Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Purūs blynai

parašė Asta 21 Rgs ’09
Purūs blynai

Skonis: 10/10. Dešimt balų – patys skaniausi blynai! O dar su romo esencija, kurią aš taip labai labai labai mėgstu, ir kuri suteikia puikų aromatą 🙂 Beje, blynai ne tik vadinasi puriais, jie tokie yra iš tikro – purūs, minkštučiai ir tirpstantys burnoje 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Diet Recipes Blog

Purūs blynai su pasukomis2

Purūs blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 dideli kiaušiniai
2 puodeliai (340 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
60 g sviesto, lydyto
1/2 puodelio (160g) grietinės
1 3/4 puodelio (460 g) pasukų
4 valg.š. (120 g) cukraus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės esencijos (aš naudojau romo – nuostabus aromatas!)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir druską.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su ištirpintu sviestu, grietine, pasukomis ir vanilės esencija.
3. Plakinį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Tešla turi būti tiršta!
4. Leisti paruoštai tešlai pastovėti kambario temperatūroje 5 min., tada išmaišyti dar kartą.
5. Dėti maždaug po 1/4 puodelio tešlos (labai patogu naudotis tiesiog vidutinio dydžio samčiu) į vidutinio karštumo keptuvę. Kepti, kol gražiai parunda, tuomet atsargiai apversti, ir taip pat apkepti kitą pusę.
6. Patiekti su mėgstamais priedais – aš apibarsčiau cukraus pudra ir užpyliau vyšnių uogiene.

blyneliaigrietinėraugintos pasukossaldūs blynaivanilė
17 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėlynių pyragas
kitas įrašas
Moka keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Tortilijų suktinukai su vištiena

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Purūs blynai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Svogūnų pica

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

17 komentarai

kristina 22 Spa ’09 - 2:13 pm

Tikrai įdomu, kodėl yra neigiamas įvertinimas be komentaro 🙂 Aš keliu rankutę aukštyn, nes receptas atrodo labai vertas pabandymo ir suvalgymo :))

Reply
Asta 22 Spa ’09 - 4:24 pm

Kristina, nežinau… 🙂 Bet aš visom keturiom pritariu tau, labai vertas! 🙂 Jei tai nebūtų nesąžininga, tai ir aš nykštį aukštai iškelčiau 😀

Reply
Juvile 18 Kov ’10 - 11:30 am

Super blynai – kepiau pagal si recepta dar jo cia net nemacius, taip kad siulau ir visiems pabandyti – tikrai neapsiriksite!

Reply
Asta 18 Kov ’10 - 11:39 pm

Ačiū už puikų įvertinimą ir paskatinimą, Juvile 🙂

Reply
Gintarė 10 Kov ’11 - 12:17 am

kepiau šiuos blynus per užgavėnes, tai man jie pasirodė per daug saldūs ir tešla gavos per skysta, vis dėjau ir dėjau daugiau miltų, nes kažko netirštėjo…

Reply
Asta 11 Kov ’11 - 5:48 pm

Gintare, nežinau, kodėl taip nutiko.. na, bet pridėjus šiek tiek daugiau miltų juk turėjo kažkaip sutirštėti. Ar ir galutinis rezultatas buvo nevykęs?
Keista, nes man šie blynai patys pačiausi 🙂

Reply
Gintarė 13 Kov ’11 - 11:36 am

sunkiai tirštėjo ir vis tiek per skysta tešla buvo, galutiniam rezultate gavosi blynai, bet labai saldūs ir jų labai daug, tai jų iškart tikrai nesuvalgėm, o kitą dieną pastovėję tapo prisigėrę aliejaus ir riebūs. Tai tokie pabandymai 🙂 Dar bandžiau Jūsų sūrio tortą, tai skanus gavosi, bet irgi labai labai saldus. Tai padariau išvadą, kad visada mažiau cukraus reikia dėti negu Jūs nurodote 🙂 o taip Jūsų visi receptukai labai įdomūs ir vis norisi ką nors išbandyti.

Reply
Asta 13 Kov ’11 - 7:33 pm

Gintare, na, cukrus – toks dalykas, kurį jau kartais reikia pagal save pasireguliuot 🙂 Mes saldžiai mėgstam, o jūs gal mažiau – tai taip ir gaunas 🙂 Na, bet tikiuosi, pakoregavimus atlikus, dar ne vieną receptuką saulėtoj virtuvėj išsirinksit ir skaniai valgysit :))

Reply
niam niam 5 Lap ’11 - 9:58 am

patys tobuliausi blynai!

Reply
Asta 6 Lap ’11 - 4:53 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Rūta 11 Spa ’14 - 2:01 pm

Kiek gaunasi blynų? Super atrodo!

Reply
Asta 14 Spa ’14 - 6:30 am

Oi, Rūta, man labai gaila, bet neprisimenu, todėl tiksliai neatsakysiu. O ir nuo blynų dydžio labai priklauso 😉

Reply
Rūta 15 Spa ’14 - 6:05 am

Svarstau, ar užteks 4 asmenims, ketvirtas šiaip sau valgantis – aš :))))

Reply
Asta 23 Spa ’14 - 4:07 am

Rūta, na, čia labai jau priklauso nuo visų keturių valgytojų valgumo 😀

Reply
LaimaM 1 Kov ’15 - 7:28 pm

Labai labai skanūs blynai..Neturėjau pasukų tad naudojau natūralų geriamajį jogurtą , ir kepiau be aliejaus nes tešloja jau yra sviesto..Superiniai blynai!!!

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:01 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Inga 5 Bir ’16 - 12:48 pm

Puikūs blynai! Neturėjau pasukų, tai šliukštelėjau pieno ir vis tiek tobula 🙂 tešlos tikrai daug, tai panašu, kad šeimyna blynais bus soti pora dienų 🙂

Reply

Komentuoti: Rūta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų