Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

parašė Asta 6 Gru ’20
Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Kai pažiūri, lyg sniego gniūžtės! Paragavus – lyg burnoje tirpstantys šokoladainio kąsneliai. O iš tiesų, tiesiog tobuli sausainiai: minkšti, drėgni, purūs, sodriai šokoladiniai, su traškia miltelinio cukraus plutele, suskilusia ir išraizgiusia sausainių kamuoliukus netobulomis linijomis. Kuo netobulesnės tos linijos, tuo gardesnis ir gražesnis sausainis. Taip ir būna juk kartais gyvenime – netobuli dalykai patys tobuliausi, šypt.

Iškepėme šiuos sausainius drauge su „Dr. Oetker Lietuva“, į magiją pasitelkę jų kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Į šokoladu kvepiančią tešlą įmaišiau visą šūsnį burtų: sveikatos, laimės, gerumo, tikrumo, meilės, baltų Kalėdų. Kiek daug galima sudėti į su meile gaminamą maistą?

Jie galėtų būti Kalėdų dovana. Jauki ir saldi, lyg ramaus vakaro pažadas, įsisupus į minkštą pledą, apsikabinus puodelį arbatos. Ar kada pagalvojot, kad už lango šėlstančios pūgos, liūtys ar vėjai ne tokie baisūs, kai nuo lūpų kampučių pirštų galais bandai surinkti sausainio trupinėlius?

Užmaišykit tešlą ir jūs. Padovanokit glėbį jaukumo tiems, kuriuos branginat.

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 sausainių Paruošimo laikas: 10 Gaminimo laikas: 10-15

INGREDIENTAI

80 g minkšto sviesto
1 ½ stiklinės (300 g) cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
4 kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
1 stiklinės (100 g) nesaldintos kakavos miltelių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos

miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Į plakimo dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite, kol visi produktai susimaišys. Cukrus neturi ištirpti.
2. Po vieną vidutiniu greičiu įplakite kiaušinius. Neplakite jų ilgai, tik kol įsimaišys, apie 10 sekundžių kiekvieną.
3. Suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų, ir gausite tirštą lipnią tešlą.
4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite tešlą šaldytuve apie 1-2 valandas.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Į dubenėlį įsiberkite apie pusę stiklinės miltelinio cukraus.
7. Iš šaldytuvo išimta tešla vis dar bus lipni, todėl susidrėkinkite rankas trupučiu vandens. Semkite po valgomąjį šaukštą tešlos, tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus, iš visų pusių dosniai (!) apvoliokite milteliniame cukruje ir išdėliokite ant kepimo skardų, palikdami tarp sausainių kelių centimetrų tarpelius.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sausainiai pakils, išsiplės ir jų paviršius sutrūkinės.
9. Iškepę sausainiai bus labai minkšti – leiskite jiems kelias minutes atvėsti ant kepimo skardų ir sutvirtėti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
10. Kambario temperatūroje sandariame indelyje sausainiai skanūs išliks 3-4 dienas.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Recepto šaltinis: Savory Nothings

desertaskakavaKalėdoskepiniaisaldumynaisausainiaišokoladasvalgomos dovanosvanilė
7 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu
kitas įrašas
Kitokia balta mišrainė

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Imbierinės eglutės

PAVASARĮ PASITINKANT // Graikiško jogurto tortas su avietėmis

Plikyti pyragaičiai su saldžiu grietinėlės kremu

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio...

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

SALDUMYNAI

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su traškiais avinžirniais

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

7 komentarai

Laima 13 Gru ’20 - 4:52 pm

Nepravėso dar, drungnus ragaujam. Geri! Nu gal norėčiau riebesnių, bet čia mano vaizduotės problemos, nes atrodo tai tarsi kokie triufeliai 😀 Labai efektingai atrodo, tobulai tiktų dovanų…

Reply
Asta 16 Gru ’20 - 11:41 am

Laima, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Giedrė 16 Gru ’20 - 11:35 am

Sveiki,
ar vietoj kakavos galima dėti juodą šokoladą?

Reply
Asta 16 Gru ’20 - 11:41 am

Giedre, šokoladas aukštoje temperatūroje tirpsta, lydosi, veikia visiškai kitaip nei kakava. Šiems sausainiams neabejotinai reikalinga kakava 🙂

Reply
Justė 22 Gru ’20 - 8:11 pm

O ko trūksta, jeigu jie ištęžo? Buvo apvalūs, bet orkaitėje visiški blynai tapo

Reply
Asta 24 Gru ’20 - 11:47 am

Juste, spėju, kad, matyt, tešla buvo per skysta; galbūt jūsų kiaušiniai buvo didesni ir reikėjo šiek tiek daugiau miltų/kakavos. Paruošta tešla turėtų būti labai tiršta, iš jos turėtumėte suformuoti tvirtai formą laikančius kamuoliukus.

Reply
Skaistė 28 Gru ’20 - 5:24 pm

Nerealūs sausainiai! Skanumėlis, o jau gražumas neišpasakytas 😍

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

    17 Sau ’21
  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21
  • Karamelinė granola

    10 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (485)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (75)
    • Desertai indeliuose (55)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (32)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų