Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

parašė Asta 1 Gru ’21
Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Žiema. Jau tikrai žiema. Ar galit patikėti? Skaičiuoju dienas iki Kalėdų, o skaičiuodama maišau tešlą dar vienam desertui.

Galėčiau išvardinti visą glėbį dalykų, kurie daro mane laimingą: jaukūs mūsų namai, ryto kava iš mylimiausio puodelio, ilgi pasivaikščiojimai ir dar ilgesni žygiai, kelionių planavimas, kalnai, sūnaus apkabinimai ir bučkių lietus, šeima, draugai, virtuvė ir „Saulėta virtuvė“, saldūs pasilepinimai ir karamelė… čia ir stabtelkim. Šiandien visas dėmesys – karamelėms.

Ne kartą esu išsitarusi, kad karamelę tiesiog dievinu. Galėčiau ją kabinti šaukšteliu tiesiai iš stiklainėlio – šito svaiginančio saldumo nebūna per daug. Kai į mūsų namus atkeliavo saldus siuntinys iš „Cannamella“, negalėjau nustygti vietoje – bėgau pasiimti šaukštelio ir ragavau visų iš eilės: klasikinės, su Himalajų druska, su belgišku šokoladu, su liofilizuotomis avietėmis ir su skrudintais lazdynų riešutais. Labai norėčiau pasidalinti, kuri man pasirodė skaniausia, bet niekaip negaliu, nes jos visos tokios. Skaniausios. Ar galėtų būti kitaip? Nežinau, juk tai k a r a m e l ė – rankų darbo, pagaminta Lietuvoje, puikiausios sudėties, pasipuošusi nuostabiai dailiomis etiketėmis, apipinta romantiškomis istorijomis ir pilna jaukumo bei meilės.

Šias karameles gamina Greta – mergina, kuriai karamelės tapo įgyvendinta svajone. Ji pasakoja, kad prireikė dviejų metų, kol receptus pavyko ištobulinti iki dangiško skanumo, bet tai iš tiesų galima pajusti: subalansuotus skonius, jų sodrumą, tekstūros švelnumą. Vienas šaukštelis, ir apsąla širdis. Ir norisi dar, šypt.

Jei mėgstat ir jūs karamelę, užsukite į „Cannamella“ internetinę parduotuvę, kurioje – skirtingų skonių ir skirtingų dydžių karamelių stiklainėliai bei šventiniai karamelių rinkiniai. Subalansuota visiems smaližiams bei saldžioms Kalėdų dovanoms.

Karamelinius saldėsius aš mėgstu ne mažiau nei karamelę, tad labai norėjau paruošti jums saldų karamelinį receptą. Galvojau kokias penkias minutes, o tuomet – ėmiau maišyti tešlą plikytiems pyragaičiams. Kol jie kepė orkaitėje, išplakiau purų karamelinį maskarponės kremą. Įdariau juo pyragaičius ir užklojau juos miltelinio cukraus debesimis.

Paprastumas ir elegancija šiuose pyragaičiuose dera nepriekaištingai. Jie saldūs, skanūs, dailūs. Karameliniai. Galėtų paskaninti savaitgalį, o galėtų papuošti net ir švenčių stalą.

Patikėkite, receptas vertas kiekvienos minutės ir kiekvieno jam skirto karamelės šaukštelio. Išbandykite, išragaukite ir dalinkitės su tais, kuriems norisi dovanoti dėmesį, meilę ir svajingą pasilepinimo akimirką. Skanaus!

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 pyragaičių Paruošimo laikas: 60 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Traškiam paviršiui:
80 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2/3 stiklinės (95 g) miltų

Plikytai tešlai:
½ stiklinės (125 g) pieno
½ stiklinės (125 g) vandens
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
80 g sviesto
1 stiklinės (140 g) miltų
4 didelių kiaušinių

Kremui:
250 g maskarponės sūrio
3 valg. š. karamelės*
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

Patiekti:
miltelinio cukraus

* aš pyragaičių kremui naudojau „Cannamella“ karamelę su Himalajų druska, tačiau galite rinktis ir kitą skonį: klasikinę pienišką karamelę ar karamelę su su belgišku šokoladu. Visą jų pasirinkimą rasite ŠTAI ČIA.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą traškiam eklerų paviršiui. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir rudąjį cukrų plakite iki purios masės. Įmaišykite miltus, kol gausite lipnią tešlą.
2. Paruoštą tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite iki maždaug 2 mm storumo. Palaikykite šaldiklyje apie valandą, arba kol paruošite plikytus pyragaičius.

3. Paruoškite plikytą tešlą. Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps ir masė užvirs, ims greitai burbuliuoti. Vienu ypu suberkite visus miltus ir, toliau kaitindami virš vidutinės ugnies, maišykite mediniu šaukštu, kol tešla sukibs į rutulį. Maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kad šiek tiek labiau išdžiovintumėte tešlą. Nuimkite puodą nuo ugnies, tešlos rutulį perkelkite į plakimo indą ir leiskite šiek tiek atvėsti.
4. Tešlai šiek tiek atvėsus, po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno tešlą lėtai išplakdami. Galiausiai turite gauti tirštą, glotnią, blizgią plikytą tešlą. Pasėmus šaukštu, ji turi kristi nuo jo gabalais (o ne bėgti), perbraukus tešlos paviršių pirštu ar šaukšteliu – turi likti matoma žymė (griovelis).
5. Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį su plačiu apvaliu antgaliu.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
7. Tešlą išspauskite ant kepimo popieriaus, formuodami apvalius kauburėlius. Jų turėtumėte gauti apie dvylika.
8. Iš šaldiklio išimkite iškočiotą tešlą, keiskite jai porą minučių atšilti. Sausainių formele išspauskite apskritimus – maždaug tokio pat dydžio, kokio yra ir plikytos tešlos kauburėliai. Uždėkite po apskritimą ant kiekvieno viršaus, lengvai paspauskite.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Pyragaičiai turi iškilti, gražiai pagelsti, jų paviršius – sutrūkinėti.
10. Iškepusius pyragaičius palikite vėsti orkaitėje bent valandai, šiek tiek pravėrę orkaitės durelių viršų. Nepraverkite orkaitės durelių plačiai ir juolab neišimkite iš orkaitės iš karto – plikytos tešlos kepiniai yra labai jautrūs temperatūrų skirtumams.
11. Pyragaičiams pamažu pilnai atvėsus, nupjaukite kiekvieno iš jų paviršių – paruoškite įdarymui kremu.

12. Paruoškite kremą. Maskarponę, karamelę ir miltelinį cukrų sudėkite į plakimo dubenį. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol kremas sutirštės iki savo formą laikančių putų. Neperplakite kremo – perplakus jis sušoks į gumuliukus. Tad vos tik matysite, jog kremas sutirštėjo tiek, kad laiko savo formą, plakti nustokite.
13. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Įdarykite plikytus pyragaičius. Ant viršaus uždėkite nupjautas pyragaičių kepurėles. Apibarstykite milteliniu cukrumi.
14. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Cannamella“.
#reklama #Cannamella

desertaigrietinėlėkaramelėmaskarponėplikyta tešlapyragėliaisaldumynai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu Affogato
kitas įrašas
Sviestinė duona „Brioche“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Šokoladinis pyragas su morengo kepure

Obuolių pyragas su maskarpone

Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

Itališka mielinė Velykų pynė

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Braškinė-kokosinė panakota

Neriebi bananų duona

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Salotos su keptais batatais ir vištiena

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Neapolietiška pica „Margarita“

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų