Tai jau tampa kiekvienų metų tradicija – vos tik ateina pavasaris, pradedame „lauko virtuvės“ sezoną. Išblizginam kepsninės groteles, iki tviskančio raudonumo kaitinam anglis ir gaminame kažką skanaus, kas galėtų tapti nauju tų metų hitu. Šios salotos – rimtos pretendentės į tokį titulą. Spalvingos, sočios, pilnutėlės sodrių skonių! Rašau ir kaupiasi seilės; jūs turit išbandyti šitą receptą!
Dubenėliuose – traškios salotos, sultingi pomidoriukai, kremiški avokadai, saldūs kukurūzai, sočios juodosios pupelės ir nuostabiai sultinga vištiena, dosniai aptepta barbekiu padažu.
Kad būtų dar skaniau, salotas apliejau naminiu niekad nenuviliančiu „Ranch“ tipo padažu, kurį ruošiau su „Kėdainių konservų fabriko“ majonezu „Lietuviškas Originalus“. Skanų, kokybišką majonezą tikrai mėgstu ir virtuvėje naudoju dažnai – šis būtent toks ir yra, gardus ir labai malonios tekstūros.
Kviečiu žvilgtelėti į salotų ingredientų sąrašą – pabandykit įsivaizduoti skonį. Tobulas? TO-BU-LAS!
Aš pati jau dabar šias salotas drąsiai rašau į sąrašą tų receptų, kuriuos vasaros sezonu gaminsiu dar daug kartų. Maisto gamtoje sezonas tik prasideda ir, akivaizdu, jis vėl bus labai skanus!
Barbekiu salotos su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
500 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ stiklinės (125 g) barbekiu padažo
Salotoms:
2 virtų saldžiųjų kukurūzų
1 didelės (ar 2 mažų) romaninės salotos
250 g vyšninių pomidorų
1 didelio gerai sunokusio avokado
150 g juodųjų pupelių
Padažui:
½ stiklinės (125 g) majonezo
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
3 tarkuotų česnako skiltelių
1 žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišykite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Iškepkite vištieną ir kukurūzus. Vištienos gabalėlius įtrinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
3. Kepsninę įkaitinkite iki 230 °C, groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite vištos kumpelius ir alyvuogių aliejumi įtrintus saldžiuosius kukurūzus. Kepkite virš karštų žarijų po 3-4 minutes iš abiejų pusių (arba priklausomai nuo gabalėlių dydžio). Baigiant kepti, vištienos gabalėlius aptepkite barbekiu padažu iš abiejų pusių ir kepkite dar minutę.
4. Paruoškite salotas. Romaninę salotą supjaustykite ar suplėšykite nedideliais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ar į keturias dalis. Avokadą supjaustykite riekelėmis. Aštriu peiliu nuo burbuolės nupjaukite apskrudusius kukurūzus. Vištieną supjaustykite juostelėmis ar gabalėliais.
5. Visus paruoštus produktus padalinkite į lėkštes (arba sumaišykite viename dideliame salotų dubenyje).
6. Apliekite paruoštu padažu ir ragaukite. Jei norite, galite apiberti saujele smulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, kt.).
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kėdainių konservų fabriku“.
#reklama #kedainiu_konservai #kkf