Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

parašė Asta 6 Sau ’19
Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Pažadą numesti 5 kilogramus iš savo naujametinio pažadų sąrašo aš tikrai galiausiai ištryniau. Vietoje jo įrašiau kitą: daryti sveikesnius pasirinkimus.

Ne visada tas sveikesnis pasirinkimas reiškia „mažiau kalorijų“ ar „daugiau daržovių“. Kartais vidury nakties suvalgyta spurga, kurią perpus pasidalysi su geriausia drauge (ar gyvenimo partneriu, ar bet kuo), gali būti pats sveikiausias pasirinkimas, – jei tos spurgos norisi iki skausmo, jei ta spurga simbolizuoja kažką reikšmingo, jei ji neša kur kas didesnę žinutę nei „500 kalorijų vidury nakties”. Nes maistas nesutelpa į skaičius, kaip į juos nesutelpa ir tikra meilė; nes maistas ir yra meilė.

O mylėti reikia… atsakingai.

Todėl vis tik neretai sveikesnis pasirinkimas man reiškia ne tą, link kurio norisi bėgti pametus galvą. Gal pastarasis ir teiktų didžiulį akimirkos džiaugsmą, bet rytojaus dieną (ką aš kalbu, nereiktų pasiekti nė pusės nutelos stiklainėlio žymės!) tas „džiaugsmas“ parodytų tikrą savo veidą – kaltės, pasibjaurėjimo, liūdesio, skausmo perkreiptą veidą. Tai nėra meilė nei sau, nei maistui.

Pasikalbėti su savimi prieš kiekvieną kąsnį ne taip jau lengva; tam reikia laiko, kurio vis pristingame. Bet visi buvę anoreksikai vieną dieną išmoksta taisyklę – tai vienintelis kelias teisinga kryptimi.

Kai supranti, jog vietoj nutelos nori apelsino, iš pradžių gali būti šokas. Gali būti, kad vis tiek atsisuki tą stiklainėlį, nes tai įprasta, nes tai suteikia kažkokį keistą ir iškreiptą saugumo jausmą. Iki dienos, kai norėdamas apelsinų, į juos ir tiesi rankas, gali praeiti labai daug laiko. Bet kai ta diena ateis – tai bus šventė!

Nuo tos akimirkos gabalėlis daugiasluoksnio torto su sviestiniu kremu nebeatrodys nuodėmė, o dubuo gardžių salotų nebebus bausmė. Savaitgalio pusryčiams kepami blynai taip pat bus tiesiog skani šeimos tradicija, o ne pirmas žingsnis į bedugnę.

Todėl, prašau, nepamirškim paties svarbiausio. Tik tada, kai po sąvoka „maistas“ savo vietą randa ir salotos, ir nuodėmingi sluoksniuoti tortai, ir pavyzdingiausi sveikuoliški pyragai, ir čirškantys kepsniai, ir savaitgalio blynai, ir dar labai daug kas, – tik tada maistas iš tiesų yra MEILĖ.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Blynams:
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
2 valg. š. aguonų
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. cukraus
1 kiaušinio
¾ stiklinės (190 ml) pieno
30 g sviesto
1 nutarkuotos citrinos žievelės

Patiekti:
miltelinio cukraus
citrinos griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, aguonas ir vanilinį cukrų.
2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų, kiaušinį pieną ir tirpintą atvėsintą sviestą. Suberkite miltų mišinį į šį plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
4. Iškepkite blynus. Čirvinių blynų keptuvę ištepkite gabalėliu sviesto ir įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite po samtį tešlos ir greitais judesiais paskirstykite ją kuo tolygiau per visą paviršių.
5. Kepkite kelias minutes iš vienos pusės, kol viena pusė gražiai apskrus, tuomet keptuvę apverskite ir kepkite dar kelias minutes, kol blynas iš abiejų pusių taps traškus ir jo paviršius gražiai apskrus.
6. Patiekite. Šiltus čirvinius blynus apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite papuošę keliais citrinų griežinėliais.

Receptas publikuotas knygoje „Saulėtos virtuvės BLYNŲ IR VAFLIŲ KNYGA“.

 Citriniai-aguoniniai čirviniai vafliai

aguonosblynaicitrinospusryčiaivafliaivanilinis cukrus
2 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinis sūrio tortas
kitas įrašas
Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sveikuoliški batonėliai

Naminiai mėsainiai

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žemės riešutų sviesto granola

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Tiramisu keksiukai

Grietiniečiai

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)

Vyšnių „cobbler“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Virtų bulvių cepelinai su varške

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

2 komentarai

Jurgitaba 24 Vas ’19 - 3:20 pm

puikūs blyneliai, tik tokius ir kepam pastaruoju metu 🙂 ačiū

Reply
Asta 26 Vas ’19 - 11:10 pm

Jurgita, labai džiugu girdėti, ačiū! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

    10 Lap ’14
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų