Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Biscotti su šokoladu ir migdolais

parašė Asta 7 Spa ’09
Biscotti su šokoladu ir migdolais

Skonis: 9,5/10. Mano pirmieji biscotti – tai ilgai planuoti ir laukti, ir pagaliau pagaliau išbandyti. Galiu užtikrintai pasakyti, kad tikrai nenusivyliau! Labai traškūs, labai maloniai riešutiniai ir… tiesiog puikūs. Nepersaldūs ir puikiai tinkantys prie puodelio garuojančios kavos… 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy of BAKING

Biscotti su šokoladu ir riešutais

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Atsispausdinti
Porcijos: 16 biscotti Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

110 g migdolų
150 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės esencijos
225 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
100 g juodojo šokolado, smulkinto nedideliais gabaliukais

GAMINIMO EIGA

Sausoje keptuvėje kelias minutes pakepinti migdolus, kol šiek tiek apskrus ir taps aromatingi. Leisti atvėsti ir grubiai susmulkinti. Atidėti į šalį.
Plaktuvu suplakti cukrų ir kiaušinius, kol masė taps puri ir pabals (apie 5 minutes). Įmaišyti vanilės ekstraktą.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Gautą mišinį įmaišyti į kiaušinių plakinį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti smulkintus migdolus ir šokoladą.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir iš gautos masės suformuoti pailgą plokščią tešlos „kepalėlį” – apie 30 cm ilgio ir 9 cm. pločio (tešla gaunasi pakankamai tiršta, todėl ją tikrai nesunku suformuoti šiek tiek drėgnomis rankomis).
Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol „kepaliukas” taps gana tvirtas. Tuomet išimti iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti.
Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 165 ºC. „Kepaliuką” supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis. Jas išdėlioti ant kepimo popieriaus pjovimo puse į apačią, kepti apie 10 min. Apversti kita puse ir kepti dar 10 minučių. Atvėsinti ir patiekti – skanaus!

biscottimigdolairiešutaisaldumynaisausainiaišokoladasvanilė
6 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tobulas varškės apkepas
kitas įrašas
Mini cukinijų blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

Tiramisu keksiukai

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Citrinų pyragas

Kalėdinės meduolinės eglutės

Nekeptas mangų sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Žemės riešutų sviesto granola

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Sumuštinukai su pievagrybiais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

Kalėdinis imbierinis namelis

Kakavinis varškės pyragas

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

6 komentarai

Brigita 8 Spa ’09 - 11:11 am

MMM, biscotti, mano prioritetiniai sausainėliai 🙂 Man patinka kad jie puikiai tinka prie vyno, atrodo gan prabangiai, bet iš tiesų yra visiškai nebrangūs ir gausiai skanūs 🙂 Dažnai kiti sako: ‘a fu, koks čia džiuvėsis?’, o kai paragauja… :))

Reply
Asta 8 Spa ’09 - 4:59 pm

Teisybė, pati kažkada visai neseniai buvau gana skeptiškai nusiteikus, kas gi per džiūvėsiai 🙂 Tik skirtumas tas, kad džiūvėsėlius aš laaabai mėgstu, todėl entuziazmo išbandyti nestigo, o rezultatas pranoko lūkesčius! 🙂

Reply
Bananiniai Biscotti su Šokolado Gabalėliais « Saulėta virtuvė… 4 Lap ’09 - 10:31 pm

[…] skonis? Paskui pagaliau pabandžiau sau atsakyti į šį klausimą ir vieną dieną, išsikepusi biscotti su migdolais ir šokoladu, galiausiai sužinojau, kad tai išties puikūs, traškūs, labai labai skanūs sausainiukai. Šie […]

Reply
Pievu zaluma 5 Gru ’19 - 6:11 pm

Mano pirmi tokie pabandyti ir tikrai ne paskutiniai! Nuostabus! O cantucci kaip suprantu labai panasu? Tik kaip is situ isgauti cantucci forma (tokia kaip pas jus?) ?

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:46 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Iš esmės biscotti ir cantucci skiriasi savo forma. Jei norite iškepti mažuosius cantucci, tešlą formuokite ne į kepalėlį, o į ritinėlius. Visa kita – taip pat 🙂

Reply
Rita 17 Gru ’20 - 9:38 am

Tikras skanumynas! Ir nepavykti negali. Kepu jau seniai su įvairiais priedais. Rezultatas visada super. Kas nebandėte, patariu kepti, nes tikrai nenusivilsite. O ir Kalėdos jau čia pat!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų