Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiTroškiniai

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

parašė Asta 23 Spa ’09
Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu, visų pirma ir savaime aišku 🙂 Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė, jei galima taip pasakyt. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno, t.y., netgi tam vieninteliam, kuris pagrindiniam patiekalui pripažįsta tik mėsą, mėsą arba mėsą (pageidautina – kiaulieną…), ir geriausia, jei ji kokiam tradiciniam pavidale – „kotletų“, „karbonadų“ ar panašiai, ak, ir dar saldumynus, tiesa, šituos visus iki vieno 😀 Žodžiu, trumpai ir aiškiai tariant, labai džiaugiuosi šiuo patiekalu! Ir aš, ir visi, ir tas minėtas vienintelis netgi 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Food & Wine

Arroz con pollo (vištiena su ryžiais ispaniškai)

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 vištos šlaunelės (~1,600 kg)
2 arb.š. druskos
1/2 arb.š. juodųjų pipirų
1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
1 morka, supjaustyta plonais šiaudeliais
1 3/4  puodelio (480 g) konservuotų pomidorų
1 valg.š. pomidorų pastos
2 puodeliai vištienos sultinio
1 puoelis (230 g) ryžių, geriau ilgagrūdžių

GAMINIMO EIGA

Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinti aliejų. Pagardinti vištos gabalėlius po 1/4 arb.š. druskos ir pipirų. Apkepti keptuvėje vištieną vartant, kol gražiai parus – iš viso maždaug 8 minutes. Išimti iš keptuvės, nupilti riebalus.
Karštį sumažinti. Sudėti į keptuvę svogūnus, česnakus, pakepinti, vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės – apie 2 minutes. Sudėti morkas ir pakepinti dar apie 3 minutes. Sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilti sultinį ir pagardinti 1 3/4 arb.š. druskos ir 1/4 arb.š. pipirų. Užvirti. Įmaišyti ryžius ir sudėti vištieną. Užvirinti ir beveik pilnai uždengus dangtį virti ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai pus paruošti – apie 20 – 25 minutes.
Dėti į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos, ir patiekti. Skanaus!

česnakaidaržovėskonservuoti pomidoraimorkospomidoraipomidorų pastaryžiaisultinyssvogūnaitroškinysvištiena
9 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu
kitas įrašas
Moliūgų risotto su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Virtų bulvių cepelinai su varške

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Grikių sriuba su vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Raffaello“

Varškinės spurgytės

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Helovino šokoladainis

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kreminis airiško viskio likeris

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

9 komentarai

Laima 3 Lap ’09 - 9:36 pm

Šiandien valgėme šitą plovą 🙂 Puikus skonis, mane tiktai varė į neviltį berghoff troškintuvas 🙁 Visi giria berghoff keptuves, o manasis troškintuvas man vis labiau atrodo nevertas suplotų už jį pinigų :/

Reply
Asta 3 Lap ’09 - 10:30 pm

Šaunu, kad patiko, Laima, tikrai smagu 🙂
O su troškintuvu šiuo aš patirties visiškai neturiu… 🙂 Va keptuvę iš Berghoff’o turiu ir sąžiningai naudoju antrus metus, atrodo, bet tenka pripažint, kad su amžiumi ir ji kvailiot pradeda…

Reply
Egle 14 Sau ’10 - 1:12 pm

Berghoff keptuve-troskintuvas Orion, kuri gavau is IKI yra nekokybiskas!!! Prisiskambinti i kokybes linija jau kainavo apie 10 Lt (telefonu pokalbiams, tiksliau laukimui). Ieskau tu, kuriems taip pat nepasiseke, reikia kaip nors atgauti pinigus, nes uz 110 Lt daiktas turetu atlikti savo funkcijas

egllute@delfi.lt

Reply
inga 24 Vas ’10 - 6:58 pm

Astule,

vel nesuprantu:))) nuotraukoje parodyti mazi gabaleliai vistienos, kaip ir turetu buti troskiniuose:) Bet recepte apie gabaleliu pjaustymu neuzsiminta ir taip suprantu, kad nereikia pjaustyti..tai kaip visgi yra?
Aciu;)

Inga

Reply
Asta 24 Vas ’10 - 7:36 pm

Inga, matyt, baisiai neaiškiai aš kartais savo mintis dėstau ir receptus pateikiu 😀 Žinok, nėra čia didelio skirtumo – kuo puikiausiai gali nepjaustyti šlaunelių, nuo to skonis tikrai nenukentės! O aš mėgstu jas dar biškutį pasmulkinti (tačiau gabalėliai ten tikrai nėra labai maži), patogiau man kažkaip atrodo 🙂

Reply
inga 26 Vas ’10 - 11:27 am

supjausciau vieno kasnio gabaleliais..gavosi super tuper troskinys:) aciu uz puiku receptuka;) nusimato daug pakartojimu;)

Reply
Asta 26 Vas ’10 - 8:58 pm

Smagu! Skanių pakartojimų 😀
Beje, čia – tokiuose troškinukuose – juk galima varijuoti viskuo nuo-iki. Ne tik pjaustymo gabaliukais dydžio, bet ir pačia mėsyte – gali ji būti ir vištiena, ir kalakutiena, ir kas tik nori.. 🙂 Todėl kiekvienas pakartojimas gali būti dar ir kitoks! 😉

Reply
Romiau 5 Geg ’10 - 2:22 pm

Tai vištieną reikia nukaulinti ar ne?

Kažkas dar skundėsi beghof keptuve… Geriausios yra špyžinės (ketaus) keptuvės be jokių emalių. Tokią įsigijau prieš 2 mėn. ir negaliu atsidžiaugti: puikiai paskirsto šilumą, nereikia bijoti subraižyti ir t. t.
Turiu ir berghoffą, bet ją mažai benaudoju. Juolab, kad girdėjau, jog teflonas nėra labai sveika, ypač kai lupasi.

Reply
Asta 5 Geg ’10 - 5:29 pm

Ne, Romiau, nereikia 😉 Bet jei tik norisi – tai galima, tikrai nepakenks 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų