Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Citrininiai biscotti su aguonomis

parašė Asta 24 Spa ’10
Citrininiai biscotti su aguonomis

Nes kartais gyvenimas paprasčiausiai būna per trumpas.
Kad bijotum, užuot pakėlęs akis tiesiai į tą grėsmę. Tu stipresnis už ją.
Kad dvejotum, užuot paklausęs širdies (ar proto) balso. Viskas daug paprasčiau nei atrodo šią akimirką.
Kad aklai svajotum, užuot ėmęs ir čiupęs tą svajonę į rankas ir išpildęs. Kalbėti mes mokam visi, žadėti sau kada nors – taip pat.
Kad verktum, užuot spjovęs į veidą viskam, kas juoda ir liūdina. Neverta.

Kad lauktum. Užuot gyvenęs čia. Dabar.


Skonis: 9/10. Man patinka šitie saldūs džiūvėsiai, labai patinka. Dvelkia jaukumu ir šiluma. O šie – būtent šie – tikrai ir skanūs labai. Su mažulyte citrinos rūgštele, o kartu ir saldūs. Ir dar aguonos, kurias aš šitaip mėgstu! Traškūs ir nuostabūs su arbata.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? A Walking Dream

Citrininiai biscotti su aguonomis

Atsispausdinti
Porcijos: 15 nedidelių biscotti Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

145 g miltų
75 g cukraus
¼ arb.š. kepimo miltelių
1/8 arb.š. druskos
20 g aguonų
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
½ citrinos sultys

Aptepimui:
1 valg.š. vandens
1 kiaušinio baltymas
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, aguonas.
3. Išplakti kiaušinius su citrinos žievele ir citrinos sultimis.
4. Plakinį supilti į sausą produktų mišinį ir išmaišyti.
5. Iš gautos masės ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos suformuoti kepaliuką. Aptepti kiaušinio baltymu, išplaktu su šaukštu vandens. Apibarstyti cukrumi.
6. Kepti apie 20 minučių, kol gražiai parus. Išimti iš orkaitės ir sumažinti temperatūrą iki 160 °C temperatūros.
7. Kepaliukui šiek tiek atvėsus, aštriu peiliu supjaustyti nestoromis riekelėmis.
8. Riekeles išdėlioti atgal ant kepimo popieriaus, paguldant ant šonų. Kepti apie 10 minučių, tuomet apversti ant kito šono, ir kepti dar 5 minutes.
9. Atvėsinti ir patiekti. Skanaus!

aguonosbiscotticitrinossaldumynaisausainiai
27 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grybų ir kopūstų pyragas
kitas įrašas
Migdolų pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai sausainiai

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Imbierinis sūrio tortas

Varške įdaryti kepti obuoliai

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Prancūziški skrebučiai

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Grikių granola

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškinės spurgytės

Šokoladinis cukinijų keksas

Morenginė pavlovos eglutė

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Mėlynių pyragas

27 komentarai

Indre 24 Spa ’10 - 11:32 pm

Aš už. Dar nekepiau biskočių be riešutų, šie verčia susimastyti 😉

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:13 pm

Indre, oho, kokia riešutinė :)) Aš kepiau ir cinamoninius, ir šiuos, ir dar kokosinius (nors šie jau kaip ir su riešutais, ar ne?). Ir tikrai puikūs šie džiūvėsiai ir be riešutų, patikėk manim :))

Reply
duonosirzaidimu 25 Spa ’10 - 12:57 am

Nepatikėsi – šiandien žadėjau skelbti 🙂 Ne pačius biscotti, tiesa, jų rūšies atstovus 🙂 Bet kažkaip ai, gaaal ryyyt.. :)))

Tavieji tiesiog puikūs. Ir įžanga.. Ačiū.

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:15 pm

Apžiūrėjau – dar nematau 🙂 Bet labai lauksiu, smalsu, kuo šį kartą akis ir skanias fantazijas pradžiuginsi :)) Bet, ahaaaa, artimas man tas „rytoooojjj…” jausmas 😀

Ačiū Tau 🙂

Reply
Mademoiselle 25 Spa ’10 - 10:54 am

Aš irgi buvau nusižiūrėjus citrininius biscotti su aguonomis, bet receptas glūdi kažkur tarp visų kitų 😉 tačiau kadangi sakai, jog jie tikrai verti išbandymo, galbūt greitu laiku reikės nupūsti nuo tų užrašų dulkes… 😉

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:16 pm

Mademoiselle, tikrai greičiau pūsk dulkes! Nepasigailėsi, tikiu 🙂

Reply
Karolina 25 Spa ’10 - 4:28 pm

Citrinų ir aguonų duetas panašiai kaip ir cinamonas su obuoliais 🙂 Vat ir būna gyvenime tobulų porų 😀

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:16 pm

Ech, tikrai… Kad jų tik kuo daugiau būtų :))

Reply
aguonele 25 Spa ’10 - 7:37 pm

Atrodo labai viliojanciai… pats derinys ir man prie sirdies ♥ Kai pasnigs, tada butinai kepsiu. Man biscotti asocijuojas su balta ziema ir silta arbata 🙂
Beje, pagirsiu nuotraukas. Nuostabios!

Reply
Asta 25 Spa ’10 - 8:18 pm

aguonėle, ačiūūū! 🙂
O aš niekada su žiema biskočių nesiejau, net nežinau, kažkaip… man žiema tai jau meduoliams lygi. Nors, ai, ką aš čia kalbu, man visi saldumynai visais metų laikais puikiai susideri 😀

Reply
onceuponapatisserie 25 Spa ’10 - 9:13 pm

Nu ir labai puikūs išėjo. Niam niam aguonų ir citrinų derinys. Ačiū už receptą.
Taip apetitnai nuo pat ryto išsirodė, kad iškart ir kepiau.
Tik padvigubinau dozę, ir gavosi labai skysta..net ir taip tris kiaušinius dėjau..bet tda dėjau dėjau miltų iki tol, kol tešla panašėjo į tokią, kokia ir turėtu būti biscočiams :]

Reply
Asta 26 Spa ’10 - 11:44 am

Na, labai džiaugiuosi 🙂 Ir tikrai nėra už ką 🙂
Ale ot keistumai, sakyčiau – šiaip originaliam recepte buvo vienas kiaušinis ir miltų kiek mažiau, bet man su tokiom proporcijom gavos labai jau kieta masė, tokia čiut pamaišoma, tai pridėjau tą kiaušinį. Tada buvo per skysta čiut – tai įbėriau miltų. Ir gavos idealiai. Bet čia matyt tie kiaušiniai, niekšai, labai skirtingų dydžių :))
Svarbu, kad viskas pavyko! 🙂

Reply
Indre 28 Spa ’10 - 5:31 pm

Tikiu, nes aguonos ir citrina tikrai tobula. Kai bus laiko – bandysiu 🙂

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:38 am

O man tuomet belieka palinkėti sėkmėėės! :))

Reply
Insolente. 28 Spa ’10 - 10:42 pm

Aš tai vis ateinu šito įrašo įžangos paskaityt. Tokia teisinga ir užpakalin spiria. Ačiū.

Reply
Asta 31 Spa ’10 - 1:39 am

Insolente, nėra už ką. Ir ačiū. Sunku pasakyti, ar norėjau kažkam užpakalius šitais žodžiais išspardyt; nebent sau, tikrai kad sau 🙂

Reply
Eimante 31 Spa ’10 - 6:55 pm

Cha,geda peleda, as apie situos gardziuosius biscotti suzinojau pries gerus pora menesiu..parduotuvinius…:) bet jau kaip patiko man jie!!!! Kazkodel tie migdoliniai taip primine sakoti, o as ji dievinu! Bet gi as dievinu visus saldumynus, visai cia ne paslaptis. Taigis, siandien kepiau pagal si receptuka,maniau nesigaus, nes tesla skystoka gavosi, niekaip nesilipde man tas kepaliukas, jau maniau bus biscotti blynas, bet kazkaip pavyko! O jau skanuuuuuuu! Super! Ir man super, kad as dabar juos moku gamint 🙂

Reply
Asta 2 Lap ’10 - 12:32 am

O, matai, Eimante, aš tai kaip tik jokioj parduotuvėj biskočių nesu mačius, net mintis nekilo. Matyt, per mažai dairaus po pirktinių sausainių lentynas 🙂
Labai džiaugiuosi, kad išmėginai ir naminius, dar labiau – kad jie pavyko, nepaisant visų negerų nuojautų 🙂 O žinok, namuose irgi galima biskočius visokiausius kepti, su įvairiausiais priedais, su migdolais – taip pat! 🙂

Reply
Eimante 2 Lap ’10 - 12:31 pm

Astut, as Londone…Cia ir radau tu skanestu, Lietuvoje tikrai nezinau ar yra.

Reply
Asta 2 Lap ’10 - 9:07 pm

O, supratau tada viską 🙂

Reply
Neringa 6 Lap ’10 - 4:08 pm

gaila, kad vakar nemaciau siu biscott’iu, buciau isbandzius, nes vakar keliau savuosiu su migdolais, kriausem ir abrikosais

Reply
Asta 6 Lap ’10 - 7:38 pm

Neringa, mm, tavieji irgi skaniai skamba 🙂 O šiuos – kad jau dabar pamatei – galėsi kitą kartą išsikepti 😉

Reply
Neringa 6 Lap ’10 - 7:49 pm

butinai, sekantys biscotti bus tavieji

Reply
Asta 7 Lap ’10 - 1:29 pm

Lauksiu atsiliepimų 😉

Reply
Aguoniniai biscotti su citrinos natele - Pyragai, pyragėliai | Neringos blogas 18 Gru ’10 - 11:14 pm

[…] pagal Astą iš Saulėtos virtuvės ← Meduoliniai […]

Reply
Milda 24 Sau ’11 - 10:46 pm

Kepiau ir man gavosi visiškai kitokie negu nuotraukoje, bet labai labai skanūs, tik man pasirodė kiek maža 😀

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 5:06 pm

Na, Milda, juk ne išvaizda svarbiausia, ar ne? Koks skirtumas, kaip atrodo, jei yra labai skanūs 🙂 O skanių dalykų visada maža, taip jau yra.. :))

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų