Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSaldainiaiSALDUMYNAI

Sluoksniuoti želė kubeliai

parašė Asta 25 Rgp ’21
Sluoksniuoti želė kubeliai

Ar kada pasakojau, kokia saulėto virtuviuko spalva yra mėgstamiausia? „Spalvota, spalvota!”, – atsako jis man kaskart, kai paklausiu. Lengva nujaust, kad visi kiti desertai, kuriuos vieną po kito gaminau pastaruoju metu, skaniausio deserto varžytuvėse liko kažkur užnugaryje – pasak mano beveik keturmečio, šie kubeliai yra ir gražiausi, ir skaniausi, ir – žinoma! – patys spalvočiausi.

Sluoksniuoti želė kubeliai – paprastai paruošiamas, spalvingas, gaivus ir skanus desertas. Neabejoju, kad būtent mažiesiems jis paliks didžiausią įspūdį, bet juk kiekvienas mes esam bent truputėlį vaikas – tylų „oho!” išgirdau iš kiekvieno juos ragavusio žmogaus.

O receptas – jis toks paprastas, kad net receptu vadinti šiek tiek kuklu. Tereikės keturių ingredientų: mėgstamiausių skonių želė (aš, kaip visad, naudojau „Dr. Oetker Lietuva“), saldinto sutirštinto pieno, pieno ir želatinos.

Tiesa, „pagaminamas paprastai“ čia nėra lygu „pagaminamas greitai“. Laukiant, kol sustings kiekvienas želė sluoksnis, tikriausiai dešimtis kartų atsakiau į klausimą „ar jau, o gal jau?“. Bet tas didelių akių žvilgsnis, kai iš formos išėmėm jau sustingusią želė ir pjaustėme ją kubeliais… o, koks jis buvo iškalbingas!

SVARBU! Norėdami, kad kiekvienas želė sluoksnis būtų ryškus ir kontrastingas:
– būtinai išlaukite, kol prieš tai užpiltas sluoksnis visiškai sustings;
– būtinai atvėsinkite naujai paruoštą želė sluoksnį, prieš užpildami jį ant jau sustingusio.

Jei ant sustingusio sluoksnio užpilsite dar šiltą želė, ji labai lengvai ištirpins jau sustingusį sluoksnį ir jie persimaišys, neliks ryškaus kontrasto tarp skirtingų spalvų sluoksnių.

Sluoksniuoti želė kubeliai

Atsispausdinti
Porcijos: 20x27x6 cm dydžio indas (apie 80-90 kubelių)

INGREDIENTAI

Spalvotiems sluoksniams:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ raudonos spalvos želė (pvz., miško uogų)
1 pakuotės „Dr. Oetker“ kivių skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ citrinų skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ apelsinų skonio želė

Baltam sluoksniui:
1 skardinės (400 g) saldinto sutirštinto pieno
600 ml pieno
4 valg. š. (40 g) „Dr. Oetker“ želatinos
2/3 stiklinės (160 ml) vandens

GAMINIMO EIGA

1. Indą aukštomis sienelėmis (apie 20x27x6 cm dydžio) išklokite maistine plėvele, kad sustingusią želė galėtumėte labai lengvai iš indo išimti.
2. Pradėkite nuo pirmojo želė sluoksnio. Raudonos spalvos želė (pvz., miško uogų, braškių, aviečių ar kt.) paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite ne 500 ml, bet 400 ml karšto vandens. Vieną puodelį (250 ml) paruoštos želė supilkite į indą, likusią – galite supilti stiklinę, suvalgysite ją atskirai. Dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol pirmasis želė sluoksnis visiškai sustings.
3. Tuo tarpu paruoškite pirmąjį baltą sluoksnį – jie iš viso bus keturi, todėl turite naudoti ketvirtadalį produktų. Ketvirtadalį želatinos (10 g) užpilkite ketvirtadaliu vandens (40 ml). Palikite pastovėti 5-10 minučių, kol želatina išbrinks.
4. Kol želatina stingsta, į nedidelį puodą supilkite ketvirtadalį saldinto sutirštinto pieno (100 g) ir ketvirtadalį pieno (150 ml). Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol taps karštas, bet neužvirs. Minutėlę leiskite atvėsti, tuomet į dar karštą pieno mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps. Palikite kambario temperatūroje, kol baltasis sluoksnis visiškai atvės (bet dar nesustings) ir tik tuomet užpilkite ant pirmojo jau sustingusio želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol visiškai sustings.
5. Lygiai taip pat susluoksniuokite visus spalvotus ir baltus želė sluoksnius. Svarbiausia, (1) kad sluoksniai būtų lygūs, nepamirškite naudoti tik po stiklinę paruoštos spalvotos želė, ir (2) visada palaukite, kol želė šaldytuve pilnai sustings ir tik tuomet ant jo supilkite atvėsintą paruoštą naująjį želė sluoksnį. Jei ant sustingusio sluoksnio užpilsite dar šiltą želė, ji labai lengvai ištirpins jau sustingusį sluoksnį ir jie persimaišys, neliks ryškaus kontrasto tarp skirtingų spalvų sluoksnių.
6. Visiems sluoksniams sustingus, paimkite už maistinės plėvelės kraštų ir atsargiai išimkite želė iš indo. Supjaustykite mažais kvadratėliais (pavyzdžiui, maždaug 2,5×2,5 cm dydžio) ir patiekite. Taip pat galite stingdinti želė apvalioje formoje ir patiekti kaip tortą.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

be orkaitėsdesertaikondensuotas pienassaldumynaiželatinaželė
2 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke
kitas įrašas
Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldūs šokoladiniai kvadratėliai

Obuolių pyragas su maskarpone

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Cinamoniniai biscotti

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Saldainiai „Ferrero Rocher”

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Kreminis airiško viskio likeris

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Pievagrybių pyragas

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Obuoliniai varškėčiai

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

2 komentarai

Eglė 26 Rgp ’21 - 7:15 am

Sveiki, o kiek laiko šis desertas galioja? 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’21 - 5:47 am

Egle, niekada nesusimąsčiau (matyt, per greitai ji pas mus suvalgoma), bet internete radau informaciją, kad 7-10 dienų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Jogurtinis Musas”

    22 Rgs ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškių ir rabarbarų tiramisu

    3 Bir ’23
  • Kavos ledai su sausainių gabaliukais

    1 Bir ’23
  • Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta lašiša

    29 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (299)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (125)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • LENGVI KĄSNELIAI (280)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (140)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (595)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (109)
    • Desertai indeliuose (79)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (14)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (14)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų