Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMiltiniai patiekalaiPASAULIO SKONIAI

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

parašė Asta 27 Spa ’21
Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Kuprinė dar pustuštė, o mintys laksto tarp nespėtų atsakyti elektroninių laiškų ir vakarienės, kurią šiandien valgysim kur nors romantiškame restoranėlyje Italijoje. Vos kelios valandos, ir kilsim. Tai bus viena trumpiausių kelionių – mažytės atostogos, kurios susiplanavom pačiu (ne)laiku. Prieškalėdinė pasiutpolkė kaip tik įsibėgėja, pažiūrėjus į lapkričio mėnesio darbų grafiką noriu truputį paverkt (ir ačiū dar kartą mano stebuklingiems vitaminams, nes be jų tikrai verkčiau). Ir vis tik – šitos dvi naktys bus lyg gaivus oro gurkšnis. Būtent tas, kurio man labai reikia, kad neperdegčiau. Pasivaikščiosim, privalgysim picų ir prismaližiausim tiramisu, išsimiegosim, paklausysim Adrijos jūros ošimo. Turbūt pirmą kartą keliausim be jokio didelio plano, bet viskas gerai, to ir noriu labiausiai: leisti sau pasiklysti siaurose gatvelėse, leisti mintims skrieti pavėjui.

Receptas, kuriuo šiandien dalijuosi, labai simboliškas. Pica! Gal ir nutolusi nuo itališkos per vieną kitą šviesmetį, bet tokia, kokią dažnai mėgstame išsikepti namuose: su minkštu mieliniu pagrindu (jei kočiosite storiau – pica bus minkštutė storapadė), daug sūrio, vištiena, pievagrybiais. Šis tas naujo – pirmą kartą picą kepiau su kreminiu sūriu. Aptepusi juo picos padą, ant viršaus išdėliojau ingredientus, apibarsčiau dar daugiau sūrio ir – į orkaitę. Po dešimties minučių, kai gardžiai apskrudo ir iškepė, ragavome. Kreminis sūris tapo kremišku padažu, kuris suteikė picai sultingumo, drėgnumo, švelnios tekstūros ir puikaus skonio. Nes ar gali būti sūrio per daug? Negali! Ant šios picos sūriai net trijų rūšių: kreminis, kietasis ir mocarelos. Jie puikiai dera ir papildo vienas kitą, tad dabar, kai picos jau suvalgytos iki paskutinio trupinėlio, drąsiai galiu sakyti – pica su kreminiu sūriu yra puiki!

Picai pagardinti naudojau mūsų namuose labai mėgstamą „Philadelphia Lietuva“ kreminį sūrį. Konkrečią jo rūšį rinkitės pagal savo skonį: klasikinis „Philadelphia Original“ niekad neapvils, bet:
– jei mėgstate aštriau, paragaukite riboto leidimo „Philadelphia Jalapeno“;
– jei stengiatės gaminti liesiau, puikiai tiks mažesnio riebumo „Philadelphia Light“;
– jei pikantiško žolelių ir česnakų skonio jums norisi visur, tepkit ant picos „Philadelphia“ su žolelėmis.

Kad ir kurią rūšį pasirinktumėte, kreminis sūris savo skoniu bei tekstūra praturtins picą, įdaras bus dar minkštesnis, tąsesnis ir sultingesnis. Dalijuosi receptu ir kviečiu išbandyti, skanaus!

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Atsispausdinti
Porcijos: 3 picos (apie 20 cm skersmens) Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos kildinimas

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
1 arb. š. cukraus
1 ¼ stiklinės (310 ml) šilto vandens
3-3 ½ stiklinės (420-490 g) miltų
¾ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
3 valg. š. (30 ml) alyvuogių aliejaus

Vištienai:
300 g vištos krūtinėlės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Viršui:
200 g kreminio sūrio „Philadelphia“ (mėgstamo skonio)
100 g kietojo sūrio
3 rutuliukų (360 g) mocarelos sūrio
½ raudonojo svogūno
9 pievagrybių
saujelės šviežių špinatų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Vandenį pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir alyvuogių aliejų. Supilkite aktyvias mieles. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jeigu matote, kad tešla per drėgna, įberkite dar porą šaukštų miltų. Minkykite, kol tešla bus lygi ir elastinga.
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį į švarų, aliejumi lengvai išteptą dubenį. Pasukite tešlos rutulį dubenyje kelis kartus, kad visas apsiteptų aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandoms, kol tešla pakils.

4. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
5. Vištieną iš visų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi. Visus prieskonius sumaišykite ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite visa vištieną.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
7. Kietąjį sūrį ir mocarelos sūrį sutarkuokite, raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pievagrybius – riekelėmis.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 250 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus iš apačios, be vėjelio).

9. Suformuokite picą. Pakilusią tešlą išimkite iš dubens ir kelis kartus paminkykite.
10. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus, padalinkite į tris dalis ir iškočiokite kiekvieną dalį į maždaug 20 cm skersmens apskritimą.
11. Aptepkite tešlą kreminiu sūriu. Ant viršaus berkite truputį tarkuoto kietojo sūrio, išdėliokite riekelėmis supjaustytą vištieną, pievagrybių riekeles, svogūnus. Užberkite tarkuotu mocarelos sūriu ir likusiu tarkuotu kietuoju sūriu.
12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, pačiame orkaitės viršuje, apie 10 minučių, kol pica gražiai apskrus ir bus iškepusi.
13. Patiekite nedelsiant. Jei norite, pagardinkite saujele šviežių špinatų lapelių ir žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Philadelphia Lietuva“.
Reklama #philadelphia #philadelphialietuva

kietasis sūriskreminis sūrismielėsmocarelaphiladelphiapicapievagrybiairaudonieji svogūnaišpinataisūristepamasis sūrisvištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)
kitas įrašas
Šokoladiniai Helovyno keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosinis varškės apkepas

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Grikių blyneliai

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų ir rikotos galetė

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Svogūnų pica

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Tiramisu Affogato

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Blynų tortas su šokoladu

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Pusryčių sumuštiniai

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (681)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų