Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

parašė Asta 8 Kov ’21
Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Labas, mano vardas Asta. Turiu daug silpnybių, o vienos iš didesnių – marcipanas ir šie sausainiai. Nejuokauju, tikrai. Atradau juos ir pradėjau kepti dar tada, kai marcipaną tekdavo gaminti pačiai namuose, o dėl migdolų miltų ar riekučių – gerai pasukti galvą, kur ir kaip jų įsigyti. Kai žvilgteliu atgal, suprantu – tinklaraštį rašau jau šimtą metų, ir per tą šimtmetį labai daug kas pasikeitė, šypt.

Jei mėgstate marcipaną, šie sausainiai – vieni tų, kurie lengvai gali tapti pačiais mėgstamiausiais. Jie be miltų, vien iš marcipaninės masės, maltų migdolų ir miltelinio cukraus. Viskas čia paperka akimirksniu: intensyvus migdolų skonis, drėgna ir klampi tekstūra sausainių viduje, traškios migdolų riekutės išorėje, o kur dar šokolado glaistas, kuris sausainius ne tik puošia, bet ir suteikia visiems skoniams tobulos harmonijos.

Mandelhörnchen – tokiu vardu šie marcipaniniai mėnuliukų formos sausainiai žinomi Vokietijoje, iš kur yra kilę. Sako, kad ten jų – didesnių ar mažesnių – galima rasti kone kiekvienoje kepyklėlėje. Kita vertus, dabar, kai visus produktus nesudėtinga įsigyti vienoje parduotuvėje, sausainius labai paprasta išsikepti ir namuose.

„Lidl Lietuva“ šią savaitę vyksta teminė „Belbake“ savaitė. Kepinių mylėtojams šis pavadinimas jau tikrai pažįstamas – parduotuvių lentynose gausu pabarstukų, kepinių priedų, zefyriukų, dekoravimo glajų, cukrinių papuošimų, maistinių dažų ir dar daug visko, kad kepiniai taptų pačiais gražiausiais meno kūriniais. O taip pat „Belbake“ savaitės asortimente rasite ir visus svarbiausius ingredientus šiems sausainiams: marcipaninės masės, maltų migdolų, migdolų riekučių ir kepinių šokolado.

Taigi, štai receptas – tai kvietimas ne tik išsikepti sausainių, bet ir leistis į dar vieną skonių kelionę. Saldžią ir kvepiančią marcipanais!

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 20 sausainių Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 10-15 min.

INGREDIENTAI

Sausainiams:
200 g marcipaninės masės
1 stiklinės (100 g) maltų migdolų
1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. citrinų sulčių
1 arb. š. vanilinio cukraus

Viršui:
1 kiaušinio baltymo
1 valg. š. vandens
100 g migdolų riekučių
100 g juodojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Visus sausainiams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį. Gerai išmaišykite ir išminkykite minkštą migdolinę tešlą (jei turite, minkymui galite naudoti pastatomą plaktuvą su plokščiu antgaliu, angl. paddle attachment). Jei tešla labai lipni, įberkite papildomą šaukštą maltų migdolų.
2. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30-60 minučių (galite ir per naktį).
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (orkaitės kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
4. Atvėsintą tešlą padalinkite į maždaug 20 lygių dalių. Tarp delnų iškočiokite neilgus volelius. Juos aptepkite viršui skirtu kiaušinio baltymu, išplaktu su šaukštu šalto vandens.
5. Apvoliokite volelius migdolų riekutėse iš visų pusių. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir atsargiai sulenkite lyg mėnuliukus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sausainiai taps gražiai auksinės spalvos. Atvėsinkite.
7. Virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą. Merkite abu sausainių galus į tirpintą šokoladą, tuomet dėkite sausainius atgal ant kepimo popieriaus ir palikite, kol šokoladas sustings.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Belbake

desertaskepiniaimarcipanasmigdolaipasaulio skoniaisaldumynaisausainiaišokoladas
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Neapolietiška pica „Margarita“
kitas įrašas
Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūginiai keksiukai

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Karamelinė kavos panakota

Didelis sausainis

Juodai balti keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Svogūnų pica

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Burokėlių ir fetos blyneliai

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Virtų bulvių blynai su sūriu

Jautienos troškinys

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai biscotti su aguonomis

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų