Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAI

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

parašė Asta 3 Lie ’24
Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Gaiviems vasaros pasilepinimams, o gal spalvingiems vaikų (ar nebūtinai) gimtadieniams, – tikrai rasite progą paruošti šį gražų, skanų, sakyčiau, net truputį ikonišką desertą. Lyg nužengęs nuo dešimtį metų skaičiuojančio žurnalo puslapių, šiandien jis – toks pats žavus kaip kadaise. Klasika, ne kitaip!

Jums prireiks arbūzo, mėgstamų uogų skonio želė (rinkausi „Dr. Oetker“ braškinę) ir daug uogų: braškių, aviečių, šilauogių, vynuogių.

Arbūzą perpjovę perpus ir saldų jo minkštimą išskobę (ir suvalgę, žinoma!), gautą „dubenį“ pripildykite uogų. Ant viršaus supilkite želė, kuri užpildys visus tarpelius. Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti, o kitą dieną pjaustykite riekelėmis, grožėkitės ir ragaukite. Žinoma, kad bus labai gardu!

Vasarą kviečiu dedikuoti lengviems, gaiviems, paprastai paruošiamiems desertams. Tokiems, kurių skonis liktų gardžiausiuose vasaros prisiminimuose. Ar išbandysite šį?

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

Atsispausdinti
Paruošimo laikas: 30 min. + stingdysite pernakt.

INGREDIENTAI

½ didesnio arbūzo

2 pakuočių „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
800 ml karšto vandens

500 g braškių
500 g žaliųjų vynuogių
500 šilauogių
500 g aviečių

GAMINIMO EIGA

1. Arbūzą perpjaukite perpus. Vieną jo pusę kruopščiai išskobkite (arbūzą suvalgykite – šiam desertui bus reikalingas tik likęs arbūzinis „dubuo“).
2. Išskobtą arbūzą įstatykite į dubenį, kad nejudėtų. Pripildykite braškių, vynuogių, šilauogių, aviečių (uogų gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo arbūzo dydžio).
3. Želė miltelius užpilkite karštu vandeniu ir išmaišykite, kol milteliai ištirps. Leiskite šiek tiek atvėsti ir supilkite į arbūzą ant uogų, kad apsemtų iki viršaus.
4. Uždenkite uogomis ir želė pripildytą arbūzą maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti pernakt.
5. Kitą dieną aštriu peiliu pjaustykite arbūzą norimo dydžio riekelėmis ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

arbūzasavietėsbraškėsdesertassaldumynaišilauogėsuogosvynuogėsželė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis
kitas įrašas
Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Apelsininis pyragas su morengo sluoksneliu

Beveik prancūziškas skrebutis

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Bulviniai blynai su vištiena

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Tortilijų suktinukai su vištiena

Ryžių ir vištienos troškinys su kokosų pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Apelsininiai vafliai

Omletas su daržovėmis ir silke

Enčilados su vištiena ir sūriu

Pica „Margarita“

Kavos chia pudingas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų