Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiNesaldūs pyragai

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

parašė Asta 1 Vas ’10
Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Būna naktų lyg tyčia, kai atsigulęs į lovą spėji suskaičiuoti du tūkstančius penkis šimtus devyniasdešimt tris avytes, tada pameti skaičių, o galiausiai susitaikai su mintimi – tiesiog žinai, jauti – kad tu avių dar liko dešimtys tūkstančių. Šiąnakt, atrodo, čia nėra pabaigos.
Kartais naktys, tamsios ir tylios, eina per ilgai. Laikrodžio rodyklės sukasi per lėtai. Rodos, ištiesi pirštą ir atsargiai pasuksi rodyklę. Pirmyn. Greičiau, greičiau, greičiau…

Tokiomis ilgomis naktimis galima tyliai ant pirštų galiukų sliūkinti į virtuvę, ten pasidaryti didelį puodelį arbatos ir skaičiuoti nebe avis, o besikeičiančius užburiančios knygos puslapius. Mėgautis tyla ir nerimaujančiu vėju už lango.
Taip pat tokiomis naktimis galima pasiimti didelį balto popieriaus lapą ir laiškyti laiškus. Kažkam arba niekam. Netoliese gyvenančiam draugui, ar į kitą pasaulio kraštą, ar į niekur. Ar sau.
Ir dar planuoti, įsivaizduoti ir svajoti. Apie atostogas, apie ateitį, apie būsimas bei buvusias galimybes ir tiesiog apie gyvenimą.

O jei jūs realistai, tvirtai stovintys ant žemės, ar jei jūs lengvi pamišėliai, kurių mintyse maistas užima šiek tiek daugiau vietos nei galbūt derėtų, galite planuoti ir rytojaus pietus, mintyse kraustydami šaldytuvo lentynas, ieškodami pasislėpusių gėrybių ir jau beveik beveik jausdami kvapus bei skonį… Tiesa, juk gali būti viskas ir „aukštyn kojom”. Gali būti, kad kažkur yra žmogus, kuriam jau skauda galvą ir gaila nemiegotų naktų dėl varginančio klausimo – ką man pagaminti rytoj pietums? Ką, ką, kąąą? Jei jau taip, drąsiai galiu pasiūlyti fantastiškai skanią idėją pietų ar vakarienės stalui – apkepą su vištienos ir špinatų įdaru.
Paprasta, bet neįtikėtinai skanu.

Skonis: 10/10. Tik trys paprasti žodžiai – fantastiškai skanus apkepas!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 25-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g rupių kvietinių miltų
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 – 5 valg.š. vandens

Įdarui:
1/3 puodelio (80 g) riebios grietinėlės
4 kiaušiniai
100 g špinatų lapų, nuplautų, nusausintų ir sukapotų
80 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnai, smulkinti
160 g vištos krūtinėlės, maltos
1/2 arb.š. druskos
1/2 arb.š. pipirų
40 g tarkuoto fermentinio sūrio apibarstymui

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti 22 cm. skersmens kepimo indą.
2. Tešlai miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir supilti vandenį. Minkyti tol, kol gausis vientisos konsistencijos masė.
3. Paruoštą tešlą dėti pusvalandžiui į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
4. Įdarui maltą vištieną pakepinti su smulkintais svogūnais, kol svogūnai suminkštės.
5. Suplakti kiaušinius su grietinėle, pagardinti druska ir pipirais.
6. Įmaišyti tarkuotą fermentinį sūrį ir kapotus špinatų lapus.
7. Galiausiai įmaišyti pakepintą vištieną su svogūnais.
8. Atšaldyta tešla iškloti kepimo indo dugną ir sieneles. Supilti paruoštą įdarą. Viršų apibarstyti trupučiu tarkuoto fermentinio sūrio.
9. Kepti apie 25 – 35 minutes. Leisti 10 minučių atvėsti, tuomet išimti iš kepimo indo ir patiekti.

grietinėlėnesaldus pyragasšpinataisūrisvištiena
20 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis pyragas
kitas įrašas
Plikyti pyragaičiai su saldžiu grietinėlės kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Pica „Margarita“

REKLAMA

GĖRIMAI

Tiramisu Affogato

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

Naminiai „Snickers“ batonėliai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Ukrainietiški kepti varškėčiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Rikotos vafliai su šilauogėmis

20 komentarai

Dalia 1 Vas ’10 - 8:37 pm

Labai skaniai atrodo! Megstu tokius ypac! 😉
Ar tesla gerai ant skardos dugno iskepa, be pries tai vienos iskociotos teslos apkepus? Blind baking vadinasi…Man karta taip buvo, netgi ir pries tai viena tesla apkepus buvau…
😉

Reply
Asta 1 Vas ’10 - 10:11 pm

Dalia, ačiū, tokius apkepus-tartas aš irgi laaabai mėgstu! 🙂 O ir variacijų įvairių įvairiausių sugalvoti galima.
Tešla iškepa tikrai puikiai – jau tokį kepiau bent su trijomis įdarų rūšimis, ir visada viskas čiki buvo 😉

Reply
Dusele 2 Vas ’10 - 7:56 am

uzsukau… paskaiciau.. Nesu gamintoja, taigi recepto nekomentuosiu, taciau mane zavi tavo Mintys. Kiekvieno receptuko pateikimas buna toks jaukus ir siltas.. toks savas… artimas.. ir tikroviskas, kad rodos lys sedeciau salia ir stebeciau visa tolesni kulinarinio sedevro gimima..

Reply
Asta 2 Vas ’10 - 7:57 pm

Labai labai ačiū už tokius gražius ir vertingus žodžius – man jie labai svarbūs 🙂

Reply
Eglė 2 Vas ’10 - 9:33 am

O, Astule, taip nesimiegojo, kad pyragas vidury nakties išėjo?? Sakyčiau, tu tikra geroji lengvai pamišus fėja, namiškius lepinanti pusryčiais į lovą 🙂

Tokios naktys mane veda iš proto. laimei, paskutiniu metu jų beveik niekada nepasitaiko. Kol kas.

Reply
Asta 2 Vas ’10 - 8:00 pm

Na, juokas juokais, bet paskutiniu metu tikrai norėtų miegoti geriau, jau darosi sunku blūdinėjimą iki trečios ketvirtos paversti malonumu.. 🙂
Bet ne, pyragų naktimis aš nekepu, namiškiai iš namų išvarytų tą pačią naktį 😀 Bet planuoju ir šaldytuvą mintimis kraustau – dažnai. O rezultatai randasi ant stalo dienomis 🙂

Reply
Neringa 2 Vas ’10 - 5:27 pm

Skanios tos tavo fantazijos!

Reply
Asta 2 Vas ’10 - 8:00 pm

Ačiū, Neringa, tuomet skanaus! 😉

Reply
julė 3 Vas ’10 - 11:40 pm

ak tos bemiegės naktys. laiškinės nelaiškinės, nuo kurių kitąryt skauda akis ir ausyse zvimmmmmmbia, kairėje ausyje zvimmmmbia. bet ką jau padarysi, kad jie, laiškai, tada geriausiai gimsta.

Reply
Asta 4 Vas ’10 - 6:04 pm

jule, tikrai. Ir laiškai, ir ne tik, aš prisimenu, kad mokyklos laikais, nuolat būtent bemiegę naktį nesuprasi iš kur suvokdavau, kaip gi reikia tą ar aną lygtį išspręst, ar panašiai 😀
Bet rytai rytai… po tokių naktų jų galėtų tikrai nebūti.

Reply
Sabina 14 Bal ’10 - 5:51 pm

Tarta atrodo labai skaniai, tik įdomu ar viena ji nesausa ar reikėtų kokio padažiuko prie jos? Koks padažiukas čia tiktų, gal turite minčių? 🙂

Reply
Asta 14 Bal ’10 - 10:51 pm

Sabina, aš paprastai valgau su daržovėmis arba tiesiog paprasčiausiu natūraliu jogurtu, o štai mano brolis ima šauktą kečupo, taigi, kiekvienam pagal skonį garnyras/padažas 🙂 Bet nepasakyčiau, kad apkepas labai sausas 😉

Reply
Raimonda 22 Rgp ’11 - 10:21 pm

Kaip noreciau pasigaminti visko turiu,tik tie rupus kvietiniai miltai,ar jie butini,aciu!:)

Reply
Asta 23 Rgp ’11 - 4:29 am

Raimonda, rupūs miltai tikrai nėra būtini, gali daryti ir su paprastais kvietiniais 😉

Reply
Daiva 5 Vas ’13 - 5:42 pm

Esu labai dėkinga už šį receptuką 🙂 kepu jau tikrai ne pirmą ir ne dešimtą kartą 😀 dar nė vienas ragavęs nėra pasakęs kokio blogo žodžio apie šį apkepą 🙂 Dar kartą Ačiū! 🙂

Reply
Asta 9 Vas ’13 - 6:56 pm

Nėra už ką, Daiva! Džiaugiuosi pyrago sėkme Jūsų namuose 🙂

Reply
mėsa 15 Lap ’14 - 6:47 pm

Atrodo labai gardžiai. Šiandien negavau vištienos, taigi bandysiu su jautienos ir kiaulienos mišiniu. Labai įdomu, ar gerai gausis.

Reply
Giedrė 5 Sau ’16 - 1:41 pm

Turiu jūsų pusryčių knygą. Nusipirkau, nes dievinu jūsų pyragų receptus, o rytais būna tikras galvos skausmas „ką gaminti?”, tad vos pačius jūsų svetainėje reklamą iš karto suskubau į knygyną. Knygoje yra panašus receptėlis, bet man jis atrodo geresnis – daugiau sūrio, pievagrybių dar yra, žodžiu, nelabai improvizuojančioms tas receptėlis turėtų labiau patikt. Raginu visas įsigyti knygą – begalybė nesunkių, greitai paruošiamų, o svarbiausia be galo skanių receptų ir kaina vos daugiau nei 10€, o jums Asta, dėkui už tokią brangenybę!

Reply
Greta 9 Kov ’16 - 10:08 pm

Ar tešlą būtų galima pakeisti šaldyta sluoksniuota? Ir kokią reiktų rinktis tokiu atveju – mielinę ar bemielę?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:16 pm

Greta, kartais skubėdama keičiu ir aš; tais atvejais naudoju bemielę 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų