Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Saldieji piršteliai

parašė Asta 7 Lap ’09
Saldieji piršteliai

Skonis: 10/10. Kai pamačiau šį gėrį pas Nolitą, sušukau: „Kondensuotas su sausaaaainiaaaaissss…!!! Ar atvirkščiai, nesvarbu 😀 Noriu! :D”. Norėjau norėjau, ir štai šiandien paragavau – jie skanūs, tikrai be galo skanūs, ir jie tokie skanūs, kad nors ir labai-labai-labai-tikrai-labai-labai saldūs, suvalgius vieną, ranka tiesias link kito 🙂 Dešimt, neabejotinai tik dešimt! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Baking Obession ir Spicecoat’s Blog

Kondensuoto pieno piršteliai (1)

Saldieji piršteliai

Atsispausdinti
Porcijos: 24 piršteliai Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
200 g sviesto, minkšto
½ puodelio (100 g) cukraus
¼ arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės esencijos
2 ¼ puodelio (315 g) miltų

Įdarui:
70 g sviesto
1 valg.š. kukurūzų sirupo (naudojau medų)
1 skardinė (385 g) saldaus kondensuoto pieno
žiupsnis druskos
½ arb.š. romo esencijos

GAMINIMO EIGA

Groteles įstatyti į žemiausią lygį orkaitėje ir įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą (23 x 33 cm dydžio (maniškė – 23 x 30 cm)) iškloti kepimo popieriumi, kepimo popierių šiek tiek ištepti riebalais.
Tešlai skirtą sviestą išplakti su cukrumi ir druska, kol masė taps puri ir pabals, apie 2 – 3 minutes. Įmaišyti vanilės esenciją. Atsargiai įmaišyti miltus, kol jų neliks sausų ir tešla taps lygi, vientisa.
Trimis ketvirtadaliais paruoštos tešlos „iškloti“ paruošto kepimo indo dugną. Dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Iš likusios tešlos suformuoti kamuoliuką, įvynioti jį į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį (vėliau šią dalį tešlos reikės užtarkuoti ant kepinio paviršiaus).
Įdarui sviestą, kukurūzų sirupą (ar medų) ir kondensuotą pieną, žiupsnį druskos ir romo esenciją supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Leisti mišiniui lėtai užvirti ir palaukti, kol jis pradės tirštėti ir įgaus švelniai rusvą karamelės spalvą. Perpilti paruoštą įdaro masę į švarų dubenį ir leisti atvėsti kambario temperatūroje, retkarčiais masę vis pamaišant.
Išimti kepimo indą iš šaldytuvo ir atvėsusį įdarą tolygiai užpilti ant paruoštos tešlos sluoksnio. Likusį ketvirtadalį tešlos išimti iš šaldiklio ir tolygiai užtarkuoti ar pirštais smulkiai sutrupinti ant įdaro.
Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol įdaras taps tamsiai karamelinės spalvos, o kepinio paviršius švelniai parus.
Kepinį atvėsinti apie 10 minučių, tuomet iškelti iš kepimo formos ir leisti visiškai atvėsti. Tuomet supjaustyti norimomis formomis – stačiakampiais piršteliais, kvadratais ar kaip tik norite.

Kondensuoto pieno piršteliai (2)

kondensuotas pienasmeduspyragasromo esencijavanilė
12 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais
kitas įrašas
Imbieriniai sausainiai su cukraus plutele

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

Kiaušinių ir maltos mėsos vyniotinis

Trinta burokėlių sriuba

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kalėdinis užkandžių padėklas

Blynas su obuoliais

Purūs blynai

Pyragėliai su pomidorais

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

KEKSIUKŲ FORMULĖ // Keksiukai su obuoliais

Kavos chia pudingas

Sviestiniai sausainiai

Šokoladinė cinamoninė duonelė

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

12 komentarai

Indre 8 Lap ’09 - 12:54 am

mmm mane jie irgi labai gundo :]] juolab, kad atrodo nebrangiai gaunasi

Reply
Nolita 8 Lap ’09 - 11:54 am

Atspėjau )
Kaip džiugu, kad patiko )

Reply
Asta 8 Lap ’09 - 1:11 pm

Indre, tikrai nebrangiai, o jei dar kondensuotą su nuolaida pavyksta nusipirkt.. 😀
Nolita, aš taip ir žinojau, kad atspėsi 😀 Ačiū tau už receptą 😉

Reply
Indre 8 Lap ’09 - 1:24 pm

O kažin jei sviestą margarinu pakeisčiau, labai blogai būtų?

Reply
Asta 8 Lap ’09 - 2:45 pm

Indre, tyliai pašnabždėsiu, kad ir aš dėjau margariną, viskas gavos puikiai puikiai 😉

Reply
Nolita 8 Lap ’09 - 3:12 pm

Banalu, bet gerai kad prieš gamindama aš neskaičiuoju kalorijų ;D
Pagamindama ir valgydama irgi ;D
Spėju mano gaminimas momentaliai pasibaigtų 😀

Reply
Asta 8 Lap ’09 - 3:25 pm

Prieš gamindama, gamindama ar valgydama aš irgi niekada neskaičiuoju, suskaičiuoju tik rašydama receptą ir talpindama čia – gal kažkam tai svarbu, gal kažkam sutaupau kelias minutes brangaus laiko (ir tuo pačiu, žinoma, galbūt kažką išgąsdinu ir taip nesąmoningai „išveju” iš savo saulėtos virtuvės…) 🙂
Bet šiaip aš pagaliau (valio valio valio!) išmokau į tas kalorijas žiūrėt kitom akim, todėl galiu visiškai nesigraužti dėl kokių varganų poros šimtų… kas gi čia tokio baisulingo? 🙂

Reply
Indre 8 Lap ’09 - 5:08 pm

Nu ot – susiruosiau daryt ir miltu nera namie :D:D

Reply
Asta 8 Lap ’09 - 6:01 pm

Jetau, jau ko ko, bet miltų??? 😀 Būna, pasirodo, ir šitaip 😀

Reply
saldainiuks 10 Lap ’09 - 7:19 pm

Super! Bet uztat kaip uzsimaniau ko nors saldaus.. mmm :))

Reply
Brigita 10 Lap ’09 - 7:26 pm

Gausiai skaniai atrodo, aš iš pradžių pagalvojau, kad jie iš varškės 😮 Jie tikrai be varškės? :))

Toliau nežiūrėsiu, kadangi dabar galėčiau tarakoną užmušt, kaip noriu ko nors saldaus.

P.S. Šitie irgi galėtų puikiai įsimaišyti į kalėdinį ciklą, manau :} jei dar kokių aguonų pridėt, juk jos puikiai su kondensuotu pienu dera…

Reply
Asta 10 Lap ’09 - 9:12 pm

saldainiuks, ačiū 🙂 Saldumynų noras ir man nesvetimas… 😀

Brigita, be, tikrai be varškės 😀 Nors ir aš tik žvilgt į nuotrauką – tikriausiai pati galėčiau taip spėti 🙂
Į Kalėdų ciklą tikriausiai galėtų sėkmingai įsimaišyti, ypač aguoninį patobulinimą pritaikius – ačiū už idėją! 🙂 Man kažkaip Kalėdom kvepia viskas, kas su medum, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, aguonom… Tokiom tradicinėm Kalėdom 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų