Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Purūs blynai

parašė Asta 21 Rgs ’09
Purūs blynai

Skonis: 10/10. Dešimt balų – patys skaniausi blynai! O dar su romo esencija, kurią aš taip labai labai labai mėgstu, ir kuri suteikia puikų aromatą 🙂 Beje, blynai ne tik vadinasi puriais, jie tokie yra iš tikro – purūs, minkštučiai ir tirpstantys burnoje 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Diet Recipes Blog

Purūs blynai su pasukomis2

Purūs blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 dideli kiaušiniai
2 puodeliai (340 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
60 g sviesto, lydyto
1/2 puodelio (160g) grietinės
1 3/4 puodelio (460 g) pasukų
4 valg.š. (120 g) cukraus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės esencijos (aš naudojau romo – nuostabus aromatas!)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir druską.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su ištirpintu sviestu, grietine, pasukomis ir vanilės esencija.
3. Plakinį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Tešla turi būti tiršta!
4. Leisti paruoštai tešlai pastovėti kambario temperatūroje 5 min., tada išmaišyti dar kartą.
5. Dėti maždaug po 1/4 puodelio tešlos (labai patogu naudotis tiesiog vidutinio dydžio samčiu) į vidutinio karštumo keptuvę. Kepti, kol gražiai parunda, tuomet atsargiai apversti, ir taip pat apkepti kitą pusę.
6. Patiekti su mėgstamais priedais – aš apibarsčiau cukraus pudra ir užpyliau vyšnių uogiene.

blyneliaigrietinėraugintos pasukossaldūs blynaivanilė
17 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėlynių pyragas
kitas įrašas
Moka keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Belgiški pusryčių vafliai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodosios arbatos keksas su medumi

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Karamelinė kavos panakota

Keksiukai „Snickers“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Žaliasis humusas

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Braškių ir citrinų limonadas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

17 komentarai

kristina 22 Spa ’09 - 2:13 pm

Tikrai įdomu, kodėl yra neigiamas įvertinimas be komentaro 🙂 Aš keliu rankutę aukštyn, nes receptas atrodo labai vertas pabandymo ir suvalgymo :))

Reply
Asta 22 Spa ’09 - 4:24 pm

Kristina, nežinau… 🙂 Bet aš visom keturiom pritariu tau, labai vertas! 🙂 Jei tai nebūtų nesąžininga, tai ir aš nykštį aukštai iškelčiau 😀

Reply
Juvile 18 Kov ’10 - 11:30 am

Super blynai – kepiau pagal si recepta dar jo cia net nemacius, taip kad siulau ir visiems pabandyti – tikrai neapsiriksite!

Reply
Asta 18 Kov ’10 - 11:39 pm

Ačiū už puikų įvertinimą ir paskatinimą, Juvile 🙂

Reply
Gintarė 10 Kov ’11 - 12:17 am

kepiau šiuos blynus per užgavėnes, tai man jie pasirodė per daug saldūs ir tešla gavos per skysta, vis dėjau ir dėjau daugiau miltų, nes kažko netirštėjo…

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:48 pm

Gintare, nežinau, kodėl taip nutiko.. na, bet pridėjus šiek tiek daugiau miltų juk turėjo kažkaip sutirštėti. Ar ir galutinis rezultatas buvo nevykęs?
Keista, nes man šie blynai patys pačiausi 🙂

Reply
Gintarė 13 Kov ’11 - 11:36 am

sunkiai tirštėjo ir vis tiek per skysta tešla buvo, galutiniam rezultate gavosi blynai, bet labai saldūs ir jų labai daug, tai jų iškart tikrai nesuvalgėm, o kitą dieną pastovėję tapo prisigėrę aliejaus ir riebūs. Tai tokie pabandymai 🙂 Dar bandžiau Jūsų sūrio tortą, tai skanus gavosi, bet irgi labai labai saldus. Tai padariau išvadą, kad visada mažiau cukraus reikia dėti negu Jūs nurodote 🙂 o taip Jūsų visi receptukai labai įdomūs ir vis norisi ką nors išbandyti.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:33 pm

Gintare, na, cukrus – toks dalykas, kurį jau kartais reikia pagal save pasireguliuot 🙂 Mes saldžiai mėgstam, o jūs gal mažiau – tai taip ir gaunas 🙂 Na, bet tikiuosi, pakoregavimus atlikus, dar ne vieną receptuką saulėtoj virtuvėj išsirinksit ir skaniai valgysit :))

Reply
niam niam 5 Lap ’11 - 9:58 am

patys tobuliausi blynai!

Reply
Asta 6 Lap ’11 - 4:53 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Rūta 11 Spa ’14 - 2:01 pm

Kiek gaunasi blynų? Super atrodo!

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:30 am

Oi, Rūta, man labai gaila, bet neprisimenu, todėl tiksliai neatsakysiu. O ir nuo blynų dydžio labai priklauso 😉

Reply
Rūta 15 Spa ’14 - 6:05 am

Svarstau, ar užteks 4 asmenims, ketvirtas šiaip sau valgantis – aš :))))

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 4:07 am

Rūta, na, čia labai jau priklauso nuo visų keturių valgytojų valgumo 😀

Reply
LaimaM 1 Kov ’15 - 7:28 pm

Labai labai skanūs blynai..Neturėjau pasukų tad naudojau natūralų geriamajį jogurtą , ir kepiau be aliejaus nes tešloja jau yra sviesto..Superiniai blynai!!!

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:01 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Inga 5 Bir ’16 - 12:48 pm

Puikūs blynai! Neturėjau pasukų, tai šliukštelėjau pieno ir vis tiek tobula 🙂 tešlos tikrai daug, tai panašu, kad šeimyna blynais bus soti pora dienų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų