Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSaldainiaiSALDUMYNAI

Sluoksniuoti želė kubeliai

parašė Asta 25 Rgp ’21
Sluoksniuoti želė kubeliai

Ar kada pasakojau, kokia saulėto virtuviuko spalva yra mėgstamiausia? „Spalvota, spalvota!”, – atsako jis man kaskart, kai paklausiu. Lengva nujaust, kad visi kiti desertai, kuriuos vieną po kito gaminau pastaruoju metu, skaniausio deserto varžytuvėse liko kažkur užnugaryje – pasak mano beveik keturmečio, šie kubeliai yra ir gražiausi, ir skaniausi, ir – žinoma! – patys spalvočiausi.

Sluoksniuoti želė kubeliai – paprastai paruošiamas, spalvingas, gaivus ir skanus desertas. Neabejoju, kad būtent mažiesiems jis paliks didžiausią įspūdį, bet juk kiekvienas mes esam bent truputėlį vaikas – tylų „oho!” išgirdau iš kiekvieno juos ragavusio žmogaus.

O receptas – jis toks paprastas, kad net receptu vadinti šiek tiek kuklu. Tereikės keturių ingredientų: mėgstamiausių skonių želė (aš, kaip visad, naudojau „Dr. Oetker Lietuva“), saldinto sutirštinto pieno, pieno ir želatinos.

Tiesa, „pagaminamas paprastai“ čia nėra lygu „pagaminamas greitai“. Laukiant, kol sustings kiekvienas želė sluoksnis, tikriausiai dešimtis kartų atsakiau į klausimą „ar jau, o gal jau?“. Bet tas didelių akių žvilgsnis, kai iš formos išėmėm jau sustingusią želė ir pjaustėme ją kubeliais… o, koks jis buvo iškalbingas!

SVARBU! Norėdami, kad kiekvienas želė sluoksnis būtų ryškus ir kontrastingas:
– būtinai išlaukite, kol prieš tai užpiltas sluoksnis visiškai sustings;
– būtinai atvėsinkite naujai paruoštą želė sluoksnį, prieš užpildami jį ant jau sustingusio.

Jei ant sustingusio sluoksnio užpilsite dar šiltą želė, ji labai lengvai ištirpins jau sustingusį sluoksnį ir jie persimaišys, neliks ryškaus kontrasto tarp skirtingų spalvų sluoksnių.

Sluoksniuoti želė kubeliai

Atsispausdinti
Porcijos: 20x27x6 cm dydžio indas (apie 80-90 kubelių)

INGREDIENTAI

Spalvotiems sluoksniams:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ raudonos spalvos želė (pvz., miško uogų)
1 pakuotės „Dr. Oetker“ kivių skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ citrinų skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ apelsinų skonio želė

Baltam sluoksniui:
1 skardinės (400 g) saldinto sutirštinto pieno
600 ml pieno
4 valg. š. (40 g) „Dr. Oetker“ želatinos
2/3 stiklinės (160 ml) vandens

GAMINIMO EIGA

1. Indą aukštomis sienelėmis (apie 20x27x6 cm dydžio) išklokite maistine plėvele, kad sustingusią želė galėtumėte labai lengvai iš indo išimti.
2. Pradėkite nuo pirmojo želė sluoksnio. Raudonos spalvos želė (pvz., miško uogų, braškių, aviečių ar kt.) paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite ne 500 ml, bet 400 ml karšto vandens. Vieną puodelį (250 ml) paruoštos želė supilkite į indą, likusią – galite supilti stiklinę, suvalgysite ją atskirai. Dėkite į šaldytuvą ir palaukite, kol pirmasis želė sluoksnis visiškai sustings.
3. Tuo tarpu paruoškite pirmąjį baltą sluoksnį – jie iš viso bus keturi, todėl turite naudoti ketvirtadalį produktų. Ketvirtadalį želatinos (10 g) užpilkite ketvirtadaliu vandens (40 ml). Palikite pastovėti 5-10 minučių, kol želatina išbrinks.
4. Kol želatina stingsta, į nedidelį puodą supilkite ketvirtadalį saldinto sutirštinto pieno (100 g) ir ketvirtadalį pieno (150 ml). Pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol taps karštas, bet neužvirs. Minutėlę leiskite atvėsti, tuomet į dar karštą pieno mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps. Palikite kambario temperatūroje, kol baltasis sluoksnis visiškai atvės (bet dar nesustings) ir tik tuomet užpilkite ant pirmojo jau sustingusio želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol visiškai sustings.
5. Lygiai taip pat susluoksniuokite visus spalvotus ir baltus želė sluoksnius. Svarbiausia, (1) kad sluoksniai būtų lygūs, nepamirškite naudoti tik po stiklinę paruoštos spalvotos želė, ir (2) visada palaukite, kol želė šaldytuve pilnai sustings ir tik tuomet ant jo supilkite atvėsintą paruoštą naująjį želė sluoksnį. Jei ant sustingusio sluoksnio užpilsite dar šiltą želė, ji labai lengvai ištirpins jau sustingusį sluoksnį ir jie persimaišys, neliks ryškaus kontrasto tarp skirtingų spalvų sluoksnių.
6. Visiems sluoksniams sustingus, paimkite už maistinės plėvelės kraštų ir atsargiai išimkite želė iš indo. Supjaustykite mažais kvadratėliais (pavyzdžiui, maždaug 2,5×2,5 cm dydžio) ir patiekite. Taip pat galite stingdinti želė apvalioje formoje ir patiekti kaip tortą.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

be orkaitėsdesertaikondensuotas pienassaldumynaiželatinaželė
2 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių armonikėlės (Hasselback potatoes) su grietine ir silke
kitas įrašas
Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų ir varškės pyragas

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Itališkos plikytos tešlos spurgytės „Zeppole“

Pyragas „Obuolių ruduo”

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutinė granola

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Dešrainiai su mėsos kukuliukais

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

Marinatas šašlykams

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Tobulas varškės apkepas

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

2 komentarai

Eglė 26 Rgp ’21 - 7:15 am

Sveiki, o kiek laiko šis desertas galioja? 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’21 - 5:47 am

Egle, niekada nesusimąsčiau (matyt, per greitai ji pas mus suvalgoma), bet internete radau informaciją, kad 7-10 dienų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų