Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

parašė Asta 8 Sau ’24
Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Sausis pamažu įsibėgėja, o aš toliau tęsiu savo iniciatyvą, pavadinimu „ką turiu, tą valgau“. Pavyzdžiui, kažkaip nutiko taip, kad bolivinių balandų per praėjusius metus prikaupiau daugiau nei ryžių ir grikių kartu sudėjus. Didžiausias stiklainis – pilnas iki pat viršaus!

Priėmiau kaip puikiausią progą išbandyti jau seniai akį patraukusį „Minimalist Baker“ salotų receptą. Nuo savęs pridėjau orkaitėje keptą saldžiąją bulvę, kuri čia puikiai tiko. Gavosi dvi sočios porcijos – vieną suvalgiau tik pagaminusi, dar šiltą, o likusią sudėjau į sandarią dėžutę ir palikau šaldytuve pernakt. Salotos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Tiesa, tokią žvarbią žiemos dieną gal labiau norėtųsi šiltų, šypt.

Beje, receptas drąsiai tiktų ir #veganuary temai – salotos ne tik sočios, maistingos ir gardžios, bet ir visiškai augalinės kilmės.

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Pupelėms:
1 skardinės (400 g) konservuotų baltųjų pupelių
½ raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
ryšelio šviežių petražolių
2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Saldžioms bulvėms:
1 saldžiosios bulvės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
žiupsnio džiovintų prieskoninių žolelių
žiupsnio rūkytos paprikos

Bolivinei balandai:
½ stiklinės (100 g) bolivinės balandos kruopų
1 stiklinės (250 ml) vandens
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pupeles. Dubenyje sumaišykite baltąsias pupeles, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, tarkuotas česnako skilteles, kapotas petražoles, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Išmaišykite ir palikite marinuotis, kol paruošite kitus ingredientus.

2. Paruoškite saldžiąsias bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Nedideliais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir rūkyta paprika.
4. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol taps minkštos ir gardžiai apskrus.

5. Kol kepa bulvės, išvirkite bolivinės balandos kruopas. Kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu. Suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pagardinkite druska. Virkite virš kaitrios ugnies, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir virkite apie 10 minučių, kol kruopos sugers visa skystį.
6. Nukaiskite ir palikite pastovėti uždengtame puode dar kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusias išpurenkite šakute.

7. Patiekite. Į dubenį su pupelėmis suberkite keptas saldžiąsias bulves ir virtas bolivinės balandos kruopas. Išmaišykite. Jei norite, papuoškite smulkintomis petražolėmis ar žaliosios citrinos riekelėmis.

batataibolivinė balandačesnakaipetražolėspupelėsraudonasis svogūnassaldžioji bulvėsalotosžalioji citrina
2 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais
kitas įrašas
Sumuštiniai su tunu ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žemės riešutų sviesto granola

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviesto granola

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Karšti skrebučiai su lašiša

Žiedinių kopūstų blyneliai

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Braškinė-kokosinė panakota

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

2 komentarai

Milda 11 Sau ’24 - 11:17 am

Labai skanu! Batatas super papildo skonių puokštę, be jo manau būtų ne taip gerai. Net mažoji valgo :))
Ačiū už idėjas. Džiaugiuosi iš spintelės galo ištraukusi bolivinę balandą 😀

Reply
Rūta 27 Sau ’24 - 11:19 am

Nuostabios nuostabios!! labai pamėgome, o ypač vyras:)) padažiukas čia karalius! ačiū!!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų