Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiŽuvis

Makaronai su lašiša ir žirneliais

parašė Asta 6 Kov ’18
Makaronai su lašiša ir žirneliais

Gyvenimas nestovi vietoje net tada, jei dieną po dienos leidi namie, slėpdamasis nuo vis dar nesibaigiančios žiemos ir kitų virusų. Neįtikėtina, kiek daug visko vykti gali tarp tų pačių keturių namų sienų; dar labiau neįtikėtina tai, kiek daug naujų mažų dalykų imi pastebėti, kai čia praleidi tiek daug laiko. Vieni siutina, kiti džiugina, treti varo į neviltį, o ketvirti priverčia prisiminti, kad nepaisant visko, kai netikėtai kilusios audros nurimsta, – namai yra lyg koks jaukumo kokonas, kuriame gera būti, gyventi, kurti, dalintis, svajoti, mylėti.

Vakar gabalėliais supjaustę tortą („Snickers“ tortą, vertą vadintis klasika), minėjome didelę mažyčio žmogaus šventę – pusę Jorio gimtadienio. Namai kvepėjo arbata ir karamele, nuo pirštų buvo laižoma grietinėlė, kažkas juokėsi, kažkas kalbino mažylį, kažkas čepsėjo, o aš viso to šeimos šurmulio fone tyliai galvojau apie tai, kad kartais net iš visiško nieko verta sukurti mažą šventę tam, kad susirinktų patys artimiausi ir namus pripildytų skardaus džiaugsmo.

O šiandien išaušo nauja diena. Tortinei ir desertinėms lėkštelėms atradus vietą virtuvės spintelėse, vėl taip gera grįžti į paprastą kasdienybę. Tą, kurią pasitinki susivėlęs, apmiegotom akim, su avižine koše pusryčių dubenėliuose (ir trintu bananu pačiame mažiausiame dubenėlyje!), o atėjus pietų metui nekuri fejerverkais pokšinčių naujų receptų, o renkiesi paprastumą, kuris neretai gali būti pats geriausias sprendimas.

Nežinau, ar yra produktas, kuris improvizacijoms virtuvėje tiktų labiau nei makaronai, bet puikiai žinau, kad po įvairiausių improvizacijų aš ir vėl, atplėšusi pakelį makaronų, grįžtu prie savo mylimiausios klasikos. Makaronai, lašiša, svogūnai, žirneliai, grietinėlė. Tobulumas paprastume.

Gali būti, kad šį receptą žino visi, tačiau nepasidalinti būtų tiesiog negražu – gal tai bus priminimas skonio, kurio esate pasiilgę?

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

Skonis: 10/10.  Nežinau, koks čia stebuklas slepiasi šiame produktų derinyje, bet beveik visais gyvenimo atvejais makaronai, paruošti su lašiša, žirneliais, svogūnais ir grietinėle, man yra patys skaniausi makaronai. Švelnūs, tačiau su charakteriu, kurį suteikia lašiša ir dosnus žiupsnis grūstų pipirų. Žinoma, kaip ir visi makaronų patiekalai, šis taip pat pats gardžiausias ką tik nukeltas nuo viryklės. 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

250 g pilno grūdo makaronų
žiupsnio druskos

2 valg. š. kokosų aliejaus
1 mėlynojo svogūno
2 skiltelių česnako
150-200 g rūkytos lašišos
400 g konservuotų žirnelių
500 ml grietinėlės (10 % riebumo)
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas, pateiktas ant pakuotės.
2. Keptuvėje ištirpinkite kokosų aliejų. Pakepinkite smulkintą mėlynąjį svogūną ir kapotas česnako skilteles, kol svogūnas suminkštės. Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišą ir pakepkite dar porą minučių.
3. Makaronams išvirus, nupilkite vandenį. Supilkite grietinėlę, suberkite konservuotus žirnelius, sudėkite keptus svogūnus su lašiša, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais. Išmaišykite. Statykite atgal virš vidutinio dydžio ugnies ir pakaitinkite, kol grietinėlė užvirs.
4. Nuimkite nuo ugnies ir, uždengę puodą dangčiu, palaikykite apie 10 minučių. Tuomet paskirstykite į lėkštes ar dubenėlius ir patiekite.

 Makaronai su lašiša ir žirneliais

česnakaigrietinėlėkokosų aliejuslašišaMakaronų patiekalaimėlynasis svogūnasžirneliai
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Belgiški pusryčių vafliai
kitas įrašas
MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su riešutų sviestu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Sultingi vištienos kukuliukai su bulvių koše ir grietinėlės...

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Moliūgų kava

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Braškinis pieno kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Šokoladiniai blyneliai

Kalėdinis užkandžių padėklas

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23
  • 6

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (17)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (608)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (150)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (113)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (15)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų