Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Braškinis šerbetas

parašė Asta 20 Rgs ’09
Braškinis šerbetas

Skonis: 9/10. Saldžios šaltos braškės, tiesiog tirpstančios burnoje! Et, vasaros malonumai…

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? SM

Braškinis šerbetas

Braškinis šerbetas

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. + šaldymas

INGREDIENTAI

250 g cukraus
250 ml vandens
1 puodelis (250 ml) šviežių braškių tyrės

GAMINIMO EIGA

Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir maišant kaitinti ant labai mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Atvėsinti. Braškių tyrelę (šviežias braškes sutryniau blenderiu – poros sekundžių darbas!) sumaišyti su atvėsintu sirupu.
Masę supilti į metalinį plokščią indą ir šaldyti šaldiklyje 3- 4 valandas. Tada perdėti į gilų indą ir suplakti mikseriu iki vientisos masės. Vėl supilti į metalinį dubenį ir ir dėti į šaldiklį. Šaldyti, kol visiškai sustings.
Skanaus!

braškėsLedaisaldumynai
3 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)
kitas įrašas
Didysis aguonų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Purūs varškės keksiukai

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Pyragėliai su obuoliais

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Citrininis varškės pyragas

Saldainiai „Ferrero Rocher”

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir...

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Įdarytos šviežios bulvės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Imbierinis pyragas

3 komentarai

Žemės riešutų sviesto ledai « Saulėta virtuvė… 25 Lie ’10 - 9:09 pm

[…] labai patyrusios – ledus dariau antrą trečią kartą. Pirmasis – juokingai paprastas braškių šerbetas, taigi, tarkime, jog jis nesiskaito. Antrasis – pirmasis rimtas – blynas buvo daugiau mažiau […]

Reply
Sebetas 21 Bir ’12 - 9:14 pm

o kai visiškai šaldiklyje sustingta, ar tada formuoti tuos rutuliukus, ar reikia turėti specialią formą rutuliukams suformuoti ?

Reply
Asta 24 Bir ’12 - 2:43 pm

Rutuliukai šie suformuoti paprasčiausiu ledų šaukštu, tikrai nereikia jokių specialių formelių 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų