Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiŽuvis

Makaronai su lašiša ir žirneliais

parašė Asta 6 Kov ’18
Makaronai su lašiša ir žirneliais

Gyvenimas nestovi vietoje net tada, jei dieną po dienos leidi namie, slėpdamasis nuo vis dar nesibaigiančios žiemos ir kitų virusų. Neįtikėtina, kiek daug visko vykti gali tarp tų pačių keturių namų sienų; dar labiau neįtikėtina tai, kiek daug naujų mažų dalykų imi pastebėti, kai čia praleidi tiek daug laiko. Vieni siutina, kiti džiugina, treti varo į neviltį, o ketvirti priverčia prisiminti, kad nepaisant visko, kai netikėtai kilusios audros nurimsta, – namai yra lyg koks jaukumo kokonas, kuriame gera būti, gyventi, kurti, dalintis, svajoti, mylėti.

Vakar gabalėliais supjaustę tortą („Snickers“ tortą, vertą vadintis klasika), minėjome didelę mažyčio žmogaus šventę – pusę Jorio gimtadienio. Namai kvepėjo arbata ir karamele, nuo pirštų buvo laižoma grietinėlė, kažkas juokėsi, kažkas kalbino mažylį, kažkas čepsėjo, o aš viso to šeimos šurmulio fone tyliai galvojau apie tai, kad kartais net iš visiško nieko verta sukurti mažą šventę tam, kad susirinktų patys artimiausi ir namus pripildytų skardaus džiaugsmo.

O šiandien išaušo nauja diena. Tortinei ir desertinėms lėkštelėms atradus vietą virtuvės spintelėse, vėl taip gera grįžti į paprastą kasdienybę. Tą, kurią pasitinki susivėlęs, apmiegotom akim, su avižine koše pusryčių dubenėliuose (ir trintu bananu pačiame mažiausiame dubenėlyje!), o atėjus pietų metui nekuri fejerverkais pokšinčių naujų receptų, o renkiesi paprastumą, kuris neretai gali būti pats geriausias sprendimas.

Nežinau, ar yra produktas, kuris improvizacijoms virtuvėje tiktų labiau nei makaronai, bet puikiai žinau, kad po įvairiausių improvizacijų aš ir vėl, atplėšusi pakelį makaronų, grįžtu prie savo mylimiausios klasikos. Makaronai, lašiša, svogūnai, žirneliai, grietinėlė. Tobulumas paprastume.

Gali būti, kad šį receptą žino visi, tačiau nepasidalinti būtų tiesiog negražu – gal tai bus priminimas skonio, kurio esate pasiilgę?

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

Skonis: 10/10.  Nežinau, koks čia stebuklas slepiasi šiame produktų derinyje, bet beveik visais gyvenimo atvejais makaronai, paruošti su lašiša, žirneliais, svogūnais ir grietinėle, man yra patys skaniausi makaronai. Švelnūs, tačiau su charakteriu, kurį suteikia lašiša ir dosnus žiupsnis grūstų pipirų. Žinoma, kaip ir visi makaronų patiekalai, šis taip pat pats gardžiausias ką tik nukeltas nuo viryklės. 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

250 g pilno grūdo makaronų
žiupsnio druskos

2 valg. š. kokosų aliejaus
1 mėlynojo svogūno
2 skiltelių česnako
150-200 g rūkytos lašišos
400 g konservuotų žirnelių
500 ml grietinėlės (10 % riebumo)
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas, pateiktas ant pakuotės.
2. Keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų. Pakepinkite smulkintą mėlynąjį svogūną ir kapotas česnako skilteles, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišą ir pakepkite dar porą minučių.
3. Makaronams išvirus, nupilkite vandenį. Supilkite grietinėlę, suberkite konservuotus žirnelius, sudėkite keptus svogūnus su lašiša, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Išmaišykite. Statykite atgal virš vidutinio dydžio ugnies ir pakaitinkite, kol grietinėlė užvirs.
4. Nuimkite nuo ugnies ir, uždengę puodą dangčiu, palaikykite apie 10 minučių. Tuomet paskirstykite į lėkštes ar dubenėlius ir patiekite.

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

česnakaigrietinėlėkokosų aliejuslašišaMakaronų patiekalaimėlynasis svogūnasžirneliai
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Belgiški pusryčių vafliai
kitas įrašas
MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir...

Makaronai su padažu „Bolognese”

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Kibinai su varške ir špinatais

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Tiramisu Affogato

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

SALDUMYNAI

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

Varškės ir obuolių plokštainis

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Juodai balti brownie kvadratėliai

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų