Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • DESERTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SRIUBOS
    • UŽKANDŽIAI
    • GĖRIMAI
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
    • PIETŲ DĖŽUTĖS
    • PIETŲ DĖŽUČIŲ PRIEDAI
    • GERTUVĖS
    • TERMO PUODELIAI
    • NAMŲ TEKSTILĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Belgiški pusryčių vafliai

parašė Asta 3 Kov ’18
Belgiški pusryčių vafliai

Kai mūsų namuose nuskamba prašymas iškepti „tikrai skanių vaflių“, jau žinau ką įrašyti į pirkinių sąrašą – raugintas pasukas ir riebiausią tikrą grietinę. Visų kitų produktų, kurių prireikia maišant tešlą, paprastai visada būna virtuvės spintelėse ir šaldytuve: miltų, cukraus, kiaušinių, kokosų aliejaus. Tiesą sakant, esu išbandžiusi ir esam išragavę tikrai labai daug skirtingų belgiškų vaflių variacijų, tačiau šis – vienas geriausių, jei kalbame apie tuos visai paprastus, įvairiausiais priedais nepagardintus vaflius. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Skaniausi, žinoma, valgant čia pat, iš karto (mes, jei jau atvirai, neretai valgome tiesiog trypčiodami aplink vaflinę, šmirinėdami su kavos puodeliais rankose), nes atvėsę jie suminkštėja ir praranda savo nepriekaištingą tekstūrą. Bet tiesiai iš vaflinės jie tiesiog tobuli!

Rytoj sekmadienis, mūsų šeimoje kartais vadinamas blynadieniu, bet į pirkinių krepšelį aš jau įdėjau ir grietinės, ir pasukų. Tai reiškia, kad rytas bus dar laimingesnis – kepsime vaflius! Pro langą stebėsime sniegu nuklotą kiemą ir svajosime apie pavasarį. Bandysime prajuokinti ant žaidimų kilimėlio besiridinėjantį Jorį. Gersime kavą ir kalbėsime visiškus niekus, ir mėgausimės ta visiška ramybe, kuria apgaubia namai ir maži ritualai, kuriems liekame ištikimi. Tokie, kaip vaflių ar blynų kepimas sekmadienių rytais.

Nes ar gali būti geresnis būdas lėtai pradėti rytą, jei ne palepinant save kažkuo skaniu ir nekasdieniu?

Išsikepkite vaflių ir jūs, šis receptas tikrai labai puikus!

 Belgiški pusryčių vafliai

Skonis: 10/10. Mes juos vadiname „tais tikrai skaniais vafliais“, ir tai tikriausiai viską pasako. Žinoma, kad yra dar daug puikių ir labai gardžių vaflių receptų, bet šis – tikrai labai geras. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Svarbiausia valgyti tik iškepusius, nes tuomet jie patys gardžiausi, o tekstūra – pati geriausia!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Belgiški pusryčių vafliai

Belgiški pusryčių vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 14 vaflių Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

3 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) cukraus
200 g riebios grietinės
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
6 valg. š. kokosų aliejaus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Elektriniu plaktuvu kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, supilkite raugintas pasukas ir dar kartą gerai išplakite.
2. Kokosų aliejų ištirpinkite, supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į tešlą ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Įkaitinkite vaflių keptuvę, ištepkite ją trupučiu kokosų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dėkite po porą didelių šaukštų tešlos, paskirstykite per vaflinės paviršių ir kepkite pagal vaflinės instrukcijas.
5. Iškepusius vaflius atsargiai išimkite į lėkštes ir valgykite ir karto, dar šiltus – tokie jie patys skaniausi!

 Belgiški pusryčių vafliai

grietinėkiaušiniaikokosų aliejusraugintos pasukos
14 komentarų
32
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis
kitas įrašas
Makaronai su lašiša ir žirneliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Prieskoninis sviestas

Žemės riešutų sviesto granola

Bananiniai – kokosiniai blynai

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Braškių ir rabarbarų kokteilis

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

LENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Bulvių keksiukai su daržovėmis

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

14 komentarų

Rūta 3 Kov ’18 - 8:35 am

Atrodo labai labai skaniai! Jau seniai svajoju apie tokius vaflius, tik vis vaflines neissirenku. Gal galite rekomenduoti, kokia naudojate?

Reply
Asta 3 Kov ’18 - 11:03 am

Ačiū, Rūta! 🙂 Aš jau tikriausiai penktus-šeštus metus naudoju šią vaflinę: http://bit.ly/vafline Neturiu nei vieno priekaišto! 🙂

Reply
Vaida 5 Kov ’18 - 9:14 am

Ar galima kokoso aliejų pakeisti kokiu kitu?

Reply
Asta 5 Kov ’18 - 3:17 pm

Vaida, galima; galima pakeisti bet kokiu naudojamu aliejumi (tik nerekomenduočiau labai aštrių, stipraus kvapo). Vis tik jei kada turėtumėte galimybę, rekomenduočiau išbandyti ir su kokosų aliejumi 😉

Reply
Ruta 5 Bal ’18 - 9:19 pm

Labai ačiū! Mėginsim ir mes 🙂

Reply
Asta 6 Bal ’18 - 9:09 am

Rūta, tikiuosi, kad vafliai labai patiks 🙂

Reply
Jurga 7 Bal ’18 - 12:26 pm

O kokią naudojate grietinę?

Reply
Asta 7 Bal ’18 - 12:29 pm

Riebią 30 proc.; kokiam nors vienam gamintojui prioriteto neteikiu 🙂

Reply
Jūratė 11 Lie ’18 - 3:39 pm

Labai labai geri vafliai, gavosi iškarto ir labai skanūs 🙂 Tokių, kokių ir norėjau. Labai ačiū už receptą :))

Reply
Asta 12 Lie ’18 - 8:11 pm

Ačiū Jums, Jūrate, kad išbandėte ir pasidalijote įspūdžiais! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Vilma 9 Gru ’18 - 2:04 pm

Labai skanūs vafliai, pirmą kartą kepiau naudojau ghee sviestą, buvo skanu, šį kartą dariau, kaip jūs rekomenduojate su kokoso aliejumi, tai galiu pasakyti, fantastiški. Tik cukraus dėjau 80 gramų ir taip saldoki. Ačiū, kad dalinatės puikiais receptais.

Reply
Asta 9 Gru ’18 - 7:14 pm

Vilma, ačiū Jums, kad išbandote ir dalijatės atsiliepimais! 🙂 Man, žinokit, kokosų aliejus vafliuose buvo taip pat tikras atradimas. Nors, tiesą sakant, šiuo metu naudoju jį visur ir viskam – nuo tų pačių blynų iki vištienos kepsnelių 🙂

Reply
Alionuska 23 Vas ’19 - 11:17 am

Vafliukų receptas paprastas, o rezultatas labai skanus, ačiū jums.
Dėjau pusiau kokosų aliejaus ir paprasto. Skonis nepakito.

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:11 pm

Džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Vaida Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

PARDUOTUVĖ

Promotion Image

PIETŲ DĖŽUTĖS

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kūčiukai

    23 Gru ’13
  • 3

    Skaniausi kalėdiniai meduoliai

    23 Lap ’18
  • 4

    Tešloje keptas vištienos pyragas

    10 Gru ’19
  • 5

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 6

    Medaus tortas

    17 Gru ’13

Reklama

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Tešloje keptas vištienos pyragas

    10 Gru ’19
  • Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

    6 Gru ’19
  • Tiršta brokolių sriuba su sūriu

    3 Gru ’19

Kategorijos

  • GĖRIMAI (24)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (4)
    • Šaltieji gėrimai (18)
  • KALĖDŲ PASAKOS (43)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (195)
    • Apkepai (36)
    • Blynai (23)
    • Bulvių patiekalai (21)
    • Daržovių patiekalai (91)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (32)
    • Makaronų patiekalai (15)
    • Mėsos patiekalai (44)
    • Miltiniai patiekalai (18)
    • Nesaldūs pyragai (26)
    • Troškiniai (13)
    • Varškės patiekalai (27)
    • Žuvis (26)
  • LENGVI KĄSNELIAI (151)
    • Blynai ir vafliai (26)
    • Duona (17)
    • Karštieji užkandžiai (18)
    • Košės (13)
    • Pusryčiai (84)
    • Salotos (20)
    • Šaltieji užkandžiai (36)
    • Sumuštiniai (13)
  • PASAULIO SKONIAI (4)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (424)
    • Bandelės (22)
    • Be orkaitės (58)
    • Desertai indeliuose (43)
    • Keksai, keksiukai (81)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (114)
    • Pyragėliai (23)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (59)
    • Tortai (78)
  • SRIUBOS (14)
  • VALGOMOS DOVANOS (32)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (2)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)

Reklama

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų