Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

parašė Asta 21 Spa ’25
Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

Tai – sriuba, kurią išsivirti verta! Nes verta puoselėti tradicijas, gaminti naminį maistą, suburti prie stalo šeimą – ieškoti skoniuose prisiminimų ir kurti juos naujus.

Šįkart mano mieli partneriai „Lidl Lietuva“ metė iššūkį – paruošti vakarienę šeimai už ne daugiau kaip dešimt eurų. Tam, kad išvirčiau pilną puodą skaniausios nostalgiškos burokėlių sriubos, man užteko kiek daugiau nei aštuonių. Dar liko ir kepalėliui duonos; nežinau kaip pas jus, bet mano vaikystės namuose duona buvo patiekiama prie visko, o prie sriubų – ypač.

Turtingo skonio ir aromato, soti ir šildanti – burokėlių sriuba tiesiog sukurta rudens vakarams. Toks maistas – lyg apkabinimas, tokį gaminti visada VERTA!

Gaminam? Gaminam!

Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

100 g karštai rūkytos šoninės
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
2 žalių burokėlių
2 bulvių
1 l vištienos sultinio
500 ml vandens
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. citrinos sulčių
½ arb. š. cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
grietinės
šviežių krapų
duonos

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje virš vidutinės ugnies pakepinkite šoninę, kol apkrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę berkite smulkintą svogūną, česnako skilteles, tarkuotą morką ir tarkuotus burokėlius. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol ims minkštėti.
3. Apkeptas daržoves sudėkite į puodą. Suberkite kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu, vandeniu, pagardinkite pomidorų pasta, citrinos sultimis, cukrumi, druska ir pipirais. Leiskite užvirti ir virkite apie 25 minutes, kol burokėliais bus minkšti.
4. Prieš baigdami virti, įmaišykite keptą šoninę.
5. Patiekite su grietine, šviežiais krapais ir mėgstama duona.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė

bulvėsburokėliaičesnakaicitrinosmorkosšoninėsriubasultinyssvogūnai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

Lašišos ir žiedinių kopūstų sriuba su lydytu sūriu

Balandėlių sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Bulviniai vafliai su čederio sūriu ir lašiša (arba...

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

KELIONĖS

Promotion Image
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų