Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SRIUBOS

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

parašė Asta 13 Rgs ’20
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Pagaliau. Savaitgalis, per kurį nebėgam tekini, lyg bijotume kažką svarbaus praleisti. Sekmadienis, skirtas buvimui (ir tin-gė-ji-mui!) namuose. Jei vasarą toks laiko švaistymas veltui būtų tiesiog nedovanotinas, rudenį gyvenimas bent truputį sulėtėja. Be jokios sąžinės graužaties. Vien tam, kad rastume laiko obuolių pyragams. Mėtų arbatai. Šildančioms sriuboms.

Noriu jums papasakoti apie dar vieną – tobulą! – sriubą.

Gali būti, kad su sezonais ji šiek tiek prasilenkia. Bet jei dar pavyko šviežių voveraičių surasti man, gal pavyks ir jums?

Mėgstu tirštas sriubas: arba trintas, arba tokias, primenančias kone troškinį. Kai puode kepiau svogūnus, morkas ir voveraites, kad jūs žinotumėt, kaip dieviškai kvepėjo namai! Dar į sriubą bėriau vištienos gabalėlių, bulvių, džiovintų čiobrelių. Prieš pat jai baigiant virti – pora šaukštų pomidorų pastos sodresniam skoniui, indelis mažesnio riebumo „Philadelphia Light“ kreminio sūrio ir stiklinė grietinėlės maloniam sriubos švelnumui, kremiškumui ir skonio pilnumui.

Kantriai išlaukiau, kol išvirusi sriuba pusvalandį „pailsės“ uždengtame puode, kol visi skoniai susijungs į harmoningą visumą. Rezultatas pranoko lūkesčius! Tiršta, soti, labai kvapni, sodraus skonio sriuba. Man rodos, ingredientai kalba patys už save?

Tebūnie tai sriuba, subalansuota sekmadieniams. Jaukiems šeimos pietums ir namus užpildančiam klegesiui. Skanaus!

 Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

 Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

 Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
1 didelio svogūno
1 morkos
300-400 g voveraičių
400-500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
500 g bulvių
2 lauro lapelių
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
2-3 valg. š. pomidorų pastos
125 g kreminio sūrio „Philadelphia Light“
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
Šviežių duonos bandelių
ryšelio šviežių čiobrelių

GAMINIMO EIGA

1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną, labai mažais kubeliais supjaustytą morką ir vis maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
2. Voveraites labai gerai nuvalykite, nuplaukite. Didesnes perpjaukite į dvi ar keturias dalis. Suberkite į puodą su svogūnais ir morkomis. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite kelias minutes, kol voveraitės išskirs sultis ir suminkštės.
3. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą vištieną ir pakepinkite, kol mėsa pabals. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Išmaišykite.
4. Suberkite vidutinio dydžio kubeliais supjaustytas bulves, sudėkite lauro lapelius, supilkite sultinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir virkite apie 8-15 minučių, kol bulvės suminkštės. Virimo laikas priklausys nuo bulvių kubelių dydžio. Neleiskite joms pervirti.
5. Bulvėms išvirus, sudėkite į puodą pomidorų pastą, kreminį sūrį, supilkite grietinėlę. Maišydami pakaitinkite, kol sūris ištirps ir sriuba dar kartą užkais. Nuimkite nuo ugnies. Išimkite lauro lapelius.
6. Leiskite sriubai uždengtame puode pastovėti dar 20-30 minučių, tuomet patiekite.
7. Patiekite sriubą su šviežiomis bandelėmis, papuoškite šviežių čiobrelių šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
#reklama #philadelphia #philadelphialietuva

 Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

bulvėsčiobreliaigrietinėlėgrybaikreminis sūrislauro lapaimorkosphiladelphiapomidorų pastasriubasultinyssvogūnaivištienavoveraitės
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Keptų pomidorų sriuba
kitas įrašas
Omletas su daržovėmis ir silke

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šaltibarščiai

Trinta brokolių sriuba

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštinukai su pievagrybiais

Imbierinė granola

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Tortilijų suktinukai su vištiena

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Tortas “Jogurtinis Musas”

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis kokteilis su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų