Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai

parašė Asta 30 Sau ’11
Citrininiai keksiukai

Keksiukai. Ar yra tarpe jūsų tokių, kurie prisimena mano keksomaniją? Pamišimas, kaip tada – gal prieš pusmetį ar net beveik metus, ar ne? – aš dievinau tuos mažus pyragėlius, purius, šaunios formos, spalvingais popierėliais. Tokius skanius ir nuotaikingus. Aš nekepdavau pyragų, nekepdavau keksų ar saldžių duonelių, nes aš taip mylėjau keksiukus, kad juos vieną dieną išduoti atrodė veik nuodėmė. Juokinga, žinau, bet taip buvo! Dar nuo tada segtuve esantys bent penkiasdešimt keksiukų receptų tai gali paliudyt, o taip.

Bet toji beprotiška meilė iš pirmo žvilgsnio vieną dieną baigės. Ar tiesiog išvažiavo į ilgą kelionę. O anądien, besirausdama spintelėse, užtikau… 3 dėžutes keksiukų popierėlių! Ir ta nostalgija… na, žinote, kaip būna. Klausimo, ką kepti desertui, daugiau nebekilo. Nupūčiau dulkes nuo keksiukų kepimo formos, išsirinkau pačius gražiausius popierėlius ir patį puikiausią receptą. Na, šito prieš kepdama aš dar nežinojau, bet jis tikrai puikus. Keksiukai purūs, saldūs, gražūs. Su nuostabiu saldžiarūgščiu glajumi. Pasiilgti ir vėl prisiminti. Sveiki sugrįžę.

 Citrininiai keksiukai

 Citrininiai keksiukai

 Citrininiai keksiukai

Skonis: 10/10. Rašydama vertinimą, bandžiau prisiminti visus iki šios keptus keksiukus… ar šie geresni? Taip, jie vieni iš geriausių. Purūs ir nesausi, ne per saldūs, o švelniai saldžiarūgščiai. O visų geriausia – tas glajus ant keksiukų viršaus, toooks citrininis ir toooks skanus. Žodžiu, dešimt!

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Stylish cuisine

 Citrininiai keksiukai

Citrininiai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 18 min.

INGREDIENTAI

1 1/4 puodelio (215 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
115 g sviesto, kambario temperatūros
1 puodelis (200 g) cukraus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
1/2 puodelio (150 g) pieno
1 didelės citrinos žievelė
1 didelės citrinos sultys

Citrininiam glajui:
1/4 puodelio (50 g) cukraus
3 valg.š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
2. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo.
3. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
4. Supilti pieną, suberti citrinos žieveles ir supilti citrinos sultis. Išplakti.
5. Po truputį suberti miltų mišinį, lengvai išmaišyti.
6. Paruoštą tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.
7. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje temperatūroje apie 18 minučių, kol keksiukų viršus gražiai parus.
8. Kol keksiukai kepa, pasiruošti citrininį glajų. Cukrų ir citrinos sultis išmaišyti, kol cukrus ištirps.
9. Iškepusius keksiukus šiek tiek atvėsinti, tuomet mediniu pagaliuku subadyti jų paviršių.
10. Keksiukus aplieti paruoštu glajumi. Skanaus!

 Citrininiai keksiukai

citrinoskeksiukaisaldumynai
118 komentarai
72
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas
kitas įrašas
Languota prijuostė: mano svajonių virtuvė ir trys išrinktieji

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Medaus keksiukai su kreminio sūrio ir medaus kepurėlėmis

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Florentinai

Trupiniuotis su obuoliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolinis karamelinis tortas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Didelis sausainis

Pieniško šokolado sūrio tortas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Imbierinis sirupas kavai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

118 komentarai

Rima K. is Toronto 30 Sau ’11 - 9:05 pm

Kaip nuostabu, kaip tik mano sunus uzsiprase sitokiu keksiuku, nusipirkome formeliu mazuciu ir jau galvojau ieskosiu recepto. O jis (receptas) pats mane pasieke! Labai dekui, darysime gal net siandien, butinai parasysiu kaip sekesi. Atrodo nuostabiai!

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:08 pm

Rima, kaip puiku būti taip laiku ir vietoje :)) Tik, žinok, čia pas mane tos standartinės (didesnės) keksiukų formelės. Jei kepsit mažutėse, gausis maždaug tris kartus daugiau keksiukų 😉 Bet juk tuo geriau, ar ne? :))
Lauksiu atsiliepimų, kaip pavyko ir kaip patiko 🙂

Reply
Rima K. is Toronto 31 Sau ’11 - 4:55 pm

Kaip zadeta, stai ir as – keksiukai gavosi nuostabiai, tikrai purus, ne per saldus, mazuciai, lengvuciai…tiesiog pasaka. As dariau mazose formelese, tad man ju gavosi nemazai, taciau jau visai nedaug ir liko. Viena klaida padariau, kad pirkau pigias formeles, is taip pas mus vadinamos ‘dolerines’…tad jos nulinko, kaip kurios ‘issipyle’. Kita karta reiks deti arba dvigubus tuos popieriukus, arba pirkti normalios kokybes formeles. Bet pasisekimo sulaike keksiukai musu namuose labai didelio.
Pirma karta gyvenime as kepiau juos ir pamilau, taip kaip Asta ir sakei recepto izangoje. Dabar as tave suprantu. Zodziu, gime nauja meile keksiukam, tad pirksime forma, popieriukus ir kepsime toliau! Aciu, Astute

Reply
Asta 1 Vas ’11 - 10:50 pm

O, Rima, tai tu tuos keksiukus be metalinės formelės kepei, tik popierinėse? Tuomet taip, būtinai reik bent kelias, vieną į kitą, įdėtas formeles naudoti.
Bet džiaugiuosi labai labai, kad nepaisant nepasisekimo šito, keksiukai vis tiek sužavėjo ir apžavėjo :)) Štai ir įstos dar viena mergina į keksomanių būrį :)) Sėkmės kepimuose, Rima! 😉

Reply
Indrė 30 Sau ’11 - 9:16 pm

Asta, labai gražūs keksiukai, tikiu, kad ir skanūs

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:17 pm

Ačiū, Indre 🙂 Užtikrinu, kad jie laaabai skanūs! 🙂

Reply
Sima 30 Sau ’11 - 9:33 pm

Asta, puikiai Tave suprantu, nes ir aš kažkada be galo mėgau kepti šiuos mažylius 😀 O dar labiau mėgau spalvotus popierėlius ;)Dar niekada nebandžiau tokio glajaus, skamba viliojančiai…

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:55 pm

Sima, būtinai pabandyk, manau, tikrai nenusivilsi 🙂 Praturtina ir paįvairina gana vientisą keksiukų skonį. O spalvoti popierėliai yra tikras gėėėris, tik galėtų jų būti daug įvairesnių, su piešinėliais visokiausiais… įsisvajojau :))

Reply
Migle 30 Sau ’11 - 9:39 pm

keista, bet 1 1/4 puodelio miltu man gaunasi apie 160 gramu 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:59 pm

Migle, manasis puodelis miltų sveria 150 – 170 gramų. Na, bent jau aš visad taip sveriu. Hm, reikės rytoj dar pasitikslinti, bet miltų į šiuos keksiukus aš tikrai dėjau 215 gramų 🙂

Reply
laselis medaus 30 Sau ’11 - 10:17 pm

Labai gerai suprantu tavo maniją keksiukams, pati tokią apturėjau:)
Klausimėlis: ar gerai jie išsiima iš popierėlių? Mane labai nervuoja, kai lieka puse keksiuko prilipusio.
O dęl popierėlių, tai galėtų būti jų su gėlytėm, drugeliais… nu tokių jau kvepiančių pavasariu:), ane?

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 10:31 pm

Lašeli, va, bendramintė dar viena :))
Iš popierėlių išsiima labai gerai, kai visiškai atvėsta. Čia nuotraukoje aš dar šiltą pralupau, tai matosi, kad čiut prikibę yra, bet šalti lupasi super 🙂

Ooo, o popierėlių taip, galėtų tokių būti! O žiemą su besmegeniais, su snaigėm žydrom, su Kalėdinėm kepuraitėm… Ir šiaip, visokių teminių ir visokiausių visokiausių :)))

Reply
Greta 30 Sau ’11 - 11:00 pm

Aš keksomanija „sirgau” prieš metus, gal truputį daugiau… Dabar esu visiškai tikra, kad irgi jau pasiilgau tokių pyragėlių 🙂
Nori išduosiu paslaptį? 🙂 Popierėlių yra, būtent tokių, apie kokius svajoji! Su gėlytėmis, varlytėmis, snaigėmis, širdelėmis…:) Vilniuje, Thomas Philips`e:) Sunku net išsirinkti, vieni gražūs, kiti dar gražesni… 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 11:49 pm

Oi, Greta, kokios puikios naujienos! Nesuprantu tuomet, kodėl kauniečių Thomas Philips’as tokiomis gėrybėmis nelepina… Na, nieko, kai būsiu Vilniuje, teks ekskursiją tiesiai į šitą vietą susirengti :))

Reply
julė 30 Sau ’11 - 11:37 pm

Aguonų dar! Aguonų!
Nes citrina-ir-aguonos, mano kuklia nuomone, yra iš rojaus nusileidusi pora mūsų skonių receptoriams lepinti, va taip 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 11:50 pm

Jule, aš žinojau – žinojau! – kad kažkas šitaip pasakys! 🙂 Taip, citrina ir aguonos derinys fantastiškas, bet įsivaizduok – šie keksiukai man taip patiko, kad net aguonas buvau akimirkai užmiršus 🙂 Kitą kartą reiks saujelę įbert 🙂

Reply
Julija 10 Vas ’11 - 6:52 pm

Velniava… Ko nemėgau kepti, tai keksiukų, o dabar…manija kažkokia… „Kablys”, taip sakant, ir man atsirado 🙂 Valgyt aš jų nesipuolu-išdalinu, išdovanoju. Patinka matyti kitų žmonių akis 🙂
Matau, jog tu naudoji standartines prekybos centrų keksiukų formeles. Šiandien užsimušdama ieškojau mažų popierinių formelių ir keksiukų kepimo skardos (ir didžiųjų, ir mažųjų). Gal žinai ir gali rekomenduoti vietą, kurioje būtų galima viso to gero rasti? Kažkuriam bloge esu skaičiusi, jog prie pilies, lyg Šv. Gertrūdos gatvėj, yra kažkokia parduotuvė…

Reply
Asta 10 Vas ’11 - 10:07 pm

Julija, keksomanija, žinok, yra dažnai plintantis reiškinys – užtenka kartą kitą pabandyt ir… viskas, priklausomybė ilgam 🙂
O Šv. Gertrūdos gatvėje tikrai yra nuostabi Kepėjo parduotuvė, kur visokio gėrio labai gausu. Štai, internetinis adresas, o ten rasi ir kontaktus, ir dar prekių katalogą (kuris, beje, ne visada yra šimtu procentų tikslus) 🙂
Štai: http://www.arevitosiranga.lt/

Reply
Julija 10 Vas ’11 - 11:01 pm

Va, va, šita parduotuvė! Kažkada iššniukštinėtas tinklalapis, tik pavadinimas pamirštas… Ačiū tau! 😉
Žinau, kad dar Kaunakiemio gatvėj kažkokia firma yra… Tik irgi pavadinimą pamiršau 🙁

Reply
Asta 13 Vas ’11 - 4:30 pm

Nėra už ką 🙂
O apie Kaunakiemio gatvėj esančią nieko nežinau. Jei netyčia prisimintum, pranešk 🙂

Reply
zivile 12 Vas ’11 - 2:34 pm

kur asti keksiuku formeliu sitokiu ?

Reply
Asta 13 Vas ’11 - 4:31 pm

Živile: didžiosiose Maximose, Rimi, Thomas Philips. Senukuose, rodos, irgi kažkada mačiau. Dar visada būna Kepėjo parduotuvėje, į kurią nuoroda duota komentare aukščiau 😉

Reply
zivile 14 Vas ’11 - 4:59 pm

o galima kept kaip pyraga is sitos mases ?

Reply
Asta 14 Vas ’11 - 7:11 pm

Žinoma, Živile, galima kepti ir keksą 🙂 Tik tokiu atveju gerokai pailgės kepimo laikas 😉

Reply
Elena 23 Kov ’11 - 8:42 pm

Ir aš užsikrėčiau keksomanija 🙂 Kartą pabandžius negaliu sustot 🙂 Beprotiškai skanūs šitie keksiukai.

Reply
Asta 27 Kov ’11 - 7:14 pm

Elena, pritariu dėl kiekvieno tavo žodžio :))

Reply
Edita 9 Bal ’11 - 6:54 pm

Aciu uz receptuka, manau tuetu buti labai skanus keksiukai, einu ir as, juos, kepti… tuojau pat..

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 10:59 pm

Nėra už ką, Edita 🙂 Viliuosi, kad tikrai keksiukai patiko 🙂

Reply
Edita 12 Bal ’11 - 4:29 pm

nuostabaus skonio jie buvo, ir dingo labai greitai 🙂

Reply
Asta 13 Bal ’11 - 9:58 pm

Edita, gera girdėti 🙂

Reply
Loreta 10 Geg ’11 - 10:46 am

katik issikepiau situ nuostabiu keksiuku…skonis nerealus…aciu uz puiku recepta!

Reply
Asta 11 Geg ’11 - 11:20 pm

Loreta, nėra už ką. Labai džiugu, kad patiko 🙂

Reply
Neringa 30 Lie ’11 - 8:30 pm

Nesuprantu kodel, bet keksiukai gavosi kieti… 🙁 nepaisant to, skonis buvo puikus 🙂

Reply
Asta 31 Lie ’11 - 3:12 pm

Neringa, aš irgi tikrai nesuprantu… nes aš juos kepiau bent, hm, kokius penkis kartus – ir visus kartus jie buvo puikūs. Net labai minkštučiai ir purūs. Neįsivaizduoju, kodėl tau nepavyko 🙁

Reply
Ninel 21 Rgp ’11 - 9:40 am

Dariau! Kažkas nepaprasto. Labai skanūs!

Reply
Asta 21 Rgp ’11 - 12:42 pm

Ačiū, Ninel, už komplimentus keksiukams 🙂 Smagu, kad patiko – man jie irgi vieni iš puikiausių paskutiniu metu 🙂

Reply
niam niam 11 Sau ’12 - 6:49 pm

išties puikūs keksiukai… pranoko lūkesčius:)

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:27 pm

Gera girdėti. 🙂

Reply
Toma 15 Sau ’12 - 6:31 pm

Kepiau N kartų šiuos keksiukus.. TOBULI.. ir sugalvojau vienąsyk įberti po saujelę džiovintų vyšnių ir džiovintų spanguolių, o viršų pabarstyti migdolų riekelėmis.. jie net nespėjo atvėsti.. 🙂

Reply
Asta 17 Sau ’12 - 8:45 pm

Toma, kaip smagu! 🙂 Džiaugiuosi, kad jūsų namuose ir vitruvėje šie keksiukai atrado savo ištikimą vietą 🙂

Reply
Gytaute 2 Vas ’12 - 6:49 pm

Labai labai patiko! Super skonis 🙂
Užsukite pažiūrėti nuotrauką 🙂
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=172665422836891&set=a.163347307102036.21789.122746531162114&type=1&theater&notif_t=photo_comment

Reply
Asta 5 Vas ’12 - 8:49 pm

Gytaute, smagu girdėti 🙂
O nuotrauką iš karto apžiūrėjau – koks grožis! Labai labai. 🙂

Reply
Elzė 16 Kov ’12 - 2:27 pm

Keksiukai- nuostabūs!!! Kadangi kepiau juos dovanų, tai nutariau dar pasaldinti ir įdėjau balto šokolado gabaliukų. Jų visai nereikėjo:) Keksiukai ir taip minkštučiai, labai skanūs. „Tikras šokoladas” pradėjo skrusti, tad teko apdengti ir pirma partija gavosi kiek blogiau, nes nelabai viršus parudavo. Dabar kepa antra ir aš jau nujaučiu rezultatą:). Šiaip labai patiko receptas, nes nesunku ir mažai miltų, tad keksiukai ne kieti, o minkštučiai. Žiūrėsim, kaip patiks draugams:).
Žodžiu ačiū už labai gerą receptą:)

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:24 pm

Elze, na, ar patiko draugėms? Tikiuosi, kad paskanino gražią Jūsų dieną ir labai patiko! 🙂

Reply
Sandra 5 Lap ’12 - 2:59 pm

Šitie citrininiai keksiukai mano vieni mėgstamiausių. Esu keksiukų maniakė, kai kas paprašo ką nors skanaus iškept, žino ko sulauks – keksiukų 😀 Tai va, šįkart vėl giminaičius lepinsiu šiais keksiukais, tik šį kart truputį patobulinsiu receptą, nes labai mėgstu eksperementuoti :))

Reply
Asta 10 Lap ’12 - 6:31 am

Sandra, ačiū, aš šiuos keksiukus irgi įvardinčiau kaip vienus iš favoritų 🙂
Labai smalsu būtų, kokios improvizacijos gimė iš šio recepto? 🙂

Reply
Roberta 13 Lap ’12 - 5:29 pm

Kepiau šituos gražuolius ir aš 🙂 nuostabūs išėjo tik iš trečio karto, bet kai jau išėjo, tai išėjo 😀 Visi gyrė, tai mano savimeilė išaugo kaip reikalas 😛 Ačiū už nuostabų receptą 🙂

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:31 pm

Roberta, na va, trečias kartas tikrai nemeluoja! Nėra už ką 😉

Reply
Ingrida 18 Lap ’12 - 7:37 pm

Man kol kas patys skaniausi keksiukai, kuriuos kepiau 🙂 Patirties „keksiukomanijos” dar nedaug yra, bet šie žavūs ir paprasti – pradžiugino mano šeimą, o dvyniai tai apsisukdami kapojo:) Ačiū už receptą.

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:31 pm

Nėra už ką. Tikrai puikūs šie keksiukai, savo paprastumu ir žavintys, ir paperkantys 🙂

Reply
Rasa 2 Gru ’12 - 5:18 pm

Kepiau ir aš šiuos keksiukus, laaaaabai skanūs 🙂 , tik va man kažkodėl jie neiškilo kaip nuotraukose, gal kažką netaip padariau? 🙂

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:32 pm

Rasa, gal permaišei tešlą? Keksiukų tešla pakankamai lepi. Kai jau miltai tame pačiame dubenyje kaip ir visi kiti produktui, maišyti reikia atsargiai, su šauktu. Neplakti, bet išmaišyti tik tol, kol neliks sausų miltų 🙂

Reply
Egle 29 Sau ’13 - 6:13 pm

O pieną su citrinos sultim pilti čia taip specialiai, kad sutrauktų, ar aš ne taip ką nors supratau? 🙂

Reply
Asta 5 Vas ’13 - 4:09 pm

Egle, kepiau šiuos keksiukus kelias dešimtis kartų (jie mūsų mėgstamiausi) ir nė karto nesutraukė. Jei baisu, pirmiausia išspausk citrinos sultis ir išmaišyk. Tikt tada pilk pieną ir vėl išmaišyk 😉

Reply
Egle 8 Vas ’13 - 12:45 pm

Jau antrą kartą darau ir abu kartus sutraukia 🙂 nors keksiukų skonis vistiek labai geras 🙂 pirmą kartą supyliau pieną ir citrinų sultis vieną po kito ir išmaišiau, dabar atskirai, bet vistiek sutraukė… kažin, kas netaip 🙂

Reply
Asta 9 Vas ’13 - 7:10 pm

Egle, na, man iš tiesų pradžioje buvo keista, kodėl man nesutraukia; galvojau, gal čia kuo receptas toks ypatingas, kad logikos dėsniai neveikia 😀 Dabar jau nebežinau, kaip ir kodėl. Keista 🙂

Reply
Ieva 25 Vas ’13 - 7:03 pm

O mano keksiukai gavosi išblyškę 🙁

Reply
Asta 5 Kov ’13 - 8:13 pm

Ieva, kaip suprasti – išblyškę? Šviesūs? Gal reikėjo kiek ilgiau pakepti, kol taptų gražiai auksinės spalvos? 🙂

Reply
Aistė 14 Kov ’13 - 8:34 pm

o jei pieną keisti į kefyrą, jie nebus labiau pakilę? 🙂

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:07 pm

Aiste, verta pamėginti 🙂 Nors jie ir taip tikrai labai purūs 🙂

Reply
Gita 2 Geg ’13 - 7:47 pm

Kiek keksiukų gaunasi pagal šitą receptą? 🙂

Reply
Asta 4 Geg ’13 - 2:29 pm

Gita, 12 keksiukų 😉

Reply
Donata 31 Lie ’13 - 3:18 pm

Kepiau tikrai ilgiau nei 18 minučių, bet vistiek jie neparudavo 🙂 Baltut baltutėliai, bet iškepę.

Reply
Asta 5 Rgp ’13 - 5:25 pm

Donata, čia ir nuo orkaitės tokie dalykai priklauso; bet svarbu, kad iškepė. Dar tikiuosi, kad ir skaniai iškepė? 🙂

Reply
Donata 22 Rgp ’13 - 7:18 am

Oi, skoniu tai tikrai nesiskundžiu, labai skanūs. Dėkui už dar vieną puikų receptą 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:52 pm

Donata, nėra už ką! 🙂 Džiaugiuosi, kad bent skonis nenuvylė 🙂

Reply
Gintė 19 Lap ’13 - 9:18 pm

O man visai nepavyko keksiukai;/ atrodo taip atidžiai viską dariau, o liko labai riebūs ir visai neiškilę ;/ gal dėl dujinės? nes čia bendrabutyje nelabai ji kokia, kepiniai kiek girdėjau normaliai neiškepa, o padas jau spėja sudegt…

Reply
Asta 22 Lap ’13 - 12:20 pm

Ginte, orkaitė – labai svarbus „įrankis”, kai kalbame apie kepinius 🙂 Taigi, tikrai gali būti kalta ir ji. Nes tikrai labai nuoširdžiai neįsivaizuoju, kur galima suklysti, kepant šiuos paprastučius keksiukus – juos ne kartą ir aš pati, ir draugai mano kepė, ir visada viskas gerai buvo. Siūlyčiau duoti jiems dar vieną šansą, tik jau kitoje – geroje – orkaitėje 🙂

Reply
Ta pati 22 Kov ’14 - 4:40 am

Išmėginau įvairių įvairiausių keksiukų receptų – bet niekas neprilygs šiems pasakiškiems ir vis nepabostantiems keksiukams 🙂 10 balų 🙂 juos dievinu aš, mano šeima, draugai, kolegos ir netgi draugų draugai 😉

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:52 am

Super! Tiesiog džiūgauju už keksiukų sėkmę! 🙂

Reply
Simutė 14 Bal ’14 - 7:14 pm

Aš tai pat bandžiau šituos keksiukus ir jau kelis kartus. Aš pati ir visi mano namiškiai buvo sužavėti. Tik aš šiektiek pakoregavau glajų ir įmaišiau šiektiek krakmolo kad būtų tirštesnis ir taip nenubėgtu, Bet jie nuostabūs dievinu keksiukuso jei dar su rūgštele tai išvis nuostabu. Dabar galvoju Velykoms perdaryti receptuka. Pasistengsiu būtinai pasdalinti. Dėkui Asta už recepta.

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:51 am

Nėra už ką, Simute 🙂 Smagu, kad keksiukai patiko. Nors nelabai supratau, kaip gi ir kur tas glajus nubėga. Bent jau man visas sirupas susigeria į pačius keksiukus 🙂

Reply
silvija 28 Bir ’14 - 5:41 pm

Asta, o kaip gaminti glaju? kaitinti? pilti karsta ar pravesusi? prasau patikslink recepta

Reply
Asta 3 Lie ’14 - 10:07 am

Silvija, į klausimą atsako aštuntas recepto punktas:
8. Kol keksiukai kepa, pasiruošti citrininį glajų. Cukrų ir citrinos sultis išmaišyti, kol cukrus ištirps. 🙂

Reply
keksiukai citrininiai 11 Rgp ’14 - 8:46 am

jooo ,mano vaikis isgyre baisiai tuos keksiukus,nespeju kepti:)tik man kazko mazai iskyla ,bet gal daug ir neturi nezinau

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:21 am

Taip taip, tiesa, jie iš tų, kur iškyla gal ir šiek tiek mažiau 🙂

Reply
Kamilė 14 Rgp ’14 - 8:12 am

Asta,
šie keksiukai TOBULI 🙂 jau gailiuosi,kad juos išbandžiau tik šį savaitgalį, bet tikrai kepsiu dar ir dar. Net nebūčiau pagalvojusi,kad ta citrinų rūgštelė tokia nereali keksiukų pavidale 🙂

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:21 am

Kaip smagu girdėti! 🙂 Man jie taip pat vieni iš skaniausių 🙂 Skanaus!

Reply
Austeja 16 Spa ’14 - 11:52 am

Šiek tiek juokinga, nes kepu juos nuolatos – patys tobuliausi ir skaniausi, tačiau visada, kad ir kaip daryčiau, tešlą sutraukia. Jei kas atrasit paslaptį, ką daryti, kad taip nebūtų – pasidalinkit! 😀

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:12 pm

Austėja, pilkit raugintas pasukas vietoj pieno 😉

Reply
Dajuja 16 Kov ’15 - 5:52 pm

Labai puikus isejo mums keksiukai!!!!!!!!!!!! Rekomenduoju visiems!!! Kaip dukryte pasake-patys skaniausi keksiukai pasaulyje!

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:12 pm

Kaip smagu girdėti! Ačiū! 🙂

Reply
Renata 26 Geg ’15 - 6:09 pm

Nerealūs keksiukai!!!!!!! Šiuo metu turiu keksiukų kepimo – receptų bandymo maniją. Šie buvo n e r e a l ū s!!!!! Ačiū už puikų drėgnų, aromatingų, minkštučių ir be galo skanių keksiukų receptą! Kol kas šie man Nr. 1!

Reply
Asta 31 Geg ’15 - 12:16 pm

Renata, valio! Labai ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Eli 30 Bir ’15 - 7:09 am

Labai ačiū už receptą, keksiukai gavosi labai skanūs.

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:19 pm

Džiaugiuosi! 🙂

Reply
Armandas 11 Lie ’15 - 11:07 am

Asta,bijau,kad sutrauks pieną.Ar jo nebūtų galima pakeisti pora šaukštų grietinės?

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:20 pm

Armandai, improvizuoti virtuvėje visuomet galima 🙂 Manau, kad ir su grietine (ar jogurtu) turėtų pavykti skaniai 🙂

Reply
Aistė 28 Rgp ’15 - 5:54 pm

O man kažkodėl tešla labai skysta gavosi ir keksiukų vidus labai sunkiai kepė…

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 4:56 pm

Aiste, jei tiksliai matavote visus ingredientus (jų svorius) net neįsivaizduoju, kodėl taip galėjo nutikti. Tikiuosi, kad galiausiai keksiukai iškepė ir buvo skanūs 🙂

Reply
LILLY 25 Rgs ’15 - 1:39 pm

Skanuciai! valgyciau ir valgyciau. tokie minksti, dregni ir svarbiausia ,citrininiai! lauksiu vaikino ivertinimo, tikiu ,kad patiks! 🙂

Reply
Asta 27 Rgs ’15 - 10:59 am

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Tikiuosi, vaikino nuomonė bus tokia pati 😉

Reply
Milda 8 Spa ’15 - 6:33 pm

Man tai cia favorit keksiukai ir keksas, ir net torto biskvitas! Universalus receptas viskam 🙂

Reply
Emilija 1 Vas ’16 - 2:39 pm

O gal geriau glajui tiktų cukraus pudra, ne cukrus? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:46 pm

Emilija, galite naudoti ir miltelinį cukrų, glajus tuomet bus kiek kitoks 😉

Reply
Kristina 12 Vas ’16 - 7:49 pm

Siandien kepiau, skanus gavosi, taciau kazkodel neiskilo. Kaip manote kodel taip galejo atsitikti? Ir beje klausimas:kokia teslos konsistencija turejo buti? 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’16 - 12:47 pm

Kristina, sunku atsakyti, priežasčių gali būti labai daug, nuo perplaktos tešlos iki per dažnai varstomų orkaitės durelių. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo.

Reply
Paulikee 26 Vas ’16 - 3:33 pm

Labai skanu! Tik kazkodl iskepe ne per 18, bet per 10min 😀

Reply
Jelena 1 Rgp ’16 - 7:03 am

Nuostabūs. Ačiū!

Reply
Audronė 11 Vas ’17 - 6:00 pm

Puikus receptas. Aš improvizavau : dalį tešlos sumaišiau su obuoliais ir cinamonu. Kitą dalį tešlos sumaišiau su varške….

Reply
Akvilė 2 Kov ’18 - 11:50 am

O gal galima vietoj pieno nauodti graikišką jogurtą ar grietinę? :/
Prižadėjau, kad su vaikais kepsime keksiukus, o nei sviesto, nei pieno tai neturim

Reply
Asta 2 Kov ’18 - 11:56 am

Žinoma, Akvile, improvizuokite! 🙂 Aš rinkčiausi graikišką jogurtą vietoje pieno ir neabejoju, kad keksiukai pavyks puikiai!

Reply
Neringa 3 Kov ’18 - 1:37 pm

Labai skanus keksiukai.Vaiku mylimiausi……

Reply
Asta 3 Kov ’18 - 2:47 pm

Labai džiaugiuosi, Neringa! 🙂

Reply
Irge 13 Rgp ’18 - 12:07 pm

Labai ačiū už tokius nuostabius keksiukus. Niekad nesu jokių keksų kepus, nes maniau, kad nemėgstu , o šiandien susigundžiau. Būtinai kepsiu anūkui . Jie tiesiog burnoj tirpstantys.

Reply
Asta 19 Rgp ’18 - 7:34 am

Labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū!! 🙂

Reply
Cami 8 Kov ’19 - 4:24 pm

Kadangi pieno neturėjau, tai puikiai pavyko su naturaliu jogurtu, tik kepti teko ilgiau. Puikūs keksiukai!

Reply
Asta 16 Kov ’19 - 11:36 am

Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Lauryna 3 Rgp ’19 - 12:58 pm

Man jie tobuli. Buvau kepusi per velykas, dingo akimirksniu, šiandien vėl kepsiu, su sūnumi dorosime ????

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:34 pm

Lauryna, jie tikrai tokie, sutinku! Džiaugiuosi, kad Jums taip pat patinka! 🙂

Reply
Daiva 6 Gru ’19 - 5:33 pm

man deja sitie keksiukai nepasiteisino. Pirma karta kepiau vyrui-nebuvo jokio wow, tada antra nesiausi i svecius, vaikai beveik neliete, jie graibste kitus sokoladinius:D nors atrode tai visai graiziai sitie keksiukai! bet daugiau nedarysiu, ieskosiu skanesniu!

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:47 pm

Daiva, apgailestauju, kad jūsų skoniui keksiukai nepatiko 🙁 Gera žinia, kad keksiukų receptų – daug daug, todėl, tikiu, atrasite tą, kuris Jums patiks labiausiai 🙂

Reply
Ligita 24 Bal ’20 - 12:38 pm

Dėjau perpus mažiau cukraus, mano skoniui idealūs gavosi – minkšti, drėgni, su malonia rūgštele. Nuodėmingai skanu, vienu prisėdimu 5 suvalgiau. 🙂

Reply
Asta 26 Bal ’20 - 12:13 pm

Ligita, labai džiugu girdėti! Ta rūgštelė šiuose keksiukuose ir man labai, labai patinka 🙂

Reply
Beata 19 Spa ’20 - 9:52 am

Gaminau ir aš šiandien šiuos keksiukus, gavosi tobulai! Ačiū už puikų receptą!

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:12 pm

Ačiū Jums, Beata, už pasitikėjimą, ir kad gaminate bei dalinatės įspūdžiais! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Emilija 2 Vas ’21 - 9:26 am

Superiniai keksiukai, kepu jau ne kartą! Teko išbandyti kitus citrininius🍋 keksiukus, bet grįžaus prie jūsų, nes gaunasi drėgni, minkšti! Be to nededant citrinos sulčių ir žievelės galima šią masę naudot ir kitokiems keksiukams kaip bazę su kitokiais pagardais👌. 10 balų!🍋

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:13 am

Ačiū, Emilija! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų