralų ingredientų skonį.

  • Nors labai lengvi, krekeriai yra papildyti sėlenomis, kurios ilgesniam laikui suteikia sotumo jausmą.
  • Jų sudėtyje – tik aiškiai suprantami ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių, jokio palmių aliejaus.
  • Krekeriai gaminami vien iš augalinės kilmės ingredientų, tad tinkami ir veganams.

Kaip patiekti krekerius? Gaminkite užkandžius (kviečiu išbandyti ir šiuos skonių derinius!), ragaukite su užtepėlėmis, patiekite kaip užkandžių padėklo sudedamąją dalį, dėkite į žygių ar iškylų kuprinę, rinkitės vietoje mažiau maistingų greitų užkandžių.

Trys užkandžiai su krekeriais ir rikotos kremu

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

„Selga Nature“ krekerių su sėlenomis, alyvuogių aliejumi ir jūros druska

Rikotos kremui:
250 g rikotos sūrio
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. citrinos sulčių
¼ arb. š. druskos

Su keptomis slyvomis, medumi ir riešutais:
4 slyvų
2 valg. š. skysto medaus
½ arb. š. malto cinamono
1 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 valg. š. sviesto
medaus
graikinių riešutų

Su keptais pomidorais ir bazilikais:
200 vyšninių pomidorų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
šviežių bazilikų

Su lašiša ir žolelėmis:
100 g lašišos (šaltai rūkytos arba sūdytos)
šviežių prieskoninių žolelių
citrinos skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių PARUOŠKITE RIKOTOS KREMĄ. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į maisto plaktuvą ir plakite 1-2 minutes, kol gausite purų, švelnų kremą.

KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, KEPTOMIS SLYVOMIS, MEDUMI IR RIEŠUTAIS

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus.
2. Sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, vanile, cinamonu ir druska.
3. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite slyvas perpjauta dalimi į apačią. Kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir gardžiai apskrus.
4. Krekerius aptepkite rikotos kremu, ant viršaus dėkite keptas slyvas. Apšlakstykite dar trupučiu medaus, apiberkite saujele smulkintų graikinių riešutų.
5. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.

KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, KEPTAIS POMIDORAIS IR BAZILIKAIS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotomis česnako skiltelėmis. Sumaišykite su perpus perpjautais pomidorais.
3. Paskleiskite kepimo skardoje ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol pomidorai suminkštės.
4. Krekerius aptepkite rikotos kremu, ant viršaus dėkite keptus pomidorus. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais.
5. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.

KREKERIAI SU RIKOTOS KREMU, LAŠIŠA IR ŽOLELĖMIS

1. Krekerius aptepkite rikotos kremu. Ant viršaus dėkite šaltai rūkytą (arba sūdytą) lašišą, pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, papuoškite citrinos skiltelėmis.
2. Patiekite ir valgykite iš karto, nes krekeriai nuo rikotos suminkštėja.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Selga Lietuva“.
#reklama #SelgaLietuva #SelgaNature #SelgaKrekeriai

bazilikaičesnakaicitrinoskrekeriailašišameduspomidorairiešutairikotaslyvosužkandžiaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinis slyvų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Pyragėliai su pomidorais

Lašišos paštetas

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Duonos lazdelės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Minkšti sausainiai su šokolado gabalėliais

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Purūs varškės keksiukai

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Baklavos sūrio pyragas

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Nicos salotos

Žaliasis humusas

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (357)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų