Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsBlynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAISALDUMYNAI

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

parašė Asta 11 Vas ’24
Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Klasikinės čiuros („churros“) – gardus ispaniškas desertas, plikytos tešlos spurgos. Vos išvirtos, jos apvoliojamos cukraus ir cinamono mišinyje, o ragaujamos dažniausiai su šokolado padažu.

O kas, jei paruoštą plikytą čiurų tešlą ne virtume aliejuje, bet… iškeptume vaflinėje? Šita mintis man nedavė ramybės nuo vakar vakaro. Kadaise kaip vaflius jau esu kepusi cinamonines bandeles, ir tai buvo itin vykęs bandymas – receptą esu užrašiusi čia. Net neabejojau, kad čiurų vafliai taip pat bus hitas!

Nuojauta neapgavo. Sekmadienio rytas paskendo saldžiuose cinamono kvapuose, o mes pusryčiams valgėme saldžius, minkštus, purius čiurų vaflius. Cinamono mylėtojams tokie pusryčiai ar desertas tikrai patiks.

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 vaflių Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vafliams:
1 stiklinės (250 g) vandens
1 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
¼ arb. š. druskos
60 g sviesto
1 stiklinės (140 g) miltų
2 kiaušinių

Apvolioti:
tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite plikytą tešlą. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, cukrų, vanilės pastą ir druską, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ir sviestas ištirps ir ims kunkuliuoti.
2. Tuomet vienu ypu suberkite visus miltus ir maišydami mediniu šaukštu kaitinkite, kol tešla sukibs į rutulį. Maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kad išgaruotų nereikalinga drėgmė ir tešla būtų sausesnė.
3. Nukaiskite puodą, tešlą perdėkite į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti.
4. Po vieną įplakite kiaušinius. Gausite labai tirštą tešlą.

5. Iškepkite vaflius. Belgiškų vaflių keptuvę ištepkite sviestu ir įkaitinkite pagal gamintojo instrukcijas.
6. Dėkite po šaukštą paruoštos tešlos ir kepkite porą minučių, kol vaflis gražiai apskrus.
7. Iškepusį vaflį iškart iš abiejų pusių aptepkite tirpintu sviestu ir apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
8. Jei norite, kad vafliai išliktų šilti, kol iškepsite juos visus, iškeptus laikykite iki 100 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

cinamonasdesertaspusryčiaivafliaivanilė
4 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė avižinė košė
kitas įrašas
Raudonojo aksomo sūrio pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Bananiniai – kokosiniai blynai

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kitokia balta mišrainė

Pikantiška sūrio užtepėlė

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Nicos salotos

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Karamelinė granola

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Virtų bulvių cepelinai su varške

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

4 komentarai

Rita 13 Vas ’24 - 9:07 am

Geriausi, skaniausi vafliai ever! 🤟 Ir pavyko iš pirmo karto 😅 Ačiū, Asta! 💚

Reply
Laima 13 Vas ’24 - 12:12 pm

Pamėginau čirvinių blynų keptuvėje kepti, ir nevertėjo taip daryti… Čirvinėje nelabai. Aišku, su šokolado glajumi ir ledais mums sueina puikiai, bet, matyt, reikalinga didesnė kaitra… (plikytą tešlą esu dariusi ne kartą, ji atrodo pavykusi).

Reply
Karolina 14 Vas ’24 - 7:51 pm

Vafliai pavyko puikiai, nepavyko apvolioti su cukrumi ir cinamonu – sumaišiau cinamoną su rudu cukrumi, kuris buvo gana stambus – tad sudėjau viską į tešlą ir gavosi net truputį margi 😊

Reply
Monika 17 Kov ’24 - 7:19 am

Puikus receptas! Vakar įlindau į tinklapį ir užmačiusi receptą nusprendžiau, kad puikiai tiks sekmadienio pusryčiams 🙂 Pirmą kartą pamėginau gaminti plikytą tešlą ir išėjo labai vykusi. Kepiau burbulinių vaflių vaflinėje, dariau iš pusantros porcijos, nes esam du dideli valgytojai ir vienas dar nelabai didelis, tai buvo tik tik, nieko neliko. Apvoliojau rudame cukruje su cinamonu, bet mišinio pasigaminau gerokai mažiau, o ir tai dar jo liko. Valgėm su naminiu šokolado padažu, mano jogurtu, apelsinais. Labai ačiū už receptą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų