Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

parašė Asta 11 Sau ’19
Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

O dabar pakelkite rankas tie, kurie jaučiasi lengvai pamišę dėl bananų duonos… aš, AŠ!

Nesuskaičiuočiau, kiek skirtingų receptų jau išbandžiau ir, kaip taisyklė, dažniausiai visos duonelės iškepa nuostabiai gardžios. Ši – ne išimtis. Man patinka, kad ji tokia teigiama: vietoje cukraus čia naudojamas medus, vietoje įprastų miltų naudojami viso grūdo speltų miltai. Viso grūdo avižiniai dribsniai duonelę tik dar labiau praturtina vertingomis maistinėmis medžiagomis, o bananų, cinamono ir vanilės derinys suteikia žodžiais nenusakomą nuostabiai gardų aromatą. Dar man labai patinka, kad ji yra minkšta ir drėgna, o suvyniota į lininį rankšluostėlį ne tik išlaukia rytdienos, bet ir jos skonis antrą dieną nė kiek ne prastesnis!

Ar kepčiau dar kartą? Tikrai taip, vienareikšmiškai! Žiemą – prie puodelio šildančios arbatos, vasarą – į pikniko krepšį. Beje, puikiai tinka ir į maisto dėžutes pasilepinimui po pietų. Mano galva, labai pradžiugintų ir mažuosius valgytojus, šypt.

O kaip jūs? Ar mėgstat bananų duoną? Gal šį savaitgalį ja galėtų kvepėti ir jūsų namai?

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

2 didelių gerai prinokusių bananų (apie 330 g be žievelės)
1/3 stiklinės (80 ml) alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (180 g) medaus
2 kiaušinių
¼ stiklinės (60 ml) pieno
1 ¾ stiklinės (245 g) viso grūdo speltų miltų
½ stiklinės (70 g) viso grūdo avižinių dribsnių
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Viršui:
1 banano
saujelės avižinių dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (25×11 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
2. Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.
3. Į dubenį supilkite aliejų ir medų (sustingusį medų šiek tiek pašildykite, kad taptų skystas). Išplakite iki vientisos masės. Sudėkite trintus bananus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir dar kartą gerai išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Suberkite miltų mišinį į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą.
6. Viršui skirtą bananą perpjaukite išilgai pusiau ir uždėkite ant tešlos viršaus perpjautomis pusėmis į viršų. Apibarstykite saujele avižinių dribsnių.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar bananų duona jau iškepusi patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
8. Leiskite 15 minučių atvėsti kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Raikykite riekelėmis ir patiekite.

Recepto šaltinis: From My Little Kitchen

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

avižiniai dribsniaibananaicinamonasdesertaskeksasmedussaldumynaispeltų miltaisveikesni pasirinkimaivanilė
7 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu
kitas įrašas
Citrininis migdolų pyragas su rikota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

„Kuršėnų“ vyniotinis

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Florentinai

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškių ir citrinų limonadas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Bulvių ir varškės blynai

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

7 komentarai

Rūta 11 Sau ’19 - 2:35 pm

Sveiki, dribsniai paprasti ar greito paruošimo? ačiū 🙂

Reply
Asta 11 Sau ’19 - 4:24 pm

Rūta, stambūs viso grūdo avižiniai dribsniai 🙂 Tie, kurie ne per minutę, o per kokias 5-7 išverda 🙂

Reply
Gabija 11 Sau ’19 - 3:26 pm

Labai norėčiau išsikepti duonos savaitgalio pusryčiams, bet… bijau. Esu kepusi nemažai keksų su bananais ir visada jų vidus būna žalias, neiškepęs nors iš išorės gražiai apskrudęs… Nors imk ir šauk atgal į orkaitę 🙂 Galbūt aš kažką darau ne taip, o gal šis receptas bus lemtingas?

Reply
Asta 11 Sau ’19 - 4:26 pm

Gabija, nebijokit! 🙂 Aš manau, kad svarbiausi tuomet yra du dalykai: pirma, atitaikyti šlapių ir sausų produktų santykį. Dėl to skliausteliuose parašiau ir bananų be žievelės svorį, nes šiaip jau bananas bananui nelygus, todėl gramais juos skaičiuoti bus tiksliau ir ramiau 😉 Ir, antra, nereikia niekada aklai pasitikėti tuo, koks kepimo laikas yra nurodytas recepte, nes jis tinka būtent mano orkaitei, tik dar kažkieno orkaitėms, bet šiaip gali tekti kepti ir truputį trumpiau, ir truputį ilgiau – reikia stebėti ir tikrinti, kada kepinys jau tikrai puikiai iškepęs – jau ne žalias, bet dar ir neperkepęs.

Tikiuosi, kad pamėginsite. Ir tikiu, kad pavyks! 🙂

Reply
Loreta 3 Geg ’19 - 5:54 am

Vis norejau isbandyti bananu duona ir nesiryzdavau butent del “neiskepimo” baimes.
Bet si pavyko puikiai!!! Labai skani, kvapni, dregna, bet kartu ir puri. Net trecia diena ji dar buvo labai sviezia.
Del produktu stokos saldytuve siek tiek improvizavau – piena keiciau kefyru, o speltos miltus – aviziniais miltais. Bet matyt proporcijos buvo svarbiausios, nes iskepe labai gardus pyragas.
Aciu!!!

Reply
Asta 4 Geg ’19 - 10:21 am

Ačiū Jums, Loreta, labai džiaugiuosi, kad pasiryžote, išbandėte – o labiausiai tuo, kad duona pavyko puikiai! 🙂

Reply
Jovita 27 Spa ’21 - 1:45 pm

Jus mano atradimas 👌 skanumelis kiek bandziau receptu ! O duonyte sita, fantastika ! Traski is isores, ne sausas vidus , dekui !

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų