Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Sviestiniai sausainiai

parašė Asta 25 Lap ’20
Sviestiniai sausainiai

Lygiai mėnuo iki Kalėdų ir aš pagaliau pradedu jausti, kad visas šis mano šventinis svaičiojimas, prasidėjęs dar spalį, galiausiai tampa visiškai teisėtas ir normalus. Surepetavusi keletą šventinių pyragų ir tortų, mintis kreipiu link valgomų dovanų. Joms tinklaraštyje esu skyrusi visą atskirą kategoriją – štai čia, – nes kas gi gali būti geriau nei valgomos dovanos?! Todėl štai ir aš, nešina dar viena saldžia, gardžia dovanos idėja visiems smaližiams.

Sviestiniai sausainiai!

Taip, taip, nostalgiški ir patys paprasčiausi, bet stebuklingai gardūs. Minkšti, trapūs, kvepiantys sviestu ir vanile. Mažiau yra daugiau, mažiau tikrai yra daugiau.

Žinoma, kad svarbiausias šių sausainių ingredientas yra sviestas. Štai todėl jį reikėtų rinktis atsakingai – tikrai kokybišką, gerą, riebų (82 proc. riebumo) ir skanų. Mano asmeninė patirtis sako, kad „DVARO“ sviestas šiems sausainiams (ir kitiems kepiniams!) tinka tiesiog nepriekaištingai.

 Sviestiniai sausainiai

Kantriai ir kruopščiai išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi – masė turi tapti puri, balkšvos spalvos. Suprantu, kad išlaukti kelias minutes gali būti nekantru, bet išlaukite; kuo geriau išplaksite sviestą su cukrumi, tuo geresnę ir minkštesnę sausainių tešlą paruošite. O tai reiškia, kad nesudėtingai iš jos galėsite formuoti kokių tik norite formų sausainėlius.

Kita vertus, nenustebkite, – šių sausainių tešla tikrai yra tiršta. Labai tiršta. Jei norėsite sausainius išspausti konditeriniu maišeliu, būtinai rinkitės platų antgalį ir tvirtą maišelį. Teks truputį sukaupti jėgas ir paplušėti, bet bus verta!

Sviestiniai sausainiai kambario temperatūroje išliks gardūs apie savaitę. Kviečiu: išsikepkite sau dabar, kad įsitikintumėte, kokie jie nuostabiai skanūs, o kai Kalėdos bus visai šalia, iškepkite jų tiems, kuriuos mylite, ir subėrę į dailius stiklainėlius, įteikite su saldžiausiais linkėjimais!

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

 Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 50 mažų sausainukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 7-10 min.

INGREDIENTAI

230 g „DVARO“ sviesto, kambario temperatūros (82 proc. riebumo)
¾ stiklinės (150 g) cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio vanilinio cukraus
3 kiaušinių trynių
2 stiklinių (280 g) miltų

cukraus (apibarstymui)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu porą minučių iki purios masės, kol ši pabals.
3. Sudėkite kiaušinių trynius ir dar kartą gerai išplakite.
4. Suberkite miltus ir lėtai plakite, kol jie visiškai įsimaišys ir gausite vientisą tirštą tešlą.
5. Sudėkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį su pakankamai plačiu metaliniu žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant kepimo popieriaus, formuodami apvalius sausainius. Antgalis turi būti pakankamai platus, kadangi tešla labai tiršta – per mažą siaurą antgalį jos išspausti nepavyks. (Sausainius galite formuoti ir kitaip: imti po šaukštelį tešlos, tarp šiek tiek drėgnų delnų suformuoti rutuliukus, ir išdėlioti juos ant kepimo popieriaus, paliekant kelių centimetrų tarpelius. Šakutės dantukais galite įspausti viršų, kad būtų plokštesni ir atsirastų „raštas“).
6. Prieš kepdami, apibarstykite sausainius trupučiu cukraus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Vos išimti iš orkaitės sausainiai bus labai minkšti – leiskite jiems atvėsti ir sutvirtėti, ir tik tuomet imkite nuo kepimo popieriaus.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.
Reklama #DVARO #pienozvaigzdes

 Sviestiniai sausainiai

desertaskepiniaisaldumynaisausainiaisviestasvaikystės skoniai
2 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais
kitas įrašas
Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Desertas „Damų piršteliai”

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

ŽMONĖS YRA DOVANA // Karamelinis maskarponės tortas

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Lietiniai blyneliai su varške

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Šilauogių „clafoutis“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Moliūgų kava

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Tiramisu Affogato

2 komentarai

Laima 30 Lap ’20 - 4:49 pm

Faini! Neturiu šiuo metu konditerinio maišelio, formavau rankomis 🙂 Traškūs!

Reply
Živilė 22 Gru ’20 - 12:35 pm

Labai labai skanūs sausainiai! Traškūs, ne per saldūs, kvapnūs, tiesiog puikūs! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Paprastučiai sviestiniai sausainiukai

    20 Bir ’11
  • 2

    Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

    3 Geg ’20
  • 5

    Lietiniai blyneliai su varške

    9 Kov ’22
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23
  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų