Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

parašė Asta 20 Kov ’20
Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Kad ir kaip romantiškai, žaviai ir teisingai beskambėtų sezoninės virtuvės idėja, ne vien sezonai už lango padiktuoja tai, kas atsiduria ant mūsų šeimos valgomojo stalo. Kartais tai būna tiesiog giliai iš vidaus kylantys norai: būna, kad vidury žiemos aš beprotiškai užsinoriu ledų ir šilauogių, būna, kad vidury vasaros verdu sočią šildančią sriubą. O kartais meniu padiktuoja štai tokios situacijos, kaip kad susiklosčiusi pasaulyje šiandien, – norus ir sezonus atidėjusi į šalį, tiesiog žiūriu į tai, ką turime šaldytuve ir virtuvės spintelėje.

Bet būna, kad pasiseka ir viskas supuola taip, kaip ir turėtų būti. Pavasariui įsibėgėjant maišau didžiulį dubenį ryškiaspalvių salotų, nes širdis net dainuoja, kaip jų norisi! O ir produktai tiesiog laukia, kol sukris į vieną didelį dubenį.

Maži pomidoriukai jau kur kas saldesni nei viduržiemį, žalios spalvos – taip pat kur kas daugiau. Avokadus pasistenkite išsirinkti tobulai sunokusius, kiaušiniai bus gardesni kaimiški, ryškiai geltonais tryniais, o štai kepant vištieną pagrindinė taisyklė vienintelė – neperkepkite, kad išliktų minkšta ir sultinga. Nepamirškite paskrudinti ir kelių riekelių šoninės; traškumas ir skirtingos tekstūros šioms salotoms suteikia daug žavesio!

Padažas, jis taip pat labai svarbus! Man čia nuostabiai tinka Ranch: majonezas, grietinė, garstyčios, česnakai ir dar po žiupsnį įvairių prieskonių.

Kokybiškas ir skanus majonezas yra Ranch padažo pagrindas – šį receptą paruošiau su „Daumantų“ švelnaus skonio „Karališku“, gaminamu iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių, pagardintu natūraliomis citrinų sultimis ir be jokių konservantų.

Šiek tiek improvizacijų virtuvėje taip pat dar turbūt niekad niekam nesukliudė, todėl grietinę galite keisti graikišku jogurtu, o jei padažo norite skystesnio – įpilkite ir šiek tiek raugintų pasukų. Žoleles (šviežias arba džiovintas) taip pat rinkitės pagal skonį; padažą galite gardinti ne tik krapais, bet ir petražolėmis, bazilikais, čiobreliais. Žiupsnis šio, žiupsnis to, – ir tikrai atrasite sau pačią gardžiausią šio padažo versiją.

Paprastas ir tuo pačiu tobulai subalansuotas amerikietiškas Ranch padažas tinka dar glėbiui skirtingų patiekalų pagardinti; todėl mūsų šaldytuvo durelėse tikrai neretai rastumėte ir indelį grietinės, ir stiklainėlį majonezo. Kartais šiuo padažu gardinu salotas, tokias kaip šios, kitąkart tiesiog patiekiu indelyje su keptų bulvių, batatų ir morkų lazdelėmis. Juk ar žiema, ar vasara bebūtų, – visada svarbiausias balansas ir mitybos įvairovė.

Na, o aš, ruošdama salotas tiesiog savaitės vidury, negalėjau nepagalvoti, kad ir artėjančių Velykų stalui jos puikiai tiktų. Ir dėl gražių pavasario spalvų, ir dėl puikaus skonio, ir dėl – na, žinoma – kiaušinių!

Skanios, lengvos, gaivios, ryškios. Šiek tiek pavasario ir nuotaiką keliančių spalvų lėkštėje. Rekomenduoju!

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
1 didelės vištos krūtinėlės (apie 700-750 g, be kaulo)
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. džiovintų bazilikų
½ arb. š. džiovintų rozmarinų
¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
1 keptos vištos krūtinėlės
150 g šoninės riekelių
4 kietai virtų kiaušinių
400 g slyvinių (arba vyšninių) pomidorų
2 avokadų
½ raudonojo svogūno
200-300 g šviežių žalių salotų (mėgstamų)

Padažui:
½ stiklinės (125 g) „Daumantų“ švelnaus skonio majonezo „Karališkas“
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
2 arb. š. Dižono garstyčių
2 valg. š. citrinų sulčių
2-3 valg. š. šviežių kapotų krapų
½ arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. svogūnų miltelių
¼ arb. š. maltos rūkytos paprikos
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Vištos krūtinėlę nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais prieskoniais. Paruoštu mišiniu tolygiai ištrinkite vištieną iš visų pusių.
4. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol krūtinėlė bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje – vis dar sultinga.
5. Paruoškite salotas. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Šoninę paskrudinkite sausoje keptuvėje iki traškumo, nusausinkite ant popierinių rankšluosčių ir pasmulkinkite. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir perpjaukite į keturias dalis. Pomidorus perpjaukite perpus. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite. Avokadą perpjaukite perpus, kiekvieną puselę supjaustykite plonomis riekelėmis. Šviežias žalias salotas šiek tiek pasmulkinkite.
6. Į dubenėlius paskirstykite salotas. Ant viršaus gražiai išdėliokite kitus produktus: skrudintą šoninę, kiaušinius, avokadus, pomidorus, vištieną. Apiberkite smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais.
7. Apšlakstykite salotas paruoštu padažu, apiberkite grūstais juodaisiais pipirais. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

 Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

avokadaibazilikaičesnakaičiobreliaicitrinosdaumantųgarstyčiosgrietinėkiaušiniaikrapaimajonezaspomidorairanchraudonasis svogūnasrozmarinairūkyta paprikasalotosšoninėvištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rizotas su brokoliais
kitas įrašas
Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Saldžios dovanos Mamai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kreminis airiško viskio likeris

Tiramisu Affogato

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų