Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

parašė Asta 1 Spa ’24
Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

Dar viena sriuba į jaukių sriubų kolekciją – rudenį jų tikrai nebus per daug!

Avinžirniai ir ryžiai tarpusavyje dera puikiai – ne veltui ir avinžirnių karis dažniausiai yra patiekiamas su virtais ryžiais. Pabandykite šiuos du ingredientus paversti gardžia, maistinga ir sočia sriuba. Pagardinta keptomis daržovėmis, kremišku kokosų pienu (jį rinkitės pilno riebumo) ir brokoliais, sriuba yra itin švelnaus, malonaus skonio. Norite suteikti jai papildomo pikantiškumo ir šiek tiek aštrumo? Įberkite žiupsnį kajeno paprikos, kuri skoniui suteiks papildomų spalvų.

Jeigu labiau mėgstate mėsiškas sriubas, čia labai tiks pridėti vištienos gabalėlių.

Kaip ir visos ryžių sriubos, ši taip pat yra linkusi sugerti sultinį. Sriubai atvėsus, ji taps kur kas tirštesnė, todėl šildydami tikriausiai norėsite įpilti papildomą šlakelį sultinio.

Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 poro
2 salierų stiebų
2 morkų
4 česnako skiltelių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. maltos saldžiosios paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskonių žolelių
1 skardinės (240 g) konservuotų avinžirnių
½ stiklinės (100 g) ilgagrūdžių ryžių
2 stiklinių (500 ml) daržovių sultinio
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 brokolio

GAMINIMO EIGA

1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite riekelėmis supjaustytą porą, salierų stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
3. Suberkite avinžirnius, ryžius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.
4. Suberkite žiedynėliais supjaustytą brokolį ir virkite dar 10 minučių.
5. Patiekite sriubą nedelsiant, dar karštą, su duonos skrebučiais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

avinžirniaibrokolisčesnakaikokosų pienasmorkosporairyžiaisalieraisriubasultinys
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kibinai su kiauliena
kitas įrašas
Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų pomidorų sriuba

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Balandėlių sriuba

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Grikių sriuba su vištiena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Šakšuka su morkomis

Vištienos kaselės

Varškės apkepas su moliūgais

Pica su pesto padažu ir vištiena

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Moliūgų kava

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

    19 Vas ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų