Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

parašė Asta 11 Sau ’19
Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

O dabar pakelkite rankas tie, kurie jaučiasi lengvai pamišę dėl bananų duonos… aš, AŠ!

Nesuskaičiuočiau, kiek skirtingų receptų jau išbandžiau ir, kaip taisyklė, dažniausiai visos duonelės iškepa nuostabiai gardžios. Ši – ne išimtis. Man patinka, kad ji tokia teigiama: vietoje cukraus čia naudojamas medus, vietoje įprastų miltų naudojami viso grūdo speltų miltai. Viso grūdo avižiniai dribsniai duonelę tik dar labiau praturtina vertingomis maistinėmis medžiagomis, o bananų, cinamono ir vanilės derinys suteikia žodžiais nenusakomą nuostabiai gardų aromatą. Dar man labai patinka, kad ji yra minkšta ir drėgna, o suvyniota į lininį rankšluostėlį ne tik išlaukia rytdienos, bet ir jos skonis antrą dieną nė kiek ne prastesnis!

Ar kepčiau dar kartą? Tikrai taip, vienareikšmiškai! Žiemą – prie puodelio šildančios arbatos, vasarą – į pikniko krepšį. Beje, puikiai tinka ir į maisto dėžutes pasilepinimui po pietų. Mano galva, labai pradžiugintų ir mažuosius valgytojus, šypt.

O kaip jūs? Ar mėgstat bananų duoną? Gal šį savaitgalį ja galėtų kvepėti ir jūsų namai?

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 riekelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

2 didelių gerai prinokusių bananų (apie 330 g be žievelės)
1/3 stiklinės (80 ml) alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (180 g) medaus
2 kiaušinių
¼ stiklinės (60 ml) pieno
1 ¾ stiklinės (245 g) viso grūdo speltų miltų
½ stiklinės (70 g) viso grūdo avižinių dribsnių
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Viršui:
1 banano
saujelės avižinių dribsnių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą (25×11 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
2. Bananus sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Atidėkite į šalį.
3. Į dubenį supilkite aliejų ir medų (sustingusį medų šiek tiek pašildykite, kad taptų skystas). Išplakite iki vientisos masės. Sudėkite trintus bananus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir dar kartą gerai išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, vanilinį cukrų ir druską. Suberkite miltų mišinį į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
5. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą.
6. Viršui skirtą bananą perpjaukite išilgai pusiau ir uždėkite ant tešlos viršaus perpjautomis pusėmis į viršų. Apibarstykite saujele avižinių dribsnių.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Ar bananų duona jau iškepusi patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
8. Leiskite 15 minučių atvėsti kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Raikykite riekelėmis ir patiekite.

Recepto šaltinis: From My Little Kitchen

 Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų miltais

avižiniai dribsniaibananaicinamonasdesertaskeksasmedussaldumynaispeltų miltaisveikesni pasirinkimaivanilė
7 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu
kitas įrašas
Citrininis migdolų pyragas su rikota

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis tortas “Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Tortas “Jogurtinis Musas”

Saldžios dovanos Mamai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Ryžiai su moliūgais

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Rupių miltų tarta su grybais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su pudingu

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Tortas “Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Pyragas su varške „Draugystė“

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Citrininės tartaletės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Purūs pusryčių blyneliai

Lietiniai blyneliai su varške

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

7 komentarai

Rūta 11 Sau ’19 - 2:35 pm

Sveiki, dribsniai paprasti ar greito paruošimo? ačiū 🙂

Reply
Asta 11 Sau ’19 - 4:24 pm

Rūta, stambūs viso grūdo avižiniai dribsniai 🙂 Tie, kurie ne per minutę, o per kokias 5-7 išverda 🙂

Reply
Gabija 11 Sau ’19 - 3:26 pm

Labai norėčiau išsikepti duonos savaitgalio pusryčiams, bet… bijau. Esu kepusi nemažai keksų su bananais ir visada jų vidus būna žalias, neiškepęs nors iš išorės gražiai apskrudęs… Nors imk ir šauk atgal į orkaitę 🙂 Galbūt aš kažką darau ne taip, o gal šis receptas bus lemtingas?

Reply
Asta 11 Sau ’19 - 4:26 pm

Gabija, nebijokit! 🙂 Aš manau, kad svarbiausi tuomet yra du dalykai: pirma, atitaikyti šlapių ir sausų produktų santykį. Dėl to skliausteliuose parašiau ir bananų be žievelės svorį, nes šiaip jau bananas bananui nelygus, todėl gramais juos skaičiuoti bus tiksliau ir ramiau 😉 Ir, antra, nereikia niekada aklai pasitikėti tuo, koks kepimo laikas yra nurodytas recepte, nes jis tinka būtent mano orkaitei, tik dar kažkieno orkaitėms, bet šiaip gali tekti kepti ir truputį trumpiau, ir truputį ilgiau – reikia stebėti ir tikrinti, kada kepinys jau tikrai puikiai iškepęs – jau ne žalias, bet dar ir neperkepęs.

Tikiuosi, kad pamėginsite. Ir tikiu, kad pavyks! 🙂

Reply
Loreta 3 Geg ’19 - 5:54 am

Vis norejau isbandyti bananu duona ir nesiryzdavau butent del “neiskepimo” baimes.
Bet si pavyko puikiai!!! Labai skani, kvapni, dregna, bet kartu ir puri. Net trecia diena ji dar buvo labai sviezia.
Del produktu stokos saldytuve siek tiek improvizavau – piena keiciau kefyru, o speltos miltus – aviziniais miltais. Bet matyt proporcijos buvo svarbiausios, nes iskepe labai gardus pyragas.
Aciu!!!

Reply
Asta 4 Geg ’19 - 10:21 am

Ačiū Jums, Loreta, labai džiaugiuosi, kad pasiryžote, išbandėte – o labiausiai tuo, kad duona pavyko puikiai! 🙂

Reply
Jovita 27 Spa ’21 - 1:45 pm

Jus mano atradimas 👌 skanumelis kiek bandziau receptu ! O duonyte sita, fantastika ! Traski is isores, ne sausas vidus , dekui !

Reply

Komentuoti: Loreta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų