Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / ir keptais obuoliais

parašė Asta 17 Lap ’23
Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / ir keptais obuoliais

Brusketos – gardus, lengvai paruošiamas ir stalą puošiantis užkandis. Jų skonių, spalvų ir tekstūrų įvairovė tiesiog begalinė – ant paskrudintų duonos riekelių galėtumėt uždėti beveik bet ką! Vis tik vieni skonių deriniai suskamba geriau nei kiti, o šie du – akimirksniu atsidūrė tarp mano mėgstamiausių.

Metų pabaiga paprastai atneša virtinę susitikimų su draugais, šeima, artimaisiais. Daug progų dengti stalą, ragauti iš vaišinti. Gal rasit progą išmėginti vieną iš derinių, o gal net abu?

Tikiu, kad nereikia praleisti valandų virtuvėje, kad jaukiai, skaniai ir vaišingai sutiktume svečius. Brusketos yra vienas iš puikiausių užkandžių variantų – ir stalui papuošti, ir skaniai pasilepinti.


Pasikartosiu šimtąjį kartą, bet tikrai tuo tikiu – valgome ir akimis. Indai, kuriuos dedame ant stalo, gali sukurti nuotaiką, pažadinti apetitą, įkvėpti gražesniam gyvenimui. Kartais jų – indų – net nebūtina kruopščiai derinti. Skirtingų kolekcijų lėkštės, dubenėliai ir indeliai, medinė lentelė ir grakščios taurės – viskas čia iš „PROMO Cash&Carry”. Man atrodo, kad dera labai gražiai, o kaip Jums?

Nuotraukose:

  • „Fine2Dine“ mėlynos lėkštės ir dubenėliai;
  • „Lubiana“ pilki dubenėliai;
  • „Sambonet Paderno“ metalinė stiklinė;
  • „Kesper“ medinė lentelė;
  • „Riedel“ taurės.

„PROMO Cash&Carry” rasite didžiulį indų, stalo įrankių, taurių pasirinkimą. Turėdami progą, užsukite, – gal išsirinksite kažką savo namams ar artėjančių švenčių dovanoms? Indų kolekcijas rasite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / su rikota, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 brusketų (dviejų rūšių po 6 vnt.) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

12 riekelių šviesios ciabatta duonelės
šlakelio alyvuogių aliejaus

Rikotai:
150 g rikotos sūrio
1 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Su vytintu kumpiu ir spanguolėmis:
6 arb. š. spanguolių džemo
3 riekelių „Prosciutto Crudo“ vytinto kumpio
alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelės
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelio lapelių
spanguolių

Su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais:
2 vidutinio dydžio obuolių
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. rudojo cukraus
1 valg. š. medaus
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono

3 riekelių „Prosciutto Crudo“ vytinto kumpio
2 arb. š. medaus
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelio lapelių
granatų sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Trumpai paskrudinkite duonos riekeles iš abiejų pusių iki norimo traškumo.
2. Rikotą gerai išmaišykite su medumi, druska ir pipirais iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

3. Paruoškite brusketas su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis. Paskrudintas duonos riekeles dosniai aptepkite rikotos kremu.
4. Ant viršaus dėkite po šaukštelį spanguolių džemo, po pusę riekelės kumpio.
5. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, užberkite nutarkuotų citrinų žievelių ir grūstų juodųjų pipirų.
6. Papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir spanguolėmis.

7. Paruoškite brusketas su rikota, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Iš pradžių paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite obuolių kubelius, rudąjį cukrų, sudėkite medų. Išmaišykite ir kepkite apie 5 minutes, kol obuoliai suminkštės. Pagardinkite druska, cinamonu. Išmaišykite ir nukaiskite.
8. Paskrudintas duonos riekeles dosniai aptepkite rikotos sūriu.
9. Ant viršaus dėkite po pusę riekelės kumpio ir po šaukštą keptų obuolių.
10. Apšlakstykite medumi, užberkite grūstų juodųjų pipirų.
11. Papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir granatų sėklomis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

Receptų įkvėpimas: The Original Dish ir Parma Crown

brusketosčiobreliaicitrinosmedusobuoliairikotaspanguolėsspanguolių džemasužkandžiaivytintas kumpis
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais
kitas įrašas
Kugelis su vištų sparneliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Tortilijų suktinukai su vištiena

Šakšuka su bolivine balanda

Dešrainiai su šonine ir barbekiu padažu

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

Grybų lazanija

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Bulviniai blynai su vištiena

Varškės apkepas su brokoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Imbierinis sirupas kavai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų