Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

parašė Asta 31 Rgp ’17
PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

Nėra teisingo ar lengvo būdo atsisveikinti su vasara. Tai – mylimiausias mano metų laikas. Žaliuojantis, saulėtas, džiuginantis šviesiais rytais ir ilgais vakarais. Kita vertus, jau seniai nesu tokia akla kaip kadaise ir nekeikiu nei vieno metų laiko, nes kiekvienas jų dovanoja šį tą ypatingo.

Ruduo, rytoj mojuosiantis iš kalendoriaus lapelio, o netrukus ir gelsvais lapais nuklosiantis gatves, taip pat džiugins, stebins ir dovanos glėbius nuostabių akimirkų. Žinau tai. Kaip ir žinau tai, kad svarbiausia yra jų nepraleisti – nepražiopsoti, gailint prabėgusios vasaros, burbant ant lietaus lašų, keikiant vėstančius orus. Tebūna tai progos jaukiems šeimos vakarams su gerais filmais ir kvepiančiais naminiais keksiukais; įtraukiančioms knygoms; naujoms suknelėms; dar neišbandytiems (o gal jau išbandytiems ir pasiilgtiems) receptams su sezoninėmis sodo gėrybėmis.

Negalėčiau suabejoti, kad mums šis ruduo bus kaip niekad ypatingas. Kai įprastas pasaulis verčiasi kūliais, kartais tampa sunku ir įsivaizduoti, kaip viskas bus ir atrodys tada, kai šį beprotiškai didelių pokyčių metą pakeis supratimas, ramybė, ritmas. Todėl aš tiesiog tikiuosi – nuoširdžiai tikiuosi, kad pamažu atrasime naujus savo jaukių namų ritualus, susikursime mažas mielas tradicijas, kiekvieną naują dieną sveikinsime su šypsena ir meile gyvenimui bei, žinoma, vienas kitam.

Kad ir kaip ten bebūtų, ruduo atneš pokyčių. Visada atneša; net ir tiems, kurių gyvenimas kūliais nesiverčia. Lašą tylios nostalgijos, glėbį namų jaukumo. Neverta tam priešintis – tūkstantį kartų įsitikinau, kad didžiausias džiaugsmas gyvena paprastuose dalykuose, o atsiskleidžia tuomet, kai stebi savo mažą didelį pasaulį atsimerkęs. Atviromis akimis, atvira širdimi.

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

O šiandien, beje, dar vasara. Atsidžiaukime ja iki paskutinės akimirkos! Nežinau, kaip jūs, bet mes kiekvieną progą mėgstame paminėti… na, skaniai. Aš, prieš kelias dienas suplakusi visus šaldytuve rastus kiaušinius, ir nusprendusi išgelbėti dėmesio taip ir nesulaukusį batoną, pakabinusi šaukštą mūsų medaus ir iš tolimiausio kampelio ištraukusi nuo savęs paslėptą indelį šilauogių, nusprendžiau mus palepinti desertu. Šis desertas puikiai tiktų ir šiandien, paskutinę vasaros dieną. Paprasta kaip dukart du, o skanesnio būdo batonui suvalgyti tikrai nė nesugalvočiau. Sakote, milijonas kalorijų ir grėsmė laibam liemeniui? Tikrai taip, iki sveikos mitybos šiam apkepui kaip iki Mėnulio, bet, žinote, kartais juk galima! Ypač, kai artėja savaitgalis, o koks gi jis be mažo saldaus savaitgalio deserto?

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

Prancūziškų skrebučių apkepas su šilauogėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 10 min. + 2 val. šaldymas Gaminimo laikas: 35-45 min.

INGREDIENTAI

250 g batono
1 stiklinės (130 g) šilauogių
2 stiklinių (500 ml) pieno
4 kiaušinių
3 valg. š. medaus
1 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
1/2 citrinos žievelės

Patiekti:
miltelinio cukraus
šviežių šilauogių

GAMINIMO EIGA

1. Batono riekeles sudėkite į 20×28 cm dydžio kepimo formą. Apibarstykite šilauogėmis.
2. Dubenyje iki vientisos masės išplakite pieną, kiaušinius, medų (jei sustingęs, pašildykite jį virš garų vonelės), maltą cinamoną, vanilinį cukrų ir nutarkuotą pusės citrinos žievelę.
3. Plakinį užpilkite ant batono riekelių.
4. Uždenkite indą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi valandas ar per naktį.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepkite apkepą įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus, o plakinys visiškai sukeps. Patikrinkite, šakute ar šaukštu paspausdami batono riekeles – skysčio turi nebūti likę.
6. Iškepusį apkepą apibarstykite milteliniu cukrumi ir apibarstykite keliomis saujomis šviežių šilauogių. Patiekite nedelsdami, dar šiltą.

 Prancuzisku skrebuciu apkepas su silauogemis

apkepasbatonascinamonascitrinameduspusryčiaisaldumynaišilauogėsskrebučiai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir medumi
kitas įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Vanilinis varškės pyragas

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Vištienos maltinukai su grikiais

Trinta brokolių sriuba

Kibinai su kiauliena

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Žuvies pyragas su bulvių koše

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Citrininiai šaldyto jogurto ledai

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų