Skonis: 9,5/10. Nepaisant to, kad parduotuvinių avižinių sausainių aš nesu ragavusi be galo daug (mat daugelis jų būna su razinom, kurias išrinkinėti dažnai tingisi… 😀 ), tačiau visada buvau tikra, kad jei atmestume pastarąsias, tai jie būtų tiesiog super-duper (kuo ir buvau įsitikinusi tais retais kartais, kai jų išrinkinėti netingėdavau). Taigi, atėjo pagaliau laikas, kai ir namuose pakvipo avižiniais sausainiukas. Mažučiais, traškiais ir be galo skaniais. Kaip „siemkos” tokie sausainiukai. Trakšt-trakšt, vieno nėr; trakšt-trakšt, antro nėr; jau sieki ranka trečio… Sunyko per vieną vakarą 🙂
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Sename receptų sąsiuvinyje..
Sveikuoliški avižiniai sausainiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
150 g avižinių dribsnių
150 g lukštentų saulėgrąžų
70 g smulkintų migdolų
pora saujų sezamo sėklų
100 g cukraus
1 kiaušinis
100 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
1 arb.š. vanilės esencijos
GAMINIMO EIGA
Visus produktus gerai išmaišyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo iš gautos masės visais norimais būdais formuoti avižinius sausainiukus (aš naudojausi nedidele apvalia sausainių formele). Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min. Skanaus!
6 komentarai
Arba sitas receptas pats nesmoninigiausias, arba as blogiausiai gaminanti mergina pasaulyje. Nors visu seklu ir cukraus derinys buvo skanus, taciau niekas su nieko nelipo ir gavosi pabira mase. Visa staigmena suniui ant uodegos…
Na, nuotrauka, pateikta prie recepto, yra mano, o nuotraukoje matomi sausainiai gaminti pagal žemiau pateiktą receptą, taigi… turėtų viskas būti įmanoma, ar ne? 🙂 O jei rimtai, sausainiai, prieš juos kepant, tikrai sunkiai klijuojasi. Tačiau kepant sutvirtėja, tačiau lieka trapūs.
Labai gaila, kad viskas šuniui ant uodegos… 🙁
Is tiesu labai atsiprasau uz komentara, nes tikriausiai cia buvo mano klaideles. Vis tik sausainiai buvo labai skanus ir aciu uz recepta, pagal kuri galima bet kada pasigaminti, nes produktai labai lengvi. Tikrai, labai aciu 🙂 (P.S. Vis del to, nors tai buvo labiau trupinainiai, nei sausainiai, zmogus, kuriam buvo rengiama ta maza staigmenele, labai isgyre sausainiu skoni 🙂 )
Bei, nieko tokio, viskas gerai 🙂 Džiaugiuosi, kad nepaisant pirmojo įspūdžio, sausainiai buvo suvalgyti skaniai 😉
Aš puode tirpinau sviestą, subėriau dribsnius, tada maišant pakaitinau trumpai. Kiaušinį išplakiau su cukrum. Ataušus dribsniams, sudėjau viską, užpyliau kiaušiniu. Kai dribsniai prauš sudėti sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas ir abrikosus (abrikosus susmulkinti) ir užpilti išplaktu kiaušiniu. Viską išmakalavau.
O štai kai kai iškepė, neėmiau iš skardos tol, ko neataušo.
Gavosi super.
Ačiū už receptą.
Laura, nėra už ką 🙂