Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

parašė Asta 25 Sau ’11
Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Šiandien nebus ilgų įžangų. Nei paplepėjimų apie orą, nei gilių gyvenimo prasmės ieškojimų. Kažkas pavogė iš manęs visas mintis ir paliko su tuštuma ten, kur žodžiai turėtų virsti rišliais sakiniais.

Įrašas tiems, kas nemėgsta ilgų kalbų. Ir tiems, kas pasiilgo normalaus maisto. 


Skonis: 10/10. Patiekalas, kuris gali tapti įrodymu, jog nuostabiai skaniems pietums nereikia nei jūros gėrybių, nei artišokų ar kitų gurmaniškų gudrybių. Tai vienas iš tų patiekalų, kurie įrodo, kad genialumas slypi paprastume. Paprastuose produktuose, paprastuose prieskoniuose, paprastame paruošime. Labai nuoširdžiai siūlau išbandyti. Labai skanu!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtinga.

Kur radau? Kayotic kichen

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20-30 min.

INGREDIENTAI

500 g bulvių
1 žiedinio kopūsto galva
150 g pievagrybių
1 vidutinio dydžio poras, be lapų
3 skiltelės česnako
80 g sviesto
3 valg.š. miltų
2 puodeliai (600 g) pieno
160 g fermentinio sūrio
¼ arb.š. paprikos miltelių
½ arb.š. malto muskato
1 arb.š. druskos
½ arb.š. pipirų
½ arb.š. džiovintų petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Žiedinį kopūstą išskaidyti nedideliais žiedynėliais. Sudėti į pasūdytą vandenį ir virti, kol užvirs, o po to – dar 10 minučių ant nedidelės ugnies.
2. Bulves nuskusti, supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Sudėti į pasūdytą vandenį ir virti, kol užvirs, o po to – dar 10 minučių ant nedidelės ugnies.
3. Poro stiebą perpjauti per pusę išilgai ir šias dvi dalis supjaustyti plonais griežinėliais.
4. Česnako skilteles sutarkuoti.
5. Fermentinį sūrį sutarkuoti ir padalinti į dvi dalis.
6. Pievagrybius supjaustyti plonais griežinėliais.
7. Keptuvėje ištirpinti sviestą. Pakepinti porą apie 2 minutes, tuomet suberti česnakus ir dar šiek tiek pakepinti.
8. Suberti miltus ir maišant pakepinti apie 2 minutes.
9. Po truputį, nuolat maišant, pilti pieną. Pakaitinti padažą iki virimo – taip pat nuolat maišant.
10. Įmaišyti vieną dalį sūrio, pagardinti pipirais, druska, paprikos milteliais, maltu muskatu bei džiovintomis petražolėmis. Nuimti nuo ugnies.
11. Į kepimo indą (20 x 30 cm.) sudėti virtus ir nusausintus žiedinius kopūstus, ant viršaus išdėlioti pievagrybius, ant jų – virtus ir nusausintus bulvių gabalėlius. Galiausiai ant viršaus užpilti paruoštą sūrio padarą ir apibarstyti antra dalimi tarkuoto sūrio.
12. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!

apkepasbulvėsgrybaipetražolėspievagrybiaiporassūrisžiedinis kopūstas
35 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”
kitas įrašas
Citrininiai keksiukai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Rudens daržovių blyneliai

Tobulas varškės apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Moliūginė avižinė košė

Sėklų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinis meduolinis pepparkakor namelis

Jei neturite orkaitės…

Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Keksas su spanguolėmis

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

35 komentarai

aguonele 25 Sau ’11 - 10:30 pm

Įrašas skirtas tokiems kaip man tinginiams skaitytojams 😛 bet už tai nuotraukas giriu baisiausiai ♥

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 11:00 pm

Ačiū, aguonėle 🙂 Supratau, kad fotoaparato stovas yra visagalis – jis daro stebuklus :))

Reply
Viktorija 25 Sau ’11 - 11:03 pm

Labai mėgstu visokiausius apkepus, bet nemėgstu jų fotografuoti… Nes vaizdelis lėkštėje būna ne koks, reikia fotografuoti kepimo inde, o apie tai dažniausiai prisimenu jau paragavusi patiekalo :))) Šaunuolė, atradai skanų jų fotografavimo būdą 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’11 - 11:16 pm

Viktorija, pritariu kiekvienam tavo žodžiui. Nes man irgi lygiai taip pat 🙂 Apkepus labai myliu, bet nufotografuoju vos vieną kitą… Bet va, štai ir pavyko pagaliau, valio valio :))

Reply
laselis medaus 25 Sau ’11 - 11:22 pm

Labai skaniai atrodo.
Reiks ir man traukti fotoaparato stovą:).

Reply
Asta 26 Sau ’11 - 9:40 am

Lašeli, jei tik turi, būtinai trauk – jis tikrai labai didelis pagalbininkas 🙂

Reply
Ineta 25 Sau ’11 - 11:27 pm

Pasaka ne kitaip:)

Reply
Asta 26 Sau ’11 - 9:41 am

Ačiū, Ineta 🙂

Reply
Sima 26 Sau ’11 - 1:19 am

Oi, kaip mane vilioja, nes esu visokių apkepų gerbėja, o ypač tų, kuriuose nerasi mėsos, bet slepiasi daugybė grybų :)O dar apskrudęs viršus…Mmmm…

Reply
Asta 26 Sau ’11 - 9:42 am

Sima, taip, visiškai tau pritariu 🙂 Tik aš dar kažkaip atlaidžiau į mėsą, ypač paukštieną žiūriu, tinka man ji ir patinka, tačiau kai nėra, tikrai nepasiilgstu 🙂 Šiame apkepe – taip pat. Puikiai išpildytas skonis ir daržovių, prieskonių, padažo pagalba 🙂

Reply
julė 26 Sau ’11 - 9:33 am

Ir mes panašiai kepame, žinok. Su belenkokiom daržovėm, dažniausiai – brokoliais ar kalafiorais, gal kokiom špraginėm pupelėm. Ir altu padažu, ir sūriu ant viršaus. Greitai ir lengvai vakarienei ,) Čia kai numatytas antras patiekalas – tortas koks!

Reply
Asta 26 Sau ’11 - 9:44 am

Jul, aha aha. Tik pas mus čia pietūs dažniau, bet kad ir kas tai būtų – labai dėkingas patiekalas improvizacijoms! Ir kaskart vis naujas skonis. Jau iš manęs tuoj juoksis, vėl pamatę tą baltą padažą ant dujinės, nu bet čia mano naujas pamišimas :))

Reply
vio 26 Sau ’11 - 9:50 am

Asta, kaip skaniai atrodo 🙂 O Kayotic man labai patinka, gal kad ten daug tokio kaip tu sakai ‘normalaus’ maisto ir jis toks netolimas lietuviškiems skrandukams 🙂

Reply
Asta 26 Sau ’11 - 10:04 am

Ačiū, Vio 🙂
Ir ten dar labai daug va tokių panašių apkepųųų, kuriuos aš labai mėgstu. Ir taip, labai pakankamai lietuviški ir nesudėtingi jie. Ir dar nuotraukos nuotraukos… Puikus tinklaraštis, pritariu 🙂

Reply
Sima 26 Sau ’11 - 12:24 pm

Aš kepenėles labai mėgstu, tiesiog dievinu… Gaila, kad jos nelabai sveika, bet pasilepinu kartais 😀 O mėsos nuo vaikystės beveik nevalgau, dešrą nuo sumuštinių uniformos kišenėse slėpdavau. Bet kartais užsimanau kokio gabalėlio…

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:13 pm

Sima, labai jau subtilus dalykas tas žmonių skonis.. visiškai suprantu ir tuos, kurie į ją net nežiūriu; ir tuos, kuriuos nakties vidury šaldytuve gulintis lašinių gabaliukas šaukte šaukia 😀 Svarbu, kad kiekvienas atrastume tai, kas patinka ir tinka, ir džiugina 🙂

Reply
Kotryna 26 Sau ’11 - 3:21 pm

Mmm,kaip pasiilgau apkepų ir žiedinių kopūstų… O Tavo nuotrauka tikrai graži. Sparčiai tobulėji.

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:13 pm

Ačiū, Kotryna 🙂

Reply
Karolina 27 Sau ’11 - 10:05 am

Pasaka toks naminis maistas 🙂 o stovas tikrai stebuklus daro? Nes jau senai galvoju jį įsigyti 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:14 pm

Karolina, ooo, patikėk. Bent jau man – tikrai taip. Fokusą pagauti šimtą kartų lengviau ir nuotraukos iškart kokybiškesnės tampa 🙂 Kaip ir kartoju – bent jau man 🙂 Kiti, tikiu, gal ir rankose fotoaparatą laikydami gali stebuklą išgauti 🙂

Reply
Simona 28 Sau ’11 - 3:41 pm

O aš kepiau vakarienei, tikrai skanu ir pakankamai lengva, nors ir perskaičius padažo aprašą taip neatrodė 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:15 pm

Simona, tikrai taip, apgaulingas šis padažas yra. Rodos, sviestas, miltai… Bet kai iškepa – nei per riebu, nei ką. Bent jau pas mus ji labai mėgstamas 🙂
O kas patiko apkepas, labai džiaugiuosi 🙂

Reply
Eva Angel ;} 29 Sau ’11 - 3:42 pm

Mmm ;p reikės tokį pasidaryt 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:15 pm

Eva, skanaus! 🙂

Reply
Agne 30 Sau ’11 - 10:01 pm

Kaip tik šiandien išsikepėm šį apkepą. Nerealiai skanus 🙂 Atrodo, kas čia tokio ypatingo gali būt, virtos bulvės, kalafiorai… 🙂 bet tas padažiukas taip sujungia skaniai viską. Manau, dar nekartą bus gaminamas su įvairiom variacijom 🙂

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 10:07 pm

Agne, žinok, lygiai lygiai tą patį pagalvojau ir aš, dar prieš pirmąkart paragaudama 🙂 Tai tikrai vienas iš tų patiekalų, kurie yra skanesni nei atrodo. Labai labai džiaugiuosi, kad ir jums patiko! 🙂

Reply
Živilė 8 Bal ’11 - 2:57 pm

o kuom fotoaparato sotvas pagelbėja gaminat šį skanų patiekalą?????

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:25 pm

Živile, 🙂 Gaminant gal ir visiškai nepadeda, tačiau stengiantis padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką – labai 🙂

Reply
Aurelija 19 Rgp ’13 - 3:44 pm

Labai geras šitas apkepas, aš dar visad vyšninių pomidorų įmaišau, tuomet iš viso pasaka!

Reply
Asta 21 Rgp ’13 - 6:38 pm

Mmm, vyšniniai pomidoriukai – gėris! 🙂 Džiaugiuosi, kad patinka 😉

Reply
Ooo 7 Rgs ’13 - 8:00 am

O sviesta kur deti?

Reply
Ooo 7 Rgs ’13 - 9:43 am

Skanu 🙂

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:20 pm

Atsiprašau už klaidą; receptą jau pataisiau ir sviestas atsirado savo vietoje 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiekalas patiko 😉

Reply
Ramunė 21 Bir ’16 - 9:26 am

Aš siūlyčiau grybus dėti ne šviežius, o prieš tai apkepti, kad išvengti papildomų skysčių, kuriuos išskiria pievagrybiai:)

Reply
Dominyka 20 Sau ’21 - 1:34 pm

Labai skanus apkepas, isbandyta, keliauja y megstamiausius! Aciu uz recepta

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų