Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Avižiniai sausainiai su obuoliais

parašė Asta 15 Lap ’15
Avižiniai sausainiai su obuoliais

Ruduo – tai ilgi vakarai ir šilti megztiniai, arbata su medumi ir geros knygos, saldžiai kvepiantys pyragai ir ilgi pasivaikščiojimai pageltusiais lapais nuklotais takais, kaklą apsivyniojus storiausiu šaliku. Ruduo – tai obuoliai ir cinamonas, namų jaukumas ir šiluma. Ruduo – dar vienas metų laikas, kuris vėl prabėgo akimirksniu.

Šįkart tai, kad laikas lekia ir ruduo tuoj baigsis, man priminė NESTEA, kai paštininkas, paskambinęs į duris, įteikė dėžę su naujuoju jų gėrimu – žiemos arbata su obuoliais ir cinamonu. Priešingai nei įprasta, šią „Nestea Apple Cinnamon“ arbatą galima gerti ir šiltą, todėl dailūs maži buteliukai, apvynioti raudonu šalikėliu, tiesiog kvietė greitai susirasti šilčiausius batus, paltuką, šaliką, pirštines, pasišildyti gėrimą, susipilti į termosą ir traukti kur nors į gamtą. Pasivaikščioti, pasigrožėti baigiančiais kristi lapais ir nuogomis medžių šakomis. Giliai įkvėpti gryno oro, o sužvarbus išsitraukti termosą su arbata ir susiorganizuoti mažą rudeninį pikniką. Tai būtų taip smagu ir romantiška, kad aš tikrai buvau bepradedanti kurpti planą, bet tikriausiai visi mes žinom, kaip būna su planais, ar ne? Ir su tomis keliomis valandomis paroje, kurių visada pritrūksta tam, kad nuveiktume ne tik tai, ką privalome, bet dar ir tai, ko tiesiog norime.

Rudeniškam piknikui šįkart man pristigo laiko. Bet, nors mano ruduo šiais metais šiek tiek beprotiškas, aš bandau sugaudyti visus tuos mažus malonumus ir džiaugsmus, kuriuos jis dovanoja. Atrasti laiko sustoti, įkvėpti ir išgerti puodelį aromatingos arbatos, tiesiog klausant lietaus už lango. Arba užmaišyti tešlą sausainiams ir mėgautis tuo, kaip jaukiai obuoliais ir cinamonu kvepia visi namai. Visa tai – tokios mažos, bet tokios didelės smulkmenos, tiesa?

Pasimėgaukime jomis, tomis smulkmenomis. Likusiomis rudens dienomis. Ir po truputėlį į širdį ateinančiu švenčių laukimu.

 Aviziniai sausainiai su obuoliais  Aviziniai sausainiai su obuoliais

Skonis: 10/10. Dar vieni sausainiai, kuriuos drąsiai įtrauksiu į mėgstamiausių sąrašą. Minkšti, drėgni, truputėlį maloniai traškūs išorėje. Puikūs!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pagal Ambitious Kitchen

 Aviziniai sausainiai su obuoliais

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 24 sausainiai Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1/3 stiklinės (85 ml) aliejaus
2/3 stiklinės (135 g) cukraus
2 valg. š. maltų linų sėmenų
4 valg. š. vandens
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (140 g) miltų
1 stiklinės (140 g) stambių avižinių dribsnių
1/2 arb. š. kepimo miltelių
1/4 arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
1/4 arb. š. malto muskato
1 didelio obuolio

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Aliejų ir cukrų gerai išplakite, kol cukrus ištirps.
3. Maltus linų sėmenis sumaišykite su keturiais šaukštais vandens. Masę sudėkite į aliejaus ir cukraus plakinį. Supilkite vanilės ekstraktą. Gerai išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, stambius avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir muskatą. Mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Įmaišykite į sausainių tešlą, kad tolygiai joje pasiskirstytų.
6. Semkite po nedidelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite nedidelius apvalius sausainius. Išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų skardų, palikdami tarp jų kelių centimetrų tarpus.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusius kelias minutes atvėsinkite skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

 Aviziniai sausainiai su obuoliais

avižiniai dribsniaicinamonaskepiniailinų sėmenysobuoliaisaldumynaisausainiaivanilė
5 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiramisu blynų tortukai
kitas įrašas
Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Citrininis tiramisu su mėlynėmis

Šokoladinis pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

REKLAMA

SALDUMYNAI

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Rudeniniai sausainiai

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Prancūziškas obuolių pyragas

5 komentarai

LILLY 16 Lap ’15 - 10:05 am

labai viliojanciai atrodo, turetu ir kvepeti be galo skaniai! begu kepti 🙂 p.s. kokios grazios nuotraukos, tokios jaukiai ziemiskos.

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:01 pm

Ačiū! 🙂

Reply
Daiva 24 Lap ’15 - 6:31 pm

Sveiki, norėjau pasiteirauti dėl reikiamų produktų kiekio. Miltai juk yra sunkesni nei avižiniai dribsniai, tad imant tokį patį kiekį (gramais) miltų ir avižinių dribsnių, dribsniai užims daugiau erdvės, t.y. gaminant reikės daugiau nei vienos stiklinės. Tad iškilo klausimas, kuo remtis imant produktus? Stiklinėmis ar gramais?

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 1:02 pm

Daiva, įtariu, kad Jūs kalbate apie tuos smulkius greito paruošimo avižinius dribsnius. Jie tikrai yra kur kas lengvesni nei miltai. Tuo tarpu šiame recepte – stambūs avižiniai dribsniai, kurie sveria tiek pat, kiek miltai 🙂

Reply
Rasa 18 Sau ’16 - 6:50 pm

Kažkaip gavosi taip, kad miltų ir avižinių dribsnių įdėjau du kartus daugiau nei aliejaus ir cukraus masės. Tik pradėjus maišyti pastebėjau, kad labai sausa ir biri tešla gavosi. Tad įpyliau obuolių sulčių. Gavosi tikrai nuostabūs, tik nežinau, kaip reikės kepti kitą kartą, kad vėl tokie patys išeitų.

Reply

Komentuoti: Rasa Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų